Jump to content
IGNORED

[B6 AVF] Trzeszczy coś w czasie skrętu

Recommended Posts

Posted

Witam toż w mojej b6 wystąpił taki problem film z internetu bo i tak mam takie same objawy od czego to moze byc dodam maglownica nie cieknie pyzatym była regenerowana 7 k przebiegu temu 

Posted
Witam toż w mojej b6 wystąpił taki problem film z internetu bo i tak mam takie same objawy od czego to moze byc dodam maglownica nie cieknie pyzatym była regenerowana 7 k przebiegu temu 

Cześć, a sprawdzałeś stan płynu w układzie? Podobny dźwięk miałem w swojej Audi 80, gdy miałem rozwalona pompę wspomagania-płyn wydostawał się na zewnątrz (wyciekał) i jego brak powodował właśnie takie piszczenie.
Posted

Nic nie ubywa 

Posted

Dodam też że siedziałem trochę przy mojej niuni aby dowiedzieć się od czego to to w czasie jazdy po nie równej drodze trzeszczy to jakby to padł amortyzator lub wahacz jakiś więc co powiecie o tym??  

Posted (edited)

Któryś wahacz prawdopodobnie się kończy.

Edited by jospethe
Posted

Dla mnie to typowy objaw zatartego sprzęgiełka jednokierunkowego alternatora.

Powoduje ono drgania w układzie paska PK i jego piszczenie/skrzeczenie , szczególnie właśnie na postoju i biegu jałowym silnika podczas obciążania silnika przez wspomaganie kierownicy :decayed::hi:

Posted

W zwrotnicy są tuleje wahacza, które lubią się obrabiać, wydając przy tym tarcie, trzeszczenie itd. Można by sprawdzić:

21bcbb8525dbebb1gen.jpg

c6cf165ece65151ce9c831d861dcc84f.jpg

Posted

Byłem na stacji i sprawdzali mi zawieszenie chłop powiedział ze mam gume na wahaczu dolnym prostym rozwalona i żebym wymienił cały wahacz u powinno przestać jutro jade na zmianę bo nie mam podnośnika i powiem wam czy coś dało 

• 2 weeks later...
Posted

A wiec mam już zrobione wahacz wymieniony i już nie trzeszczy :D

Posted

też tak miałem i również to był wahacz tylko że górny, więc jak zacznie coś skrzypieć to warto najpierw wahacze sprawdzić

u mnie np jak podniosłem koła do góry skrzypienie ustepowało :) i tak doszedłem co to było