Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Glacier white - odebrana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

No ciekawe jak będzie z terminami realizacji zamówień nowych modeli w 2019,

Pozdrawiam

Opublikowano
4 godziny temu, black4 napisał:

Hey,

No ciekawe jak będzie z terminami realizacji zamówień nowych modeli w 2019,

Pozdrawiam

Maciuś, to zależy na jaki model. Na meksykańskie Q5 nadal 7 miesięcy. Modele produkowane w Europie ok. 2-3 miesiące. Czasami i kilka tygodni :)

Opublikowano

Dobrze, że odpuściłeś temat z tym meksykańcem.

Na RS pewnie trochę dłuższe oczekiwanie? zależy od specyfikacji czy opcje exclusive itp.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Exclusive nie ma chyba nic do rzeczy bardziej chodzi o moze przerobowe i jaki dany importer ma przydzielony kontyngent.Ja czekalem 4 miesiace.Na poprzedni czekalem 3.

Edytowane przez turdzi

Opublikowano

Na tesle model 3 europa czeka już ponad rok:facepalm:

Ale na 99% już w lutym będą.

Opublikowano
11 godzin temu, turdzi napisał:

Exclusive nie ma chyba nic do rzeczy bardziej chodzi o moze przerobowe i jaki dany importer ma przydzielony kontyngent.Ja czekalem 4 miesiace.Na poprzedni czekalem 3.

Exclusive ma duże znaczenie. Za kolor z palety Ex. jest miesiąc dłużej oczekiwania co najmniej. Jak weźmiesz szwy kontrastowe pod kolor lub inną tapicerkę to jeszcze bardziej się wydłuża. Mi w A4 pakiet czerń wydłużył o dwa tygodnie oczekiwanie - niby pierdoła, a jednak. Więc wszystko zależy od konfiguracji, a Exclusive jak najbardziej wydłuża czas oczekiwania. Szczególnie, że ja kolor chce Nogaro i czarne felgi do tego. Zobaczymy jak wyjdzie.

Opublikowano

Tak jak pisze Paweł.

Opcje z palety exclusive wydłużają okres zamówienia.

O ile to zależy od zakresu konfiguracji.

Myślę, że kluczową sprawą będzie możliwie wczesne zamówienie bo jak Europa ruszy z zamówieniami na RS5 Sportback to jak zwykle Polska będzie traktowana po macoszemu a klienci oczekiwać na końcu kolejki.

Pozdrawiam

Opublikowano
5 godzin temu, black4 napisał:

Tak jak pisze Paweł.

Opcje z palety exclusive wydłużają okres zamówienia.

O ile to zależy od zakresu konfiguracji.

Myślę, że kluczową sprawą będzie możliwie wczesne zamówienie bo jak Europa ruszy z zamówieniami na RS5 Sportback to jak zwykle Polska będzie traktowana po macoszemu a klienci oczekiwać na końcu kolejki.

Pozdrawiam

Jak zamawiasz to od razu wskakujesz w kolejkę. Także bardziej boje się tu US i tego, że jak będzie za dużo zamówień tam to wstrzymają zamówienia na EU..

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.12.2018 o 10:32, Kosmita napisał:

Exclusive ma duże znaczenie. Za kolor z palety Ex. jest miesiąc dłużej oczekiwania co najmniej. Jak weźmiesz szwy kontrastowe pod kolor lub inną tapicerkę to jeszcze bardziej się wydłuża. Mi w A4 pakiet czerń wydłużył o dwa tygodnie oczekiwanie - niby pierdoła, a jednak. Więc wszystko zależy od konfiguracji, a Exclusive jak najbardziej wydłuża czas oczekiwania. Szczególnie, że ja kolor chce Nogaro i czarne felgi do tego. Zobaczymy jak wyjdzie.

Tak kolor na pewno troche wydłuży jezeli nie z dostępnej palety.

Tymczasem fajna reklama 

Opublikowano
8 minut temu, turdzi napisał:

Tak kolor na pewno troche wydłuży jezeli nie z dostępnej palety

Tymczasem fajna reklama 

Już ją widziałem - super. Ale na razie udostępnia ją tylko Audi USA. 

Opublikowano
  • Autor

BTW bardzo podobają mnie sie te felgi.Zastanawiam sie czy nie zmienic w przyszłości.Co ciekawe maja ET 22 a nie 26 jak w RS4 i RS5 coupe.Szkoda mi tylko 20 K ?

IMG_6340.PNG

IMG_6341.PNG

IMG_6342.PNG

Opublikowano

Plan jest taki, że u mnie będą takie ale całe na czarno / wysoki połysk.

Opublikowano

He He dobre ;D

Pawciu te nowe sanie Mikołajowe by Ci pasowały ;D

Tylko w innym lakierku ;D

Kółka fajne już je kiedyś wrzucałem.

Co prawda ET o 4 mm mniejsze wielkiej różnicy nie zrobi ale wzór wklęsły fajny ;D

No i koniecznie w piano,

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

No tak 4 mm to nie duzo ale to znaczy ze wszystkie felgi do SB maja inne ET.Ciekawe dlaczego.

Opublikowano
20 godzin temu, turdzi napisał:

BTW bardzo podobają mnie sie te felgi.Zastanawiam sie czy nie zmienic w przyszłości.Co ciekawe maja ET 22 a nie 26 jak w RS4 i RS5 coupe.Szkoda mi tylko 20 K ?

IMG_6342.PNG

Bardzo ładne koła :ok2: Chociaż u Ciebie widziałbym ten wzór do białego pasuje idealnie :kox:

$_58.JPG

Opublikowano
  • Autor

Tez sie nad nimi zastanawiałem bo na allegro za 10 K mozna wyrwać ale widzalem je na żywo i jakos mnie nie przekonały.

Opublikowano
10 minut temu, turdzi napisał:

Tez sie nad nimi zastanawiałem bo na allegro za 10 K mozna wyrwać ale widzalem je na żywo i jakos mnie nie przekonały.

Też są bardzo ładne ale wg. mnie są zbyt delikatne i z daleka poprostu znikają w porównaniu do tamtych.

Opublikowano
  • Autor

W końcu jakieś porównanie osiągów B8 i B9.

Przepasc a równania do nowego B8 w takim zasyfionym z 50K na blacie różnica była by jeszcze większa.

Opublikowano

Tak jak wielokrotnie mówiłem i pisałem - to co Audi zrobiło z generacją B9 to jest niesamowita sprawa i widać to na każdym "poziomie", również w najwyższym co widać wyżej.. 

Opublikowano

no dobra ale tam porównują rsy czyli wyższą półkę znacznie i nowe rs4 b9 ma tylko zapakowany ten silnik 2.9 bi turbo z porsche, ski nie mają. Znajomy ma s5 polift 1 gen z usa w tiptronicu, 3.0 kompresor, drugi ma również z us ściągnięta b9 2.0 bodajże na 99% w tipie też i na prostej to te 2.0 nie ma żadnych szans, oba auta seria. Zostaje przynajmniej o 1.5 długości auta.