Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Avant 1.9 TDI Atlasgrau by luki19862121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zderzak 400 listwy 350, ale wziąłem jeszcze czujniki zderzaka czyli komplet z wysyłką równy 1000 zł

Opublikowano
  • Autor

Dlatego wziąłem. Lotka już zamówiona 400 czyli łącznie 1400 wszystko :)

Opublikowano
  • Autor

Cześć pakietu dotarła. Lotka najładniejsza zderzak i listwy wymagają odnowienia na pewno, ale za tą cenę cudów nie można się spodziewać. Ważne że wszystko całe listwy 0 rdzy wiosną przyjdzie czas na odnowienie lakieru. b1f982727ac2ecfedfc3e51409d05e5e.jpgb2ba0524f043a4cb77222702d9d004d2.jpg659ea46e3ad7fa13d19eb27d50da9b5c.jpg

Opublikowano

Dobrze jest, lakiernik za wiele roboty nie będzie miał ;)

Z takim zestawem dupka nabierze fajnego wyglądu :thumbup:

Dokup jeszcze zamiennik tej przedniej i oddaj całość do malowania za jednym razem, też może będzie taniej :)

Opublikowano
  • Autor

Dla porównania ORI lotka z zamiennikiem, który kiedyś kupiłem i tak leży w piwnicy :) coś to ala s4 miało być :)77777bd0d59539b5dfd25a2247a9c132.jpg4db40ed6ad561a063232d3b67d5cc7ed.jpg

Opublikowano
  • Autor
Dobrze jest, lakiernik za wiele roboty nie będzie miał [emoji6]
Z takim zestawem dupka nabierze fajnego wyglądu [emoji106]
Dokup jeszcze zamiennik tej przedniej i oddaj całość do malowania za jednym razem, też może będzie taniej [emoji4]

Tylko hak muszę zdjąć ale kluczy nie mogę namierzyć :) Kamil ja na wiosnę będę praktycznie całe auto malował. Mam parę wgniotek i purchli oraz szpetną rysę na drzwiach więc chciałbym zrobić to za jednym zamachem wszystko. Podpowiedz jeszcze jak lotkę montowałeś? Taśma, klej? Dziury wierciłeś?
Opublikowano

Na klej ;) trzyma jak nie wiem, pół europy zjeździłem i nie odpadła [emoji14] i przy większych prędkościach w DE też nie ;)

Opublikowano
  • Autor

Ok czyli te kołki można śmiało obciąć. Lotkę może zamontuje w przyszłym tygodniu bo wygląda naprawdę ładnie.

Opublikowano
  • Autor
Ja odciąłem i większość też tak robi [emoji6]

Myślałem o taśmie np coś takiego

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6502205398

Zauważyłem, że ori lotka oprócz kołków też na taką taśmę była montowana.

Ale klej chyba taniej wyjdzie :)

Opublikowano

Dawaj na klej. Będziesz miał pewność, że Ci nie odpadnie. Chyba większość forumowiczów kleiła lotkę. Tylko uważaj bo czytałem, że klej potrafi ją odparzyć.  A ta taśma na lotce to przekleństwo. Ja kupiłem zmywacz silikonów, klejów i uszczelnień. W weekend będę walczył z tą taśmą.

Opublikowano
  • Autor
Dawaj na klej. Będziesz miał pewność, że Ci nie odpadnie. Chyba większość forumowiczów kleiła lotkę. Tylko uważaj bo czytałem, że klej potrafi ją odparzyć.  A ta taśma na lotce to przekleństwo. Ja kupiłem zmywacz silikonów, klejów i uszczelnień. W weekend będę walczył z tą taśmą.
Zauważyłem, że ta taśma mocna jak diabli. W niektórych miejscach jeszcze można mocno się przykleić do lotki :) będziemy z tym walczyć.
Opublikowano
  • Autor

Wreszcie dziś udało się odwiedzić chłopaków z ECU Project. Obawiałem się co seria pokaże ku zaskoczeniu 140 KM seria. Jedyny mankament jaki chłopaki wykryli delikatnie luźny pasek rozrządu. Efekt końcowy 166KM 356Nm :) jazda do domu obwodnicą Wrocławia była przyjemnością :banan:4b3e45d309701d873bd9cb14a04dceb4.jpg52bf5caa30d1255ebd5384e633be2db5.jpg

Opublikowano

Zrobiłeś coś podobnie jak u mnie :) Odpycha się fajnie - taka lekkość teraz pod nogą co nie :P ? Przy takiej budzie to te 165 KM to chyba takie bezpieczne minimum :) 

Opublikowano
  • Autor
Zrobiłeś coś podobnie jak u mnie [emoji4] Odpycha się fajnie - taka lekkość teraz pod nogą co nie [emoji14] ? Przy takiej budzie to te 165 KM to chyba takie bezpieczne minimum [emoji4] 
Więcej mi nie trzeba:) mniej redukcji biegów :) głównie chodziło mi o sprawdzenie kondycji silnika przy 330tys km. Szef ECU wspomniał że ma Małysza ponad 600tys i jeszcze nigdy pokrywy nie zdjęli:)
Opublikowano

No to ładnie - też 1.9 ma ?

Powiedz mi jak wygląda REALNE spalanie tego auta przy 120~ i 160~km/h w trasie ? +/-

Opublikowano
  • Autor
No to ładnie - też 1.9 ma ?
Powiedz mi jak wygląda REALNE spalanie tego auta przy 120~ i 160~km/h w trasie ? +/-
Tak 1.9 TDI. Według tunerów spalanie z nową mapą może spaść, ale oczywiście to kwestia kierowcy :) dziś np 6 bieg 100-110 km/h pokazywał 4,2 l/100km. Na autostradzie podczas powrotu powiem szczerze, że tak się fajnie jechało, że nie zaglądałem co tam pokazuje :) realne powiem dopiero jak wyzeruje zbiornik i zatankuje do fulla kolejny chociaż często przy niższych temperaturach włączam ogrzewanie postojowe więc ono też coś tam siorbie ze zbiornika.
Opublikowano
  • Autor

Kolejnych kilka gratów czeka. Pakiet zewnętrzny S-line już skompletowany :banan: oprócz emblematów :) miejmy nadzieję, że pogoda pozwoli jeszcze pogrzebać i założyć CLH na długie zimowe wieczory.

DSC_0038 (Copy).JPG

DSC_0038 (Copy) (2).JPG

DSC_0040 (Copy).JPG

Opublikowano

życzę pogody :) tez próbuje wykorzystać ja do maximum.