mvtxusz Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Witam, otóż ostatnio wydaje mi się jakby autko miało mniej mocy, a spalanie jest dość spore (ok. 16l gazu po mieście w większości jeżdżone spokojnie). Czytałem trochę forum, zrobiłem logi z grup 002, 033 i 115 (gaz: http://vaglog.com/log-002_033_115_0EL41U.html benzin:http://vaglog.com/log-002_033_115_07HhrV3.html), natomiast nie wiem jak to odczytać. A4 ma instalacje stag 200 i na benzynie czuć odrobinę większą moc, czy to wszystko może być winą źle wyregulowanej instalacji? Proszę o pomoc
przem8 Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Na gazie i Pb jest ubogo. Turbo przeładowuje w zakresie 2,1-3 tys. Chyba należałoby zacząć od sprawdzenia ciśnienia paliwa.
mvtxusz Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 Godzinę temu, przem8 napisał: Na gazie i Pb jest ubogo. Turbo przeładowuje w zakresie 2,1-3 tys. Chyba należałoby zacząć od sprawdzenia ciśnienia paliwa. Hmm a jak to sprawdzić? Są jakieś widełki jakie powinno osiągać ciśnienie?
przem8 Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Podpinasz się manometrem do listwy wtryskowej. Ma pokazywać 4 bary podczas jazdy aż do odcinki Edytowane 12 Października 2017 przez przem8
wrestling1000 Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Mało paliwa na pb i na LPG. Zapewne pompa już niedomaga albo filtr do wymiany
aiwer Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 tak się zapyam bo nie bardzo rozumiem co ma wspólnego pompa paliwa do jazdy na LPG? Jak jest uszkodzona pompa paliwa to problemy moga być na PB a nie LPG, tak na chłopski rozum.
JeJu Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) wydaje mi sie ze instalacja lpg byla strojona kiedy auto niedomagalo na pb i jezeli ustawial gaz wg mapy bezyny która byla skopana to i gaz bedzie do d*py. ale mozna gaz wyregulowac przy pomocy wskazan sondy i jej korekcji. ale to tylko takie moje przemyslenia Edytowane 13 Października 2017 przez JeJu
mvtxusz Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 15 godzin temu, wrestling1000 napisał: Mało paliwa na pb i na LPG. Zapewne pompa już niedomaga albo filtr do wymiany Filtr wymieniany był jakieś 2/3 tygodnie temu. 8 godzin temu, JeJu napisał: wydaje mi sie ze instalacja lpg byla strojona kiedy auto niedomagalo na pb i jezeli ustawial gaz wg mapy bezyny która byla skopana to i gaz bedzie do d*py. ale mozna gaz wyregulowac przy pomocy wskazan sondy i jej korekcji. ale to tylko takie moje przemyslenia Czyli pojechać do gazownika i pogadać z nim o regulacji? A jeżeli autko jeżdżone cały czas na gaziku i po wizycie u gazownika by się poprawiła sytuacja to jeżeli jest coś skopane na pb może to mieć jakieś negatywne skutki na dłuższą metę czy coś? Od razu mówię, że planuje trochę pomodzić maszynkę na wiosnę
przem8 Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Najlepiej założyć ori filtr, bo te zamienniki zazwyczaj szybko i często padają. Najpierw trzeba doprowadzić Pb do ładu, a potem zabierać się za strojenie lpg, zwłaszcza, że myślisz o modach. Sprawdź to ciśnienie paliwa póki co.
mvtxusz Opublikowano 15 Października 2017 Autor Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) W dniu 14.10.2017 o 20:13, przem8 napisał: Najlepiej założyć ori filtr, bo te zamienniki zazwyczaj szybko i często padają. Najpierw trzeba doprowadzić Pb do ładu, a potem zabierać się za strojenie lpg, zwłaszcza, że myślisz o modach. Sprawdź to ciśnienie paliwa póki co. Dobra, postaram się w tym tygodniu ogarnąć to ciśnienie Edit: Udało mi się wcisnąć do mechanika dopiero na 24 października, bo i tak muszę wymienić czujnik płynu chłodniczego to przy okazji chciałem, żeby sprawdził to ciśnienie - ja nie mam narzędzi ani zbytniego pojęcia jak to zrobić, chyba że ktoś ładnie wytłumaczy i ogarnę manometr to sprawdzę wcześniej Także póki co do 24 temat będzie spał Edytowane 16 Października 2017 przez mvtxusz
mvtxusz Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 Odebrałem od mechanika, ciśnienie paliwa takie jak powinno być. Powiedział, żebym pojeździł chwile po wymianie czujnika płynu chłodzącego i wyregulował gaz bo to może być przyczyną, co o tym sądzicie?
Rekomendowane odpowiedzi