marhiw Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam Moja a4 jest sprowadzona z wloch i od dawna zastanawiam sie co ona ma przyklejone za lusterkiem do szyby.. Takie male plastikowe pudeleczko z kabelkiem ktory wchodzi pod podsufitke.Jakis czujnik czy co..Nie mam w tej chwili zdjec tego ale moze ktos z was sie domysla od czego to jest..
Rafal_69 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 niewiem co to jest ale tez to mam i chetnie sie dowiem co to jest
mcm Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 może dodatkowa antena, bo czujnika deszczu w 96 roku się nie spodziewam
wojtekce Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 wstaw zdjęcie to może coś pomożemy
Rafal_69 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 nie to nie czujnik deszczu ja mam 98 ale watpie zeby to był własnie czujnik deszczu. tez obstawiam jakąś dodatkowa antene. marhiw masz fotki?? jak nie to ja rano zrobie u siebie i wstawie bo tez jestem ciekaw co to moze być
_Solar_ Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 czekamy na fotki bo tak ciezko bedzie sprecyzowac co to jest
marhiw Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2009 Rafal_69 mozesz wstawic te fotki bo ja nie bardzo mam kiedy je zrobic..Dopiero w pn bede mogl je wrzucic.Ale wydaje mi sie ze to nie jest dodatkowa antena...To chyba cos innego.Chociaz....No ale moze uda mi sie je wstawic wczesniej.To pomozecie chlopaki
Pawlo 2004 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zapodajcie fotki i coś sie wyjaśni, z opisu wychodzi ze to czujnik deszczu ale w tych modelach tego raczej nie wkładali. W Golfie III miałem coś takiego i była to antena.
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Takie male plastikowe pudeleczko z kabelkiem ktory wchodzi pod podsufitke.Jakis czujnik czy co.. A moze to jest po prostu czujnik ultradzwiekowy od auto alarmu
Suli Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 A we Włoszech nie mają czasem opcji elektronicznego podporu opłat za autostrady? Przejeżdżasz przez specjalne bramki, które komunikują się z nadajnikiem w Twoim samochodzie, odczytują przejazd a następnie przesyłają informację do centrum, gdzie rozliczane jest konto na zasadzie prepaid albo co miesiąc przychodzi Ci do domu faktura. Tym sposobem nie musisz stawać na bramkach i płacić gotówką
.:campino:. Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Jest dokładnie tak jak pisze kolega Suli. To "pudełeczko" nazywa sie dokładnie " AUTO PASS" na włoskich autostradach masz osobne bramki dla samochodów z tym bajerkiem. Z odpowiedniej odległości skaner zczytuje dane twojego samochodu ( czyli dane właściciela) i albo ściąga należność z konta albo rozliczane jest to inaczej . Opcji rozliczania jest wiele. Jak trochę siedziałem we Włoszech to załatwiłem sobie auto pass-a bo to jest bardzo wygodne , zwalniasz do 30-35 km/h i bramka sie sama otwiera no i nie stoisz w kolejce przy bramce. Tak więc możesz sie tego pozbyć
marhiw Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 zostawie sobie to :> jakby ktos pytal co to jest to bede mowil ze czujnik deszczu :decayed:hehe.. ale dzieki za wyjasnienie
Pawlo 2004 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 A po co takie coś u nas przecież my mamy bezpłatne autostrady tak jak w niencowni
Suli Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zacznijmy od tego: (...) mamy autostrady (...)
Rafal_69 Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 kolega chciał powiedzeć że PRAWIE mamy autostrady
Rekomendowane odpowiedzi