Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek płynu chłodniczego z reduktora ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauwazyłem małą plamkę płynu chłodniczego, na zdjeciu pokazałem gdzie znajduja sie kropelki płynu(na osłonie silnika), skad to moze leciec? z jakis wezykow? z reduktora? (gaz zakładany pol roku temu)

mial ktos z was taki przypadek ?

IMG_20180111_114055.jpg

Edytowane przez tomek899

Opublikowano

Jeśli to jest ac-r01 to może ciec i nadaje się na reklamację.

Opublikowano
  • Autor

tak ac-r01, to ten reduktor moze ciec? a nie jakies wezyki trojniki itd ?

Opublikowano

Możesz spróbować dokręcić obejmy. Jak nie pomoże to do gazownika póki masz instalację na gwarancji.

Opublikowano
  • Autor

zauwazylem ze jest ten przewod ktory wchodzi do reduktora jest mokry - widac na zdjeciu, tylko nie wiem jakim sposobem bo opaska go dobrze trzyma, moze tam powienien byc jakis trojnik, no niewiem

dziś po przejechaniu ok 50 km pojawiły sie 2 krople, tak jakby spadały z wezykow ktore dochodza do reduktora, nie wiem gdzie by sie wyciek pojawiał jakby kapalo z samego reduktora i jak wielki by byl ten wyciek

w zalaczniku zdjecie

bff0a6e7.jpg

Edytowane przez tomek899

Opublikowano
  • Autor

dzis zobaczyłem i leci prawdopodobnie z uszczelki reduktora pomiedzy tym czerwonym a korpusem. czy moze stamtad leciec ? da sie wymienic sama uszczelke czy trzeba caly reduktor ?

duzo zajmuje czasu wyjecie i zamontowanie reduktora ?

Opublikowano
12 godzin temu, tomek899 napisał:

dzis zobaczyłem i leci prawdopodobnie z uszczelki reduktora pomiedzy tym czerwonym a korpusem. czy moze stamtad leciec ? da sie wymienic sama uszczelke czy trzeba caly reduktor ?

Jeśli tak jest to reduktor nadaje się na reklamację. Pisałeś, że pół roku masz gaz więc jedź do gazownika i niech Ci wymieni w ramach gwarancji.

Opublikowano
  • Autor

gdyby byl gazownik na miejscu to bym podjechal, a mam do niego ponad 100 km, poczekam chyba az minie 10 tys to od razu pojade na kontrole i na wymiane filterkow. a dlugo trwa taka wymiana reduktora ?

Opublikowano

Taka wymiana może z wymianą filtrów nie powinna zająć więcej niż 30 minut 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem z tym samym reduktorem, jednak wersją do 150km. Również się "poci".
Prawdopodobnie w weekend będę u gazownika na serwis i planuję wymienić go na wersję czerwoną do 250km.

Opublikowano

Ostatnio też zauważyłem u siebie lekki wyciek z tego reduktora, gaz ma już ponad dwa lata i miesiac po gwarancji :-| Mam nadzieję, że wystarczy wymienić samą uszczelke...

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

to nie wycieki z reduktorów,tylko z węży wodnych,które są do nich zamocowane za pomocą opasek skręcanych,

przy ujemnych temperaturach guma robi się twarda i spod niej przeważnie podcieka a jak jeszcze zastosowano ujowy wąż to wyciek pewny,najlepszym sposobem na wycieki jest dobry wąż wodny i opaski sprężyste

Opublikowano

Masz rację, dzisiaj byłem na kanale i zauważyłem, że sytuacja wygląda dokładnie tak jak mowisz. W takim wypadku trzeba będzie chyba zmienić gazownika.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te reduktory raczej nie mają tendencji do pocenia na korpusie, jak juz to z kolanek.

Sprawdzcie czy przypadkiem nie kapie wam poprostu ze zbiorniczka wyrownawczego na reduktor i potem na dol

Trzeba podlozyc jakis karton pod zbiorniczek i sie przejechac.