Mopek Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) Siemanko. Po kilku tematach, przygodach z a4 B5 postanowiłem w końcu troszkę zwiększyć standard i zakupić coś nowszego. Początkowo miał to być golf 6 jednak po objechaniu 600km oglądając właśnie golfy i dwie a4 B7 zupełnie przypadkowo natknąłem się na tą o której właśnie mowa. Najlepsze jest to ze dosłownie 500m od mojego domu ona stała i to od znajomej mi osoby. Początkowo nie chciałem jej oglądać nawet. Powodem był silnik (2.7 v6) i bałem się o kosmiczne opłaty. Jednak wiek (21lat) to ubezpieczenie by mnie zabiło. I rzeczywiście troszkę mnie kosztowało bo OC + Minicasco wyszło 3200zl. Ale trudno, jednak chcąc jeździć nowszym autem musiałem się z tym liczyć i przelknalem to jakoś. Troszkę podstawowych informacji. Dane techniczne. Rok produkcji: 2007 Silnik 2.7 V6 TDi BPP DPF Kolor: Czarny LY9B Wyposażenie: Pół skóra s-line Kierownica multifunkcyjna trójramienna Halogeny, DRL, Bixenon, Moduł comming - leaving home Czarny sufit Szyberdach Czerwony FIS Audi symphony 2 Zestaw Bose Kierunkowskazy autostradowe Zestaw głośnomówiący bluetooth Zmieniarka przerobiona na USB 2x podłokietnik Rolety bocznych szyb pasażerów z tylu Roleta bagażnika Kratka bagażnika Materiałowe nadkola 6 biegowa skrzynia biegów. Czujnik deszczu Czujnik zmierzchu Automatyczne światła Monochromatyczne lusterko wsteczne. Dwustrefowy climatronic Podgrzewane fotele 4x el szyby Lusterka elektryczne i podgrzewane Czujniki parkowania tył Spryskiwacze reflektorów Moje plany: Na wiosnę Alu 18” Zawieszenie 1BV (ktoś wstawił 1BA i straszna koza jest) Ciemne szybki Wymiana zarnikow Jakiś ciekawy wydech Dołożyć listwy drzwi sline Może chip Dbać i pieścić. [emoji4] Zdjęcia z dzisiaj już na pakiecie zimowym I jedno zdjęcie na pakiecie letnim, który jest na sprzedaż [emoji4] Zapraszam do komentowania, oceniania i podrzucania pomysłów. [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Listopada 2017 przez Mopek
afroo. Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Mocno kombinowana sztuka. Ta 'znajoma osoba' przedstawiła Ci historię samochodu?
Bruuuum Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Radziłbym sprawdzić płyn / układ chłodzenia, coś tam chyba jest nie tak. Jakiś szarozielony płyn? Wygląda jakby go tam nie było
Mopek Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Opublikowano 5 Listopada 2017 Mocno kombinowana sztuka. Ta 'znajoma osoba' przedstawiła Ci historię samochodu? Co jest kombinowane poza brakiem listew i folii carbonowej w środku? To nie tyle co znajoma osoba co raz mieliśmy przyjemność porozmawiania kiedyś. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mopek Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Opublikowano 5 Listopada 2017 Radziłbym sprawdzić płyn / układ chłodzenia, coś tam chyba jest nie tak. Jakiś szarozielony płyn? Wygląda jakby go tam nie było [emoji6] Układ chłodzenia jest do wyczyszczenia cały bo jakaś c*paa zalała wodę i kamień się zrobil. Sam płyn w sobie czysty, bez oleju itp. [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
afroo. Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 5 minut temu, Mopek napisał: Co jest kombinowane poza brakiem listew i folii carbonowej w środku? Środek Sline się zgadza ale z zewnątrz ma tylko zderzak przód i lotkę na klapie. Albo próbował skompletować pakiet i zakładał po trochę albo fura ma jakąś niechlubną przeszłość.
Mopek Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) 3 godziny temu, afroo. napisał: Środek Sline się zgadza ale z zewnątrz ma tylko zderzak przód i lotkę na klapie. Albo próbował skompletować pakiet i zakładał po trochę albo fura ma jakąś niechlubną przeszłość. W takim razie musze sprawdzić wyposażenie po vinie i wlepce . Historie pojazdu w miarę znam. Pokazywał mi zdjęcia z wypadku starego ale tam tylko prawy bok był przeorany. Zobaczymy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Rozkodowałem wyposażenie z naklejki i pokazało mi to: E4J = Akcja specj. audi tt coupe 's line'; wyposażenie składa się z: 8n-2-000001>> pr-cl4,fq1,g97 h3l,g98,ua5 n1u,n3q,plt 8jg,8q2,8x1 6q6 CL4 = Obręcz koła ze stopów lekkich 8jx18 FQ1 = Obręcze i opony quattro gmbh G97 = Wytłumienie podwozia z przodu H3L = Opony opasane 225/40zr18 88y G98 = Zawieszenie i amortyzatory podwozie- UA5 = Fahrwerksdaempfung hinten N1U = Tapicerka oparcia i siedzenia N3Q = Tapicerka oparcia i siedzenia sk. feinnappa PLT = Leatherette package 8JG = Reflektor halog. potrójny z lampĄ wyładow.('ksenon') 8Q2 = Autom. statyczna regulacja zasięgu refl. 8X1 = Spryskiwacz szyb 6Q6 = Przycisk dŹwigni zmiany biegów aluminium ----------------------------------------------------------------------- 7A0 = Bez odtwarzacza cd/instalacji do odtwarzacza płyt cd 4UE = Lewo/prawo 6XD = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie, 5SL = Lusterko na wysięgniku (konvex) 1f52 6TS = Lusterko zewn.(asferyczne) z dużym 1KW = Hamulce tarczowe tył J1U = Akumulator 1LA = Faustsattelbremse przod 1BV = Pakiet zawiesz. komfortowe podwozie- 3FE = Dach odsuwany/odchylany z napędem elektrycznym 5TG = Nakładki ozdobne na tablicy przyrzĄdów i tapicerkach alu-... alu-... 7X1 = UltradŹwięk. układ pomocy przy parkowaniu 4R4 = Elektryczne podnoŚniki szyb F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung 8GR = Alternator 0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu 0YK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 0JK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 TA1 = 6-cylindrowy silnik wysokoprezny (diesel) 2,7 ltr. litera kodowa 3NZ = Oparcie tylne dzielone 8ED = Reflektor ........ halog. z ....... gazowa ruch prawostr. U2A = Zestaw wskaznikow z obrotomierzem, zegarem radiowym X0A = National sales program germany 1N3 = Wspomaganie ukladu kier. z systemem 'servotronic' 2PU = Kierownica sportowa(skora) 8Q5 = Autom.regulacja zasięgu Świateł, dynamiczna, 9Q2 = Komputer samochodowy 8Z5 = Chlodnica wody D1N = 6-cyl. turbodiesel 2,7 ltr. litera kodowa 7Q0 = Bez systemu nawigacyjnego CL7 = Obręcz koła ze stopów lekkich 8 jx18h2 et43 7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach 4X4 = Boczna pod. bezp. przód i tył z pod. bezp. głowy 2K1 = Zderzak wzmocniony 3L3 = Siedzenia normalne przod 4KC = Szkło atermiczne-dookoła, zielony 3Y4 = Roleta przeciwsłoneczna na szybie drzwi z tyłu 4K4 = Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem radiowym, sterowaniem wewnętrznym i oddzielnym sterowaniem zamka pokrywy bagażnika. 5D1 = Carrier frequency 433.92 to 434.42 mhz 1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego 7GG = Koncepcja spalin: eu4 Q1D = Fot. sport. 4GS = Szyba przednia (szkło zespolone) I teraz tak, nie ma nic na temat s-line zewnętrznego. Pytanie, czy w ogóle jest on wpisany w naklejce normalnie? A kolejną rzeczą jest to, żę tak oglądam te B7 S-line i jedyna różnica jaką widzę to brak tych nakładek na dół drzwi i inna dokładka zderzaka tylnego. Zderzak przód ok, listy drzwi ok, listwy progowe (te po otwarciu drzwi) ok, lotka ok. Mam rozumieć, że brakuje tylko tych dwóch rzeczy? Edytowane 5 Listopada 2017 przez Mopek
FroS-t Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 9 godzin temu, Mopek napisał: Zawieszenie 1BV (ktoś wstawił 1BA i straszna koza jest) Myślę że nie wstawił tylko ktos chyba chciał sobie zrobić Sline zew i dlatego jest jak jest,.....ogólnie troche zaorana wewnatrz.....ale za to masz pole do popisu, do boju !!!
YoGi1984 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) E4J więc teoretycznie powinien być cały s-line, może faktycznie miała jakaś małą przygodę:) ale dziwne że nawet na drzwiach nie ma tych "parapetów" s-line Edytowane 5 Listopada 2017 przez YoGi1984
afroo. Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 E4J odnosi się do pakietu wewnętrznego, który tutaj jest obecny. Z zewnątrz brakuje listw dolnych drzwi i dokładki zderzaka tylnego.
Mopek Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Opublikowano 6 Listopada 2017 To trzeba będzie go uzupełnić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muunv Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Listwy i dokladka dyfuzora sobie z czasem skompletujesz Dopiescisz ja i bedzie czarna petarda Powodzeni w modach!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
YoGi1984 Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) Dokładnie, dopieścisz sobie kolego furaka i będzie malina:) a wracając do E4J to powiem ci kolego Afro, że ja też mam E4J ale s-line mam tylko zewnetrzny, wewnetrznego brak, mam jasny sufit, skory kubelki swing, a z s-line to mam tylko gałkę zmiany biegów pikowaną:/:) Edytowane 6 Listopada 2017 przez YoGi1984
blade13 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Skompletujesz pakiet S-line zewnetrzny i bedzie git, oby tylko wioski nie robic... Duzo sie naogladalem aut na GKA
daglas Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 W dniu 5.11.2017 o 18:07, afroo. napisał: Mocno kombinowana sztuka. Ta 'znajoma osoba' przedstawiła Ci historię samochodu? Brak listew i nakladki na zderzak - faktycznie mocno kombinowana albo inaczej ... dolozone listewki z s line na drzwiach i zderzak z s lina dla wygladu fakt nadal nakombinowane
afroo. Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) 17 godzin temu, daglas napisał: faktycznie mocno kombinowana albo inaczej ... dolozone listewki z s line na drzwiach i zderzak z s lina dla wygladu fakt nadal nakombinowane Obejrzyj ilość tematów w dziale kupię to zrozumiesz o co mi chodzi. A sam fakt kombinowania odnosi się do kontekstu z kupnem samochodu od znajomego bez rozmowy na temat dosztukowania pewnych elementów. Handlarzyk mógłby nawet nie wiedzieć o dołożonym zderzaku i lotce ale dlaczego znajomy, który sam to dokładał nie wspomniał o tym ani słowa? Chciałbyś osobiście kupować od takiego znajomka? Odpowiedz sobie sam. Druga sprawa to nie listewki Sline tylko emblematy. Listwy drzwi Sline powinny być na ich dole, a nie ma. Dołożona jest też lotka klapy. Słabo coś się orientujesz, a chcesz dyskutować. Koniec ot. Edytowane 29 Listopada 2017 przez afroo.
afroo. Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) W dniu 6.11.2017 o 09:25, YoGi1984 napisał: a wracając do E4J to powiem ci kolego Afro, że ja też mam E4J ale s-line mam tylko zewnetrzny, wewnetrznego brak, mam jasny sufit, skory kubelki swing, a z s-line to mam tylko gałkę zmiany biegów pikowaną:/:) Na tym polegają pakiety w B7, że nie są sztywno ustalone jak to miało miejsce w B6. Można było dokładać pojedyncze elementy i już leciało do wlepy E4J. Mowa o wnętrzu. Zewnętrznie pakiet zawsze obejmował te same elementy. Edytowane 29 Listopada 2017 przez afroo.
daglas Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) 2 godziny temu, afroo. napisał: 2 godziny temu, afroo. napisał: Obejrzyj ilość tematów w dziale kupię to zrozumiesz o co mi chodzi. A sam fakt kombinowania odnosi się do kontekstu z kupnem samochodu od znajomego bez rozmowy na temat dosztukowania pewnych elementów. Handlarzyk mógłby nawet nie wiedzieć o dołożonym zderzaku i lotce ale dlaczego znajomy, który sam to dokładał nie wspomniał o tym ani słowa? Chciałbyś osobiście kupować od takiego znajomka? Odpowiedz sobie sam. Druga sprawa to nie listewki Sline tylko emblematy. Listwy drzwi Sline powinny być na ich dole, a nie ma. Dołożona jest też lotka klapy. Słabo coś się orientujesz, a chcesz dyskutować. Koniec ot. Widzialem ilosc tematów i nadal nie wiem o co Ci chodzi Jakbym kupowal od znajomego ktorego znam z widzenia albo raz zamienilismy slowo to na co mialbym liczyc ? Mialby mi sie tlumaczyc, ze zderzak z s lina zalozyl albo lotke bo mu sie podobalo ?? Myslisz, ze 10-12 letnie auta powinny w chwili obecnej wygladac tak jak wyjechaly z salonu ? Niechlubna przeszlosc ? Czlowieku z 70% samochodów jest po kolizjach wiekszych badz mniejszych, kwestia tego tylko to jak zostalo to naprawione. Pomijam calkowite wraki. Slabo sie orientuje ? A w czym tu sie orientowac ? W kilku elementach na ktory sklada sie pakiet zewnetrzny ? Dobrze, ze Ty sie w tym ogarniasz bo widze, ze jestes mega znachor Pomysl tez ze sa ludzie ktorym podoba sie przedni zderzak a nie podobaja sie boczne listwy i co ? Auto wtedy lipa ? Kazdy robi to co mu sie podoba a nie pod znachora z forum Pzdr Edytowane 29 Listopada 2017 przez daglas
Norbas Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 Graty auta ale chyba 21 letni to on nie jest co widzę, ze ceny ubezpieczenia takiego auta bez auto kasko to troche większe pieniądze jak w NO Jak koledzy już wspominali dołożysz pare gratów z pakietu zewnetrznego s-linę i będzie dobrze powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi