maximdj Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Witam Nie znalazłem tematu zbiorczego odnośnie sprzęgieł, więc zakładam nowy temat. Mam pytanie odnośnie tarczy sprzęgła do 1.8t bfb quattro. Z informacji na necie wiem, że w przypadku zmiany ori sprzęgła, lepiej założyć jest zestaw z 1.9 tdi awx - tym bardziej jeśli auto jest po programie (u mnie aktualnie 203km/330nm). Tylko mam co do tego jedno pytanie. Czy zamiast ori tarczy z awx, mogę oddać do obicia kevlarem tarcze z 1.9 tdi avb (i to i to ma 228mm), do tego docisk z awx i złożyć wszystko w całość? Pytam, ponieważ posiadam w garażu tarcze z avb i szkoda kupować kolejną tarcze(nawet gruza do obicia) skoro prawdopodobnie tarcza avb=awx. W załączniku zdjęcie tarczy z avb. Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Michał Edytowane 8 Października 2017 przez maximdj
dynamiquedci Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Mozesz obijać kevlarem. Tarcze są raczej takie sameWysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
MemberA4 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 tarcza AWX nie ma tłumików drgań na sobie
maximdj Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 czyli ta z avb powinna być teoretycznie jeszcze lepsza od awx?
MemberA4 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, maximdj napisał: czyli ta z avb powinna być teoretycznie jeszcze lepsza od awx? według mnie nie koniecznie bo przy wyższych mocach i momentach tarcza może złapać na piaście luz ze względu ze te spręzynki sa wsadzone dla mniejszych mocy ale może być bardziej "komfortowo" przy normalnej jeżdzie Edytowane 8 Października 2017 przez MemberA4
turek 73 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 10 godzin temu, dynamiquedci napisał: Mozesz obijać kevlarem. Tarcze są raczej takie same Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka A jakie jest sprzęgło na kevlarze? Nie jest zero jedynkowe? Wiesz może?
Rekomendowane odpowiedzi