Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegląd w nowym wydaniu... Kto już był ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem H7 zwykle najzwyklejsze z poziomowaniem

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Czyli źródło światła do jakiego został homologowany reflektor to żarówka halogenowa.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Karasik jeśli jeździsz dużo w mieście to może tak wyjść. Po przedmuchaniu wydechu będzie znowu ok. A jak nie to w łatwy sposób można podnieść normę zadymienia w autach do roku  produkcji 2008 na  3.0 a w młodszych do 1.5. Jak mi się będą czepiać to tobie tego myka i diagnosta nie ma prawa się przyczepić ani policja ani nikt inny :banan:
Dziś byłem raz jeszcze po negatywie
Opony zmnienione a diagnosta tylko zerknal czy są ok niewjejzdzajac na kanał ...
Poprosiłem o jeszcze raz przebadanie spalin bo jadąc do niego przegoniłem furmankę obwodnicą 25km.
Moje zdziwienie jak wynik wyszedł 1.9 potem 2.1 a za trzecim razem ponad 2.3!!
Mówi że za rok mi na bank nie przejdzie a gazujac tylko czarny dym z wydechów :(
Podobno DPF mam na pokładzie...

Opublikowano

Kolego raczej DPF dawno na śmietniku, skoro gazując bez obciążenia silnika czarno z tyłu...

Opublikowano
Opony zmnienione a diagnosta tylko zerknal czy są ok niewjejzdzajac na kanał ...
Poprosiłem o jeszcze raz przebadanie spalin bo jadąc do niego przegoniłem furmankę obwodnicą 25km.
Mówi że za rok mi na bank nie przejdzie a gazujac tylko czarny dym z wydechów [emoji20]

Jeszcze nigdy nie miałem badanych spalin,na jakich obrotach mierzy się zadymienie ?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jeszcze nigdy nie miałem badanych spalin,na jakich obrotach mierzy się zadymienie ?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Wyżej jest pdf z instrukcją.
Opublikowano
Wyżej jest pdf z instrukcją.
No dokładnie a mi mierzył 5sek trzymając pedał gazu na ok 3tys obr.

Opublikowano
Kolego raczej DPF dawno na śmietniku, skoro gazując bez obciążenia silnika czarno z tyłu...
To sprawdzę na kompie bo ostatnio pokazywał zapełnienie prawie 100% a wypala coś się bo czuję co jakieś 200km
Chyba że wywalili fizycznie a programowo już nie..

Opublikowano
1 godzinę temu, Karasik2 napisał:

Mówi że za rok mi na bank nie przejdzie a gazujac tylko czarny dym z wydechów :(

Stawiam że leją ci wtryski. U mnie jest 200KM i 400Nm i na postoju jak mu depne do 4.5 tys obr to nawet dymka nie puści . W czasie jazdy jak depne z niskich obrotów to puści małego dymka ale to normalne. DPF mam wycięty a egr zaslepiony. Jak chcesz napisze ci na pw jak zwiększyć emisję spalin z normy 0.5 na 3.0 :decayed:

Opublikowano
Stawiam że leją ci wtryski. U mnie jest 200KM i 400Nm i na postoju jak mu depne do 4.5 tys obr to nawet dymka nie puści . W czasie jazdy jak depne z niskich obrotów to puści małego dymka ale to normalne. DPF mam wycięty a egr zaslepiony. Jak chcesz napisze ci na pw jak zwiększyć emisję spalin z normy 0.5 na 3.0 :decayed:
Ok napisz proszę ..
Wtryski książkowe 2 wymianiane na akcji serwisowej 2 również ok

Opublikowano
15 minut temu, Karasik2 napisał:

Ok napisz proszę ..
Wtryski książkowe 2 wymianiane na akcji serwisowej 2 również ok

Pw poszło tak jak pisze coś masz nie tak skoro u mnie nic nie kopci i zadymienia ok. Do sprawdzenia  Egr, geometria turbosprężarki.... 

Opublikowano

Hmm od kiedy to weszlo ? bo bylem 3 i wszystko normalnie wygladalo

Opublikowano
Hmm od kiedy to weszlo ? bo bylem 3 i wszystko normalnie wygladalo
Chyba od 12.11

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, a powiedzcie mi jak jest z przyciemnionymi szybami??? Jest problem czy przechodzi??

Opublikowano
Panowie, a powiedzcie mi jak jest z przyciemnionymi szybami??? Jest problem czy przechodzi??
Ja mam niedawno przyciemnialem
Diagnosta nawet nie spojrzał nie było tematu szyb
Ale mam papier przy dowodzie rejestracyjnym w razie W

Opublikowano

Wiesz jeden nie zauważy, a drugi zobaczy.Pytam bo na wiosne chce  wszystkie szybki sobie przyciemnic.

Opublikowano
Wiesz jeden nie zauważy, a drugi zobaczy.Pytam bo na wiosne chce  wszystkie szybki sobie przyciemnic.
Szyby tylne możesz czarną farbą pomalować według naszego prawa. Co innego przód i boczne przód muszą mieć 70% czy 75% nie pamiętam dokładnie przepuszczalność światła, a oryginalnie szyba sama w sobie tyle ma więc przyciemnianie na własną odpowiedzialność.
Opublikowano
W dniu 1.12.2017 o 23:08, luki19862121 napisał:
W dniu 1.12.2017 o 22:09, Barthezzz87 napisał:

Szyby tylne możesz czarną farbą pomalować według naszego prawa. Co innego przód i boczne przód muszą mieć 70% czy 75% nie pamiętam dokładnie przepuszczalność światła, a oryginalnie szyba sama w sobie tyle ma więc przyciemnianie na własną odpowiedzialność.

Tak ja wie, że na własną odpowiedzialność, tylko chcę wiedzieć czy przyglądają się jakoś temu specjalnie jak są przyciemnione i czy podbiją dowód.

Opublikowano

Jak przyluka i mu coś nie będzie pasować to nie podbije, dopóki nie sprawdzi.

Przegląd to nie check lista przy starcie samolotu.

Każdy robi to inaczej, a czy się przyjrzy twoim szybom to trudno wydedukować.

Gdybym był diagnostą to na pewno zwróciłbym na to uwagę, bo kto wie czy policja nie stoi koło stacji i nie trafi takiego delikwenta.

Opublikowano

Nie wiem po co ryzykować. Mi osobiście zawsze patrzyli na szyby jak dla podpuchy były opuszczone to podnosil i sprawdził. Druga sprawa kontrola przez policję w nocy i po dowodzie.