Siwy2041 Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam wiem ze bylo wiele postów tego typu ale to sa posty z 2008r Chce odświeżyć sprawę tej przekladki i przy okazji przedstawić swaja ssytuacje Kupiłem audi a4 b7 diesel 2007r 140km BPW kod silnika skrzynią automatyczna multitronik I pytanie do was gdzie (najlepiej okolice Śląska) i czy sie oplaca robic przeklade tej skrzyni na manual Jakie koszta z tym sie wiążą i czas realizacji Z.góry wam dzieki za info i pozdrawiam
Tomasz Krajewski Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Ja robiłem w Robin-Car w Strachocicach. Niby miałem bliżej niż Ty, ale to nie miało dla mnie znaczenia. Nawet do Sopy pojechałem w Twoje okolice, jak próbowałem swojego multi naprawiać. Zapłaciłem 4,5k. Generalnie jest ok. Jedyne co się posypało dosyć szybko to wysprzęglik. Już wjechał nowy i jest ok. Nie żałuję Trwało to niestety ok 2tyg. Miał być tydzień, ale zamówili za świeżą skrzynię - przez to jakiś czujnik nie działał. Musieli załatwić drugą. Edytowane 25 Listopada 2017 przez Tomasz Krajewski 1
wyzyk83 Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 kiedys byłem w mysłowicach od ręki ogarneli multi 1
Siwy2041 Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 Tomek a jaks gwarancje ci na to dali? Wyzyk83 ogarneli ? Masz na myśli naprawie czy wymiane Bo sam nie wiem czy to sie wgl oplaca naprawiać bo za renowacje.chce od4/7tys
wyzyk83 Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) tzn. jechalismy 450km w 1 stronę skrzynia w bagazniku wymontowana gość zapewniał nas że nam naprwi skrzynie od ręki po rozebraniu skrzyni okazało się że skrzynia nie do naprawy i dał nam inna skrzynię z roczną gwarancja właściciel auta od multi nie chciał przeróbki na manula auto przywiezione z niemiec z uszkodzona skrynia było to ponad 4 lata temu do dziś multi lata bez problemu Edytowane 25 Listopada 2017 przez wyzyk83 1
Tomasz Krajewski Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 3 godziny temu, Siwy2041 napisał: Tomek a jaks gwarancje ci na to dali? Na montaż tylko na części nie, bo wszystko używane. Więc w zasadzie nie Powiem tak: u Soby mi zaproponowali 7 tyś za drugiego multi. Gwarancja rok (chyba) ale obowiązkowo u nich przeglądy tej skrzyni, chyba trzy. Każdy przegląd 1,2 tyś. Czyli generalnie prawie 11 tyś cała impreza. Spytałem ile gwarancji przy założeniu, że podniosę moc. Nic Teraz mam manuala, którego każdy mechanik ogarnie. Jak się posypie to kupuję drugiego za tysiaka i mam problem z bani. Do tego moim zdaniem posiadanie manuala zamiast multi podnosi samą wartość auta - kupujący omijają szerokim łukiem auta z multi. Nie ukrywam - na multi jeździło mi się fajnie. Manual zrobił z tego auta takie... zwykłe. Decyzja oczywiście jest trudna. Powodzenia
Rabbi Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 4 godziny temu, Tomasz Krajewski napisał: Jedyne co się posypało dosyć szybko to wysprzęglik. Już wjechał nowy i jest ok. Nie żałuję Tomek jakie miałeś objawy wysypanego wysprzęglika?
Tomasz Krajewski Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 15 godzin temu, Rabbi napisał: Tomek jakie miałeś objawy wysypanego wysprzęglika? Ubywało płynu hamulcowego. Zbagatelizowałem, w końcu sprzęgło wpadło w podłogę i skończyło się jak na obrazku
Siwy2041 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Rozumiem Tomku a powiedz mi masz jakies namiary na tych mechaników i części sam kupowałes ? Czy auto zostawiłeś i oni ci wszystko zrobili? I druugie pytanie czy jeśli oddam stare części bede mial cos taniej ?
Tomasz Krajewski Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Tu masz np. namiary: Wszystkie stare klamoty (łącznie ze skrzynią) zabierają. I wtedy jest cena 4,5. Jak będziesz chciał zabrać skrzynię to pewnie będzie dużo drożej. Oni ogarniają wszystko. Dzwonisz, umawiasz się (muszą mieć części), zostawiasz auto i czekasz. Zadzwoń jutro do Roberta, spoko się z nim gada nawet przez telefon. Nie jest bucowaty, czy coś, wszystko fajnie opowie.
Siwy2041 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Super dzięki ci mega pomogłes ! Jak narazie bede jeździł do puki.nie.padanie całkowicie bo temat ze skrzynią sie dopiero zaczyna, szarpnie tak 2.razy dziennie
piotrsob1 Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 W dniu 26.11.2017 o 19:35, Siwy2041 napisał: Super dzięki ci mega pomogłes ! Jak narazie bede jeździł do puki.nie.padanie całkowicie bo temat ze skrzynią sie dopiero zaczyna, szarpnie tak 2.razy dziennie A to na pewno wina skrzyni ? BPW lubi poszarpywać przy delikatnym przyspieszaniu pomiędzy 1700 a 2200 obr/min . Mówię o manualu, ale warto dokładnie sprawdzić , bo może w multi też tak jest
Siwy2041 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 Powiem wam szczerze ze kupiłem te auto z uszkodzoną niby skrzynią wymieniłem olej zrobilem adaptacje i sie naprawilo jest to wgl mozliwe o.o
Paramedic Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam, chciałbym odświeżyć temat... czy ktoś jeszcze oprócz Tomka robił przekladke multitronic na manual w b8? jeśli taki się znajdzie to dajcie znać z jakim efektem ??
Rekomendowane odpowiedzi