laki396 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Witam mam problem ze znalezieniem sterownika do skrzyni biegów. Pod nogami pasażera nie ma. Za pomoc dzięki z góry. 1
GGabriel Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Witam mam problem ze znalezieniem sterownika do skrzyni biegów. Pod nogami pasażera nie ma. Za pomoc dzięki z góry. Jest pod/nad sterownikiem silnika na podszybiu przed kierowcą. Puszka z całą elektroniką. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
bastkop Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Witam. Mam problem w moim asnie ze skrzynia tiptronic. Do wczoraj zmieniala biegi bez zadnych szarpniec. A tu nagle po postoju ok 2-3 godzin zaczela szarpac wchodzi w tryb awaryjny. Dzisiaj podlaczylem kompa I takie bledy P0706 czujnik zakresu jazdy :niewiarygodny sygnal P0730 kontrola przelozenia biegu;nieprawidlowy wspolczynnik przelozenia . Nie wiem czy to uszkodzenie mechaniczne I czeka mnie remont czy moze cos z elektronika. Czy moze tez zaczac od wymiany oleju I sprawdzenia czy nie ma opilkow w misce Z gory dziekuje za porady
GGabriel Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Dzisiaj podlaczylem kompa I takie bledy P0706 czujnik zakresu jazdy :niewiarygodny sygnalMi to wygląda na problemy elektryczne.Sprawdź najpierw okablowanie.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
bastkop Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Dzwonilem po serwisach ale kazdy ze skrzynia do remontu zaden nie powie ze najpierw sprawdzic czy cos. Zawioze wymienia jakas pier**le a skasuja jak za remont skrzyni
GGabriel Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Dzwonilem. Zawioze wymienia jakas pier**le a skasuja jak za remont skrzyniA to racja. Ja bym kogoś zaufanego z forum z kanałem poprosił.Sterownik jest obok sterownika silnika. Szykaj przetartych kabli w komorze.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
bastkop Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 A na skrzyni sa jakies czujniki albo jakies wiazki ?
Robero321 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 2 godziny temu, GGabriel napisał: Sterownik jest obok sterownika silnika. Od kiedy ???? Godzinę temu, bastkop napisał: A na skrzyni sa jakies czujniki albo jakies wiazki ? Tak są wiązki ale widoczne z dołu jedna główna od mechatroniki z przodu skrzyni wychodzi od strony silnika a druga i przy tej bym szukał problemu od strony kierowcy wpinana w mechanizm kontrolujący zmianę biegów (niektórzy nazywają go wybierakiem jest już późno bo bym poszedł i pstryknął fotkę tego mechanizmu mam taką skrzynie na podwórku bo wymieniałem niedawno na nową prawie nową:) ) i tam bym szukał ewentualnych problemów jeśli chodzi o kable
GGabriel Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 W A4 B6 5HP19 FLC silnik ASN quattro główny sterownik ASB (zewnętrzny) jest pod sterownikiem silnika na podszybiu a nie pod siedzeniem pasażera gdzie większość szuka.Może się komunikuje po CAN ale na pewno jest tam.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
bastkop Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 33 minuty temu, Robero321 napisał: druga i przy tej bym szukał problemu od strony kierowcy wpinana w mechanizm kontrolujący zmianę biegów (niektórzy nazywają go wybierakiem jest już późno bo bym poszedł i pstryknął fotkę tego mechanizmu mam taką skrzynie na podwórku bo wymieniałem niedawno na nową prawie nową:) ) i tam bym szukał ewentualnych problemów jeśli chodzi o kable To trzeba tunel rozebrac ?
Robero321 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 nie od dołu masz obie wiązki ta o której pisałem i urządzenie z którego wychodzi wygląda jakoś tak http://autokomfortbis.pl/p/207/11678/pozycjometr-przelacznik-czujnik-automatycznej-skrzyni-biegow-5hp19-audi-a4-allroad-vw-passat-pozostale-skrzynie-biegow-uklad-napedowy-czesci-samochodowe.html
bastkop Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 I toco jest do wyjecia bez wyciagania skrzyni ?zeby to obejrzec
Robero321 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Wygląda że ten błąd P 706 faktycznie jest od tego wybieraka czy tam pozycjo metru.. który Ci wkleiłem w linku wcześniej Posprawdzaj wiązki i sam wybierak wykręć go i obejrzyj go. Możesz go bez problemu odkręcić od skrzyni i wyjąc. Jeśli nie kable to sam wybierak do wymiany
bastkop Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Dzieki wielkie za rady. W poniedzialek jade na wymiane oleju do kumpla to popatrzymy na to odezwe sie jesli problem bedzie rozwiazany
GGabriel Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 W A4 B6 5HP19 FLC silnik ASN quattro sterownik ASB (zewnętrzny) jest pod sterownikiem silnika na podszybiu a nie pod siedzeniem pasażera gdzie większość szuka.Dla niedowiarków wygląda on mniej więcej tak:https://goo.gl/images/ToXAFhWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
bastkop Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Witam. Dzisiaj wsiadam odpalam audi jade a tu niespodzianka biegi wszystkie ladnie pracuja skrzynia nie szarpie zmienia biegi plynnie nie wchodzi w tryb awaryjny. Podjechalem do kumpla zeby podpiac vaga. W skrzyni jeden blad 17114 monitorowanie pozycji biegu.nieprawidlowa pozycja biegu. W poniedzialek jade na wymiane oleju. Czyzby elektronika czy tylko sie tak pocieszam ?
Rekomendowane odpowiedzi