Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak poziomowania lamp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zainteresowałem się poziomowaniem lamp, i jak zauważyłem nie mam w ogóle, auto jest z Ameryki nie posiada pokrętła do poziomowania ręcznego oraz brak samopoziomowania. Jest tylko możliwość ustawienia lamp pod maską. Czy to jest możliwe by samochód wyszedł bez jakiegokolwiek poziomowania lamp?

Opublikowano

Tak zdaje się że w stanach nie ma obowiązku aby wóz miał system poziomowania czy spryski

Opublikowano (edytowane)

Spryskiwacze lamp akurat mam. A da się założyć samopoziomowanie?

Może da się jakoś sprawdzić czy samochód miał jakieś poziomowanie?

Edytowane przez Vexart
Opublikowano
11 godzin temu, Vexart napisał:

A da się założyć samopoziomowanie?

założyć się da:

Opublikowano

Dzięki wielkie wszystko wiem. Raczej nie będę w to się bawił. Sporo roboty.

Można zamknąć

Opublikowano
Dzięki wielkie wszystko wiem. Raczej nie będę w to się bawił. Sporo roboty.
Można zamknąć
Roboty trochę jest, ale jak kupisz czujniki i moduł oraz gotową wiąże to nie jest to takie straszne. Ja się za to zabieram po nowym roku, bo czekam jeszcze na wiązkę, która ma do mnie przyjść właśnie po nowym roku.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To trzeba moduł dwa czujniki na wahacze Silniczki do lamp i wiązke?

A gdzie to wszystko kupiłeś? Bo jak patrzyłem modułu nie ma nigdzie wiązki też nie wiem skąd wziąść.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Vexart napisał:

To trzeba moduł dwa czujniki na wahacze Silniczki do lamp i wiązke?

A gdzie to wszystko kupiłeś? Bo jak patrzyłem modułu nie ma nigdzie wiązki też nie wiem skąd wziąść.

modułów jest pełno:

https://allegro.pl/listing?string=4Z7907357&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-aut-1-3-1003

wiązkę zamówiłem u kolegi z forum, a czujników poziomowania też jest pełno na allegro, bądź czasem na forum też ktoś sprzedaje.

Co do silniczków do lamp to jeżeli nie masz pokrętła do regulacji wysokości świateł w kabinie to pewnie silniczki pod samopoziom masz już w lampach - jeśli nie, to takie silniczki ostatnio ktoś sprzedawał na forum chyba po 30zł/szt.. Napisz ile kabli wychodzi Ci z lamp - jak 10 to masz już instalację i pewnie czujniki też już są zainstalowane, jak 9 to musisz instalację dołożyć.

Edytowane przez Lukasz_mk2
Opublikowano

Sprawdzałem Silniczków nie ma w lampach. Prawdopodobnie jest 9 przewodów bo w samochodzie nie ma nic od samopoziomowania. Ale sprawdzę. Dziwne wcześniej szukałem modułów po numerach i nie było.

Opublikowano

To jak nie ma silników w lampach to co jest - dziura?? Lampy Ci parują??

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kabel do Silniczków jest w środku. Dziury nie ma bo one są w środku mocowane