lati_22 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam!!!! Jak się powtarzam to przepraszam ale szukam na forum i nic nie znajduję, a chodzi mianowicie o to: sprawdzam sobie stan oleju a tam ponad maxa jakies 2-3 mm. oleju bylo nalane napewno ok. ( sam to robilem, spuscilem na gorącym silniku, zalalem ok. 3,5 litra sprawdzilem bylo ok. silnik pochodzil bylo ok.). Mozliwe zeby paliwo dostawalo sie do oleju??? przez np. uszkodzony pompowtryskiwacz?? dodam ze nie jest to uszczelka pod glowica( nie ubywa płynu chłodniczego). Pozdrawiam
Musashi Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 byc moze pojazd stal krzywo w trakcie pomiaru. gdyby ktorykolwiek pompowtryskiwacz przelewal z wydechu lecialby solidny dym...
lati_22 Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 Czyli jak rozumię nie ma żadnej możliwości żeby paliwo lało się "górą" do misy olejowej???
Musashi Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Czyli jak rozumię nie ma żadnej możliwości żeby paliwo lało się "górą" do misy olejowej??? malo prawdopodobne - ale obserwuj poziom
Sztomel Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Czyli jak rozumię nie ma żadnej możliwości żeby paliwo lało się "górą" do misy olejowej??? to całkiem częsty przypadek występujący wtedy jak "fachowiec - mechanik" wymienia pompowtryski i zakłada nowe na stare uszczelki (oringi) lub uszkadza oringi przy wkładaniu pompowtryskiwaczy.
lati_22 Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam!!! Awaria usunięta!!!! Paliwo przedostawało się do oleju przez pompę VACUM ( przynajmniej tak twierdzi mechanior - wymiana oringów nic nie dawała), pompa wymieniona, autko jeździ pozdrawiam
adi_si Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam tak z ciekawosci ile sie wykosztowales na pompe, niedlugo i ja bede musial zmienic... Pozdro
lati_22 Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam!!! Nowa to koszt jakies 1248 zl, ja kupiłem używkę za 200 i śmiga pozdrawiam
KrzyHo Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Pompowtrysk może być uszkodzony w miejscu tej sprężyny na górze. Miałem taki przypadek że rósł poziom oleju. Przy rozbieraniu silnika okazało się że w jednym pompowtrysku sprężyna (ta na górze) nie trzymała się w całości i bolec który popycha tłoczek przepuszczał paliwo. Auto chodziło równo i nie było oznak że coś jest nie tak. Nikt się nie spodziewał, że rosnący poziom oleju jest skutkiem uszkodzenia pompowtrysku.
Rekomendowane odpowiedzi