danon198901 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Witam, w moim autku od jakiegoś czasu zaczynają dziać się dziwne rzeczy z wskaźnikiem temperatury cieczy, otóż raz działa, a raz nie działa. Wygląda to tak, że np. jadę autem, mam na wskaźniku 90 stopni, a za chwilę spada do 0 po czym po jakimś bliżej nieokreślonym czasie ponownie załącza się i wskazuje 90 stopni (i tak w kółko). Z tego co się zorientowałem to przyczyną jest czujnik temperatury cieczy, który chciałbym wymienić, ale nie bardzo wiem, gdzie on się znajduje. Czy ktoś z was wie jak mogę się do niego dobrać? Fajnie by było jak bym dostał jakieś zdjęcie ;-) Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Z tyłu silnika pomiędzy godziną a silnikiem. 2
danon198901 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Kurcze troszkę mocno ogólnikowo, ale zawsze to jakiś punkt zaczepienia dla mnie. Jutro tak na prawdę będę mógł spojrzeć pod maskę, ale zastanawiam się czy jest on gdzieś na wierzchu widoczny za silnikiem czy muszę się gdzieś dokopać (pod jakąś osłonkę, albo od spodu silnika)? Jak mniemam, czujnik ten znajduje się dokładnie tu, gdzie pokazuje filmik? Edytowane 12 Października 2017 przez danon198901 1
_Przemko_ Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 Po wymianie czujnika zielonego temperatury płynu chłodzącego problem jest ze temperatura spada podczas jazdy i samochod długo się nagrzewa, a na starym po odpaleniu samochodu działają odrazu wentulatory a tu nie ma tego problemu A4 b6 1.8t bfb
przem8 Opublikowano 6 Lipca 2022 Opublikowano 6 Lipca 2022 Porównaj wskaznia czujnika g62 z g2. Jeśli się w miarę pokrywają, a dzieje się tak jak opisujesz to masz do wymiany termostat.
Rekomendowane odpowiedzi