marhiw Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam kolegów Ostatnio jadac 70 km temp silnika nie podskoczyla nawet do 70 st. Czym to jest spowodowane...W aucie nagle zrobilo sie nawet chlodniej bo nie mialo z czego grzac.. Niby zaslonilem przed jazda cala chlodnice tektura ale i to nie pomoglo.Cy cos jest z termostatem? Bo np jak chodzi na postoju to temp idzie w gore do 90st. Wy tez tak macie? Co to moze byc?
Dev Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 czujnik do sprawdzenia i termostat do wymiany
Ronin Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 No tak jak mówi devastation, a płyn w chłodnicy to ty masz?, bo jak nie czujesz ciepłego powietrza to może gdzieś leci. W Audi to jest częsta usterka - termostat.
marhiw Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 no a ile taki termostat i czujnik kosztuja???I czy w moim silniku sam go moge wymienic?Czy raczej ciezki dostep jest do niego...
loco87 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 termostat do wymiany czujnik zostaw bo wygląda na to ze jest ok z tego co mówisz. Kupuj wyłącznie z aso - koszt 99pln.
Dev Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 czujnik trzeba sprawdzic Vag-iem u mnie na blacie wskazuje 90 stopni a Vag wskazuje 76 dodam tez ze w momencie kiedy Vag wskazuje 99 na blacie tez jest 90 :polew: takie ustroństwo, dlatego czujnik do sprawdzenia ew. do wymiany wraz z termostatem, koszt z oringiem do czujnika jakieś 201 pln
loco87 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 w 98r jest to aby tak samo rozwiązane jak w 95 ? Wydaje mi sie ze za wskazania nazegarach co innego odpowiada.
Dev Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 podałem tyllko przykład ale często sie z nim spotykałem 95 moze miec dwa czujniki ale nie musi, tego niestety nie pamietam trzeba poszukac w ETCE
chicken Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Nie ma problemu z wymianą tylko przyda się kanał bo wymienia się od spodu
marhiw Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 Juz problem naprawiony:) Termostat wymienilem i temp pokazuje 90st :naughty:Grzeje jak smok :> Dzieki koledzy
Rekomendowane odpowiedzi