Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Jak usunąć emblemat z tylnej klapy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie :tongue4: Chciałbym usunąć emblemat jaki i inne literki :) Jak sie do tego zabrać ? :tongue4: Oraz czy coś trzeba bedzie jeszcze po tym zrobić :tongue4:

ps jeżeli juz był temat to wybaczcie ale nie znalazłem :tongue4:

pozdrawiam

Opublikowano

Kawałek żyłki do podwadzenia emblematów, potem wyczyść klej benzyną ekstrakcyjną. Tak poza tym to był temat na forum. Użyj :szukaj:

Opublikowano

Kawałek żyłki do podwadzenia emblematów, potem wyczyść klej benzyną ekstrakcyjną.

A na koniec przetrzec jakąs pastą G3 i po kłopocie :decayed: emblemat :audi: tez bedziesz usuwał :rolleyes:
Opublikowano

Ja polerowałem Tempem. A co do emblematu to OOOO na klapie muszą być :wink4:

Opublikowano

A co do emblematu to OOOO na klapie muszą być :wink4

koniecznie muszą być :good: :> ja u siebie resztę oznaczen mam wywalonych :decayed:
Opublikowano

Zyłka, szpachelka, ale ze szpachelką trzeba być delikatnym zeby nie porysać lakieru. Pózniej benzyna ekstracyjna, moze być nawet rozpuszczalnik, zapewniam ze z lakierm nic się nie stanie, na koniec pasta polerska, polecam Farecla G3 i po bólu. 15 minut i pozamiatane

Opublikowano

Z innych postów które gdzieś na Forum są na pewno dodam, że niektórzy na początku grzali znaczki suszarką - wtedy łatwiej odchodziły.

Opublikowano

Z innych postów które gdzieś na Forum są na pewno dodam, że niektórzy na początku grzali znaczki suszarką - wtedy łatwiej odchodziły.

Ale potem ktoś wynalazł żyłkę i nie trzeba grzać :decayed:

Opublikowano

Ale mi chodziło o pre-grzanie i post-linkę jako zdwojoną siłę...

Opublikowano

Grzanie suszarka jest dobre na klej ktory zostaje po sciagnieciu emblematu, przerabialem to wczoraj.

Czyli najpierw zylka, pozniej benzyna ekstrakcyjna na szmatke, pozniej ewentualnie suszarka na bardziej uporczywy klej, znowu benzyna a na koniec pasta tempo.

Opublikowano

taki mały OT jak któs by chciał z powrotem zamontowac znaczki to polecam tasme gombeczkowa dwustronna do luster :decayed: trzyma jak diabli :good:

Opublikowano

Czyli bez podgrzewania z samą żyłką sobie poradze, czy ciężko będzie? Do tego teraz są niskie temp. i blacha na aucie jest w ogóle nie nagrzana, a to by ułatwiło zadanie! I teraz nie wiem czy próbować na "zimno"???

Opublikowano

emblemat sciagniesz bez nagrzewania, pozniej wiecej zabawy jest z klejem,ale i bez nagrzewania powinno dac rade, tylko pozniej radzilbym uzyc pasty polerskiej jakiejs, bo zostaje naogol jakis slad po znaczku i kleju.