Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2.0T by daglas garage, 307km/401nm, hydrografika, cai...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i ciąg dalszy doprowadzania auta do ładu, troche rzeźby, troche profesionalnego podejścia nie mniej za każdym podejściem auto mi utrudnia życie.

Uruchamiając tylna wycieraczke wyszła kolejna usterka tzn wyciek płynu do spryskiwaczy w newralgicznym miejscu tzn koło zawiasu klapy.

Chciałem użyć jakiejś złączki ale wężyk jest mega twardy i nic nie miałem pod ręką więc pomocny okazał się silikonowy wężyk który został mi od czujnika doładowania ...

Nie miałem również map w nawigacji dlatego też zamówiłem u użytkownika Krumak, mapy dotarły ja zadowolony chce uruchomić a tu nawigacja nie czyta 😕 Kolega Krumak posłużył radą i wziąłem się za wyczyszczenie lasera...

No i tutaj audi mocno się opierało że oddać mi w ręce nawigacje, po długich zmaganiach jednak udało się wydobyć nawigacje i dostać do lasera ...

Całość wyczyszczona i moim oczom ukazało się menu po wsadzeniu płyty do napędu ...

Na koniec patrząc na te kondomowe koła co udało Nam się ustalić stwierdziłem, że nie widać w ogóle zacisków pomimo iż nie są małych rozmiarów więc zamówiłem farbę która jeszcze nie dotarła oraz blaszki od kolegi Brdm

Póki co nie biore się jeszcze za montaż bo i tak pełny efekt będzie dopiero widać jak wjedzie koło na wiosne  :)

Opublikowano

Witaj,

Przyjeżdżaj na spota oblookamy dokonane zmiany na żywo :D

Pozdrawiam

Opublikowano
11 minut temu, black4 napisał:

Witaj,

Przyjeżdżaj na spota oblookamy dokonane zmiany na żywo :D

Pozdrawiam

Nie dam rady dzis, musze do modlina jechac po szwagierke :/

Postaram sie w przyszlym tyg.

Opublikowano

Witaj, 

To ze szwagierką przyjeżdźaj :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Hahaha moze byc zmeczona po 3 miesiacach na ibizie :D

Opublikowano
2 godziny temu, daglas napisał:

Hahaha moze byc zmeczona po 3 miesiacach na ibizie :D

Hehe po 3 miesiącach na Ibizie to powinna raczej wypoczęta i zrelaxowana być :beach:

Opublikowano

Ładnie się prezentuje, kupione koło mnie, w Kłodzku albo Kudowie ?

Dbaj a będzie służyć.

Opublikowano

Wystraszony wizją uszkodzonego wałka dziś na lunch postanowiłem zajrzeć do szklanki w pompie paliwa ...

Wszystko poszło bez problemowo, po wyjęciu szklanka wyglądała tak:

Widoczne są na niej przetarcia natomiast spokojnie mogła by dalej siedzieć w aucie i nic złego by się nie działo.

Ale idąc dalej postanowiłem sprawdzić grubość szklanki i porównać z nową i o dziwo stara szklanka okazała się mieć grubsze denko minimalnie więc tym bardziej wymiana tylko dla wymiany ...

tutaj jeszcze wizualnie porównanie nowej i starej

Przy okazji zerknąłem sobie na krzywke wałka i nie zauważyłem nic niepokojącego

Ciekaw jestem tylko czy szklanka była juz wymieniana czy wytrzymała 215k km w takim stanie ?

W dniu 29.11.2017 o 09:27, HOLMATRO napisał(a):

Ładnie się prezentuje, kupione koło mnie, w Kłodzku albo Kudowie ?

Dbaj a będzie służyć.

Dokładnie auto z Kłodzka,  kojarzysz ? Miało wcześniej reklame na tylnej szybie.

Opublikowano
3 minuty temu, daglas napisał:

Dokładnie auto z Kłodzka,  kojarzysz ? Miało wcześniej reklame na tylnej szybie.

Kojarzę, zainteresowało mnie, zazdroszczę przede wszystkim okna w dachu. Twoje pojawiło się już po kupnie przeze mnie mojego auta, którego projekt właśnie załozyłem, zapraszam do zapoznania. 

Opublikowano
13 minut temu, HOLMATRO napisał:

Kojarzę, zainteresowało mnie, zazdroszczę przede wszystkim okna w dachu. Twoje pojawiło się już po kupnie przeze mnie mojego auta, którego projekt właśnie załozyłem, zapraszam do zapoznania. 

szyber fajna sprawa ale akurat tutaj jest dwa razy mniejszy niż miałem w subaru więc taki lufcik :D

Opublikowano

Ja nie miałem jeszcze w żadnym aucie, dlatego gdziekolwiek widze-zazdroszczę. A moje aktualne auto kupowałem z myślą o pierwszym szyberku, s i tak sie nie udało :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jaką farbę kupiłeś do zacisków ? Doszła ? Malowałeś ?

Opublikowano
45 minut temu, HOLMATRO napisał:

Jaką farbę kupiłeś do zacisków ? Doszła ? Malowałeś ?

Doszla ale nie malowalem jeszcze bo troche za zimno. Kupilem jakis zestaw motipa z allegro za 95zl bodajze na testowanie. 

Opublikowano

Fura znana z ogłoszenia na allegro bodajże, zrób pakiet startowy i będzie słuzyć. Przy modzeniu najlepiej zrób turbo hybrydę+ DP + program i niewielkimi kosztami możesz cieszyć się około 300km i ponad 400nm a w połączeniu z napedem Q i manualem już nawet jedzie xd :)

Opublikowano

Gała spoko tylko ten mieszek taki jakiś zmęczony :) widzę kosa na wyposażeniu tez jest :decayed: 

Opublikowano

Tu jeszcze maly sound na postoju. Jednak to nie blow off.

Opublikowano

na obiad poszła wymiana napinacza i łańcuszka zmiennych faz i tu zonk ...

Ktoś już do tego manewru podchodził, poomykał śrube wariatora więc wałki do wyjęcia i przedświątecznej walki ciąg dalszy

stay tune !

Opublikowano

Ładnie to ktoś spiertolił. :facepalm: Już wiadomo czemu była na sprzedaż i przy okazji czemu warto do tego zaglądać po kupnie. ; ) Ogarniesz i będzie ładnie cykał. :thumbup1:

Opublikowano
22 godziny temu, afroo. napisał:

Ładnie to ktoś spiertolił. :facepalm: Już wiadomo czemu była na sprzedaż i przy okazji czemu warto do tego zaglądać po kupnie. ; ) Ogarniesz i będzie ładnie cykał. :thumbup1:

Z takich powodów sie aut chyba nie sprzedaje tym bardziej, ze koszt zrobienia tego nie jest straszliwie wielki. 

Nie mniej auto juz zrobione, lancuszek, napinacz wymieniony wraz ze wszystkimi pierdolami. W koncu niechodzi jak diesel :)

Opublikowano
Z takich powodów sie aut chyba nie sprzedaje tym bardziej, ze koszt zrobienia tego nie jest straszliwie wielki. 
Nie mniej auto juz zrobione, lancuszek, napinacz wymieniony wraz ze wszystkimi pierdolami. W koncu niechodzi jak diesel [emoji4]
Jakie koszty takiej zabawy? Długo zeszło?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
28 minut temu, robertjudi napisał:

Jakie koszty takiej zabawy? Długo zeszło?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Robilem to w warsztacie. Koszt zamknal sie w 1300zl. Gdyby nie ta nieszczesna sruba to byloby troche taniej