Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Drgania buda podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, piotrsob1 napisał:

Nagraj film tak by było słychać te dźwięki i by było widać w jakiej sytuacji one występują ....

Kolego coś takiego się dzieje jak depne przy 55 na 5, na samym początku to dobrze slychac

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, piotrsob1 napisał:

Opublikowano

No dostaje jakiejś telepawki, ale wciskanie gazu do dechy przy 55km/h i na piątym biegu nie jest dobrym pomysłem... :whistling:

Jak mam zamiar wcisnąć gaz w podłogę to wybieram taki  bieg , by po wciśnięciu go obroty silnika nie były mniejsze niż 2000 :decayed:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, piotrsob1 napisał:

No dostaje jakiejś telepawki, ale wciskanie gazu do dechy przy 55km/h i na piątym biegu nie jest dobrym pomysłem... :whistling:

Jak mam zamiar wcisnąć gaz w podłogę to wybieram taki  bieg , by po wciśnięciu go obroty silnika nie były mniejsze niż 2000 :decayed:

To na 5 zrobiłem żeby było widać na nagraniu, bo czasami się tak robi na 3 oraz4 ,raczej zawsze daje mu trochę w palnik, czyli mówisz że to nie wina wadliwe dwumasy

Opublikowano

Nie słychać typowego dla dwumasy klekotania...

Auto było coś modzone ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, piotrsob1 napisał:

Nie słychać typowego dla dwumasy klekotania...

Auto było coś modzone ?

Nie nic przynajmniej Od kiedy je mam , czyli 3 lata, nie no trochę mnie to gaszenia zaciekawiło bo oprócz tego co wysłałem wcześniej telepnie przy gaszeniu

Opublikowano
W dniu 19.12.2018 o 17:02, piotrsob1 napisał:

Przy ilu by nie wcisnął, takiego napier*** nie powinien mieć, nawet na rozwalonym dwumasie aż tak się nie dzieje :D 
To napewno nie przeguby, nie wygląda mi to też bardzo na układ napędowy, na pewno nie sprzęgło. Wygląda to jakby silnikiem rzucało.

Skrzynia / poduszki silnika, wszystko dobrze dokręcone? silnik nie opiera się na odboju pasa przedniego?
Spróbuj jeszcze na postoju zaciągnąć ręczny do oporu, wrzuć jedynkę i próbuj ruszać na zaciągniętym ręcznym - zobacz czy też trzepie. Jeżeli tak, to otwórz maskę a druga osoba niech próbuje i obserwuj co tam się dzieje.
Może poduchy silnika umarły.
Skierował bym się jeszcze raz na kompa i zwrócił uwagę na pompki, dokładniej na 23 gr. Może są tam jakieś przerwania i szarpie, może konektory na pompkach są luźne ? błędów żadnych nie masz w silniku ?
Coś nie ufam temu specowi który powiedział Ci że "jedna pompka trochę nie domaga".

Edytowane przez Ralen

Opublikowano

gonzalez09 ja mialem podobnie i winowajca okazala sie 4 pompka, 

musisz to sprawdzic nie statystycznie Vcds tylko dynamicznie 

pokaze Ci moje- http://vaglogger.apphb.com/log/5be0a7d59f90a8c25c52948f?AuthKey=24167fe5fd924f0d8b3893f6c876df53

jak dodawalem gazu na 4 i 5 biegu korekcje na 4 szly w gore i rzucalo silnikiem jak u Ciebie

dodam ze statystyczne logi pompek wychodzily dobrze :) 

Edytowane przez kubabkb

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.12.2018 o 23:40, Ralen napisał:

Przy ilu by nie wcisnął, takiego napier*** nie powinien mieć, nawet na rozwalonym dwumasie aż tak się nie dzieje :D 
To napewno nie przeguby, nie wygląda mi to też bardzo na układ napędowy, na pewno nie sprzęgło. Wygląda to jakby silnikiem rzucało.

Skrzynia / poduszki silnika, wszystko dobrze dokręcone? silnik nie opiera się na odboju pasa przedniego?
Spróbuj jeszcze na postoju zaciągnąć ręczny do oporu, wrzuć jedynkę i próbuj ruszać na zaciągniętym ręcznym - zobacz czy też trzepie. Jeżeli tak, to otwórz maskę a druga osoba niech próbuje i obserwuj co tam się dzieje.
Może poduchy silnika umarły.
Skierował bym się jeszcze raz na kompa i zwrócił uwagę na pompki, dokładniej na 23 gr. Może są tam jakieś przerwania i szarpie, może konektory na pompkach są luźne ? błędów żadnych nie masz w silniku ?
Coś nie ufam temu specowi który powiedział Ci że "jedna pompka trochę nie domaga".

Kolego patrzyłem tam na dole to niby wszystko  dokrecone,  poduszki ori w marcu wymieniane, muszę podjechać do jakiegoś innego typa zeby mi podłączył kapa , może znacie kogoś z forum okolice Rzeszowa, pod pokrywę nawet nie zagladłem bo się za bardzo na tym nie znam, jeśli by ktoś był ogarnięty z rz i byłby chętny popatrzeć na te konektory i co i jak zobaczyć pod pokrywę to był bym wdzieczny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie Panowie sprawa wygląda następująco, zmienił mi gość uszczelnienia na PD ,zrobiliśmy logi i wyszło coś takiego http://vaglogi.pl/log-004_023_2zZiQo.html

http://vaglogi.pl/log-013_023_MZ9z1sS.html

http://vaglogi.pl/log-013_023_26A2g.html mógłby ktoś to obczaic? Wczoraj wracałem z Bydgoszczy i praktycznie przez całą  autostradę to przy 140 tak było na przemian z 5 sek spokój powoli się zaczynało telepanie i po 8 , 9 sęk przestawalo, miał ktoś podobny problem

Opublikowano
  • Autor

A z tego coś Ci przychodzi do głowy , z tymi drgawkami?

Opublikowano

gonzalez jak masz kabel to 5 minut roboty ze zrobieniem logow i bedzie wiadomo

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie nie mam kabla Ale gość mi coś takiego napisał,(sprawdzałem to podczas jazdy ale to nie jest problem powietrza a paliwa, problem jest ewidentnie ze strony paliwa czy li grupa 4 (początek wtrysku, czas wtrysku, synchronizacja),nie ma mozliwości ze brak lub nadmiar powietrza generował Ci wibracie ,jak turbo trzyma ciśnienie zwąłszcza przy stałej prędkości, przepływomierz mierzy powietrze proporcjonalnie do doładowania i wzrostu obrotó no to nei ma opcji zeby w tych grupach cośzobaczyć) taka sytuacja

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie ma żadnego pomysłu?

Opublikowano
  • Autor

Dodam że jak przy 140 wybije  luz to czuć te drgania może troszkę słabiej, nic nikomu do głowy nie przychodzi ?

Opublikowano
18 minut temu, gonzalez09 napisał:

Dodam że jak przy 140 wybije  luz to czuć te drgania może troszkę słabiej, nic nikomu do głowy nie przychodzi ?

Jeżeli tak jest to problem masz nie w silniku tylko w układzie jezdnym lub przeniesienia napędu ...:whistling:

Żeby to na 100 % zweryfikować to przy 140 wyrzuć na luz i wyłącz silnik ...

Tylko zrób to na prostym odcinku drogi w momencie gdy ruch jest jak najmniejszy.

Pamiętaj tylko by podczas tej próby nie wyciągać kluczyka ze stacyjki ( bo może Ci zablokować fajerę ) i że nie będzie działać wspomaganie kierownicy :whistling::hi:

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, piotrsob1 napisał:

Jeżeli tak jest to problem masz nie w silniku tylko w układzie jezdnym lub przeniesienia napędu ...:whistling:

Żeby to na 100 % zweryfikować to przy 140 wyrzuć na luz i wyłącz silnik ...

Tylko zrób to na prostym odcinku drogi w momencie gdy ruch jest jak najmniejszy.

Pamiętaj tylko by podczas tej próby nie wyciągać kluczyka ze stacyjki ( bo może Ci zablokować fajerę ) i że nie będzie działać wspomaganie kierownicy :whistling::hi:

Kolego zgasilem przy 140 i nie było drgań więc pewnie wina leży pewnie wtych pompkach Ale już sam nie wiem 

Opublikowano
W dniu 10.02.2019 o 16:15, gonzalez09 napisał:

16 godzin temu, gonzalez09 napisał:

Kolego zgasilem przy 140 i nie było drgań więc pewnie wina leży pewnie wtych pompkach Ale już sam nie wiem 

Jeżeli stwierdzenia z tych dwóch powyższych wypowiedzi są prawdziwe to wyciągając logiczne wnioski powodem drgań powinien być silnik pracujący na biegu jałowym :P:whistling:

Czyli powinny one występować również na postoju , jak silnik pracuje na wolnych obrotach ...

Zakładam że przeguby wewnętrzne są sprawne i nie mają luzów, bo nic nie piszesz by drgania występowały głownie podczas intensywnego przyspieszania ( przekazywanie dużego momentu obrotowego na koła ).... :naughty:

P.S.

Jakość twojego opisu drgań i trafność spostrzeżeń jak się auto zachowuje ma niestety decydujące znaczenie by spróbować na odległość coś wywróżyć.

Jak Ty sam nie jesteś pewien swoich odczuć to wybacz, ale nikt wróżyć z fusów chyba nie potrafi, no może z wyjątkiem wróżbity Macieja z TVN-u :decayed:

Zrób logi o które prosił Kamil, bez tego to raczej nic sensownego z samej pisaniny się nie urodzi... :glupek2::hi: