tomek899 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Witam Trzęsie mi samochodem przy gwałtownym hamowaniu z dużych prędkości np ze 160 do 80, to wtedy trzęsie. Jak sie lekko hamuje(normalnie) nic nie trzęsie. Czy to na 100% skrzywione tarcze ? miałem wymieniane z 5 tys temu - zimmermany, wczesniej mialem krzywe to nawet jak dojezdzalem do skrzyzowania to trzeslo cala kierownica
kubabkb Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 raczej znow tarcze pokrzywione, z tyłu tez wymieniales?
eltom Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja mam ten sam problem. Doszedłem już do przyczyny. Po powrocie z trasy kilka razy byłem na myjni. I to przez brak schłodzenia tarcz się tak pokrzywiły.
bobikos Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Coś musi być nie tak z tymi zimerrmanami bo u mnie się tez pokrzywily mimo ze mam 320 i nie bylo mocnego hamowania z duzych predkosci ani razu. Wczesniej na zestawie brembo + klocki audi przez 5 lat użytkowania hamowanie było bez najmniejszego drgania.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Dev Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 W dniu 2.02.2018 o 17:42, bobikos napisał: Coś musi być nie tak z tymi zimerrmanami bo u mnie się tez pokrzywily mimo ze mam 320 i nie bylo mocnego hamowania z duzych predkosci ani razu. Wczesniej na zestawie brembo + klocki audi przez 5 lat użytkowania hamowanie było bez najmniejszego drgania. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka To nie jest wina tarcz
Dev Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 18 minut temu, bobikos napisał: Co obstawiasz? Piasty
wyzyk83 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 zdejmij tarcze i pokaż foto piasty ona prawde ci powie
spectrum89 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 A zawieszenie masz sprawne? Zero luzu? Miałem podobnie przed wymiana wahaczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dawid Wątroba Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 PiastyWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Rob@k Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Podepnę się pod temat. Założone Zimmermany sporty 320mm, po 4 miesiącach zaczęły bić. Nie miały jeszcze rantu to zawiozłem do przetoczenia. Gość powiedział, że krzywe strasznie. Wyczyściłem piastę złożyłem jak należy, nowe klocki. W końcu spokój se myślę i się pomyliłem. Po trzech miechach znów to samo. Wcześniej na 312 nie było tego problemu..
Dawid Wątroba Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Podepnę się pod temat. Założone Zimmermany sporty 320mm, po 4 miesiącach zaczęły bić. Nie miały jeszcze rantu to zawiozłem do przetoczenia. Gość powiedział, że krzywe strasznie. Wyczyściłem piastę złożyłem jak należy, nowe klocki. W końcu spokój se myślę i się pomyliłem. Po trzech miechach znów to samo. Wcześniej na 312 nie było tego problemu..Kupowałem ostatnio sporty zimmer w Niemczech .Wziąłem je do Polski bo akurat jechałem na urlop i po montażu okazalo sie ze jedna tarcza jest krzywa. Musiałem oddać do toczenia i po gwarancji..więc twoje może też były krzywe lub piasta jest strzelona..Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) 21 minut temu, Dawid Wątroba napisał: Kupowałem ostatnio sporty zimmer w Niemczech .Wziąłem je do Polski bo akurat jechałem na urlop i po montażu okazalo sie ze jedna tarcza jest krzywa. Musiałem oddać do toczenia i po gwarancji..więc twoje może też były krzywe lub piasta jest strzelona.. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka jak to stwierdziłeś że jedna od nowości miała bicie? Edytowane 19 Lutego 2018 przez wyzyk83
Dawid Wątroba Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 jak to stwierdziłeś że jedna od nowości miała bicie?Założyłem i mierzyem czujnikiem zegarowym:)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 1 minutę temu, Dawid Wątroba napisał: Założyłem i mierzyem czujnikiem zegarowym:) Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka ile pokazał czujnik jak mierzyłeś tarcze? a ile pokazał jak mierzyłeś samą piastę? czujnik przykręcony do auta czy stał na ziemi? obracałeś piastę reką czy odpalone auto i na biegu?
Dawid Wątroba Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 ile pokazał czujnik jak mierzyłeś tarcze? a ile pokazał jak mierzyłeś samą piastę? czujnik przykręcony do auta czy stał na ziemi? obracałeś piastę reką czy odpalone auto i na biegu? Na tarczy 0.13 Piasta 0.01Czujnik na magnesie do Amora. Kręciłem ręcznie śruba od poloski. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) 2 minuty temu, Dawid Wątroba napisał: Na tarczy 0.13 Piasta 0.01 Czujnik na magnesie do Amora. Kręciłem ręcznie śruba od poloski. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka tarcza na ile śrub przykręcona przy pomiarze? i czy wszystkie równym momentem? Edytowane 19 Lutego 2018 przez wyzyk83
Dawid Wątroba Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 tarcza na ile śrub przykręcona przy pomiarze?5Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Dawid Wątroba Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Tokarz stwierdził ze przylgnia tarczy do piasty tez była walnieta..Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 najwiecej montuje zimmermanna i ferodo jeszcze nigdy nie trafiła mi się nowa tarcze która miała bicie
Rekomendowane odpowiedzi