Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Żarówki H4 czy H7 ?

Recommended Posts

Posted

Witam :)

Na dniach planuje kupić żarówki Osram Night Breaker do Audi A4 1997r. (mam stare, standardowe, oryginalne reflektory) i do tych nadają się tylko do typów żarówek H4 czy może też H7? Jaka jest różnica?

Posted

Zapewne masz H4 ale nawszelki wypadek wyjmij i zobacz :gwizdanie:

Posted

Kolego ja też mam stare i oryginalne reflektory, również myślę o wymianie żarówek. Myślałem że mam h4 ale po wyjęciu żarówki okazało się że mam po dwie żarówki h7 w każdej lampie, więc lepiej zanim wydasz pieniądze na nowe żarówki, to otwórz lampę i sprawdź co masz. Jeśli chodzi o różnicę pomiędzy żarówkami h4 a h7 to jest i to duża.

Posted

Na moje masz H4, przynajmniej braciszek ma w A3 z 1999r H4 więc ty pewnie tez bedziesz miał H4 skoro masz auto o 2 lata starsze :)

Posted

A twoje lampy są z halogenami czy bez?

Jak masz halogen to masz 2xH7

Bez to 1xH4, 1xH7 na każdą lampę.

Posted

A twoje lampy są z halogenami czy bez?

Jak masz halogen to masz 2xH7

Bez to 1xH4, 1xH7 na każdą lampę.

Dokladnie..

Valeo czy Bosch?

Posted

Napewno masz h4. Ja mam takie, i brat ma takie mimo, że mam klosze boscha, a on valeo.

Jak jesteś niepewny to wyjmij żarówe, sekunda roboty.

A ciekawe co to za żarówki z efektem xenona- 100watowe do starych kloszy na allegro za 30 zł, wie kto coś o tym?

Posted

A ciekawe co to za żarówki z efektem xenona- 100watowe do starych kloszy na allegro za 30 zł, wie kto coś o tym?

Są dobre... alby pozbyć się dowodu, a przy okazji zniszczyć sobie lampy[br]Dopisany: 04 Luty 2009, 15:22_________________________________________________

Napewno masz h4. Ja mam takie, i brat ma takie mimo, że mam klosze boscha, a on valeo.

Ja mam Bosha i mam 2x H7, więc nie mów że u kogoś na pewno jest H4

Posted

Niestety mam Valeo więc (chyba?) pozostaje wymienić na H4 zamiast na H7 :)

Otwórz maskę, zdejmij pokrywę na lampie, odepnij kabelek, wyciągnij żarówkę i zobaczysz żarówkę, na każdej jest napisane jaki model, czy H4 czy H7. To jest raptem 5min roboty, więc nie spierajmy się tutaj jakie żarówki powinieneś mieć w swojej niuni. Idź do garażu i zobacz.

Posted

Ja mam lampki valeo i żarówki H4 , ale lepiej sprawdź sam. Co do tych żarówek 100W, w Lanosie miałem założone 90/100W , świeciły za***iście, jak miałes dobrze ustawione światła to nikogo nie oślepiałeś, a jeżdziłem z nimi pare ładnych lat i wcale klosza nie zniszczyły. Szwagier jeżdzi na takich samych w nubirze juz pare lat i tez nic sie nie dzieje. Jedynie pozostaje kwestia prawna. Nawet na pudełku jest napisane " NOT FOR USE IN EUROPE" - to mówi samo za siebie :decayed: Ani ja ani szwagier jeszcze nie mieliśmy z tego tytułu nieprzyjemności. Ale każdy decyduje za siebie.

Posted

Odepnij kabelki i wyjmij żarówke - wtedy będzie na 100%

Ja mam 2 x H7 - Niech ci nie przyjdzie czasem do głowy zmienić sobie na 100 W jak sa np. 55 W,bo może się żle skończyć

Posted

Odepnij kabelki i wyjmij żarówke - wtedy będzie na 100%

Ja mam 2 x H7 - Niech ci nie przyjdzie czasem do głowy zmienić sobie na 100 W jak sa np. 55 W,bo może się żle skończyć

Co ma sie źle skończyć ?

Tylko nie piszcie że wypala klosze, odbłysniki, pali instalacje , rozładowuje aku . . .

VoMiT - poważnie na żarówce nie ma H4 ani H7 ? pierwszy raz słysze o czyms takim

Posted

nie mysl sobie kolego ze te zarówki beda swiecic nie wiadomo jak ludzie ktorzy posiadali nie byli zadowoleni z tego , moim zdaniem szkoda kasy :kwasny: lepiej kupic lampy po lifcie i hid pzdr

Posted

Witam :)

Na dniach planuje kupić żarówki Osram Night Breaker do Audi A4 1997r. (mam stare, standardowe, oryginalne reflektory) i do tych nadają się tylko do typów żarówek H4 czy może też H7? Jaka jest różnica?

Poprawcie jesli się mylę:

H4 - 3 piny na żarówce

H7 - 2 piny

H1 - 1 pin

Albo inaczej - masz zintegrowane przeciwmgielne?

Tak - najprawdopodobniej Bosch, czyli 2xH7 + H1

Nie - najprawdopodobniej H4

A jak już wyjąłeś, to zawsze można pokombinować z http://images.google.com/

Posted

Witam

Nie kupuj osrama sa do bani doluz troszki i kup philipsa albo cos takiego osram ci wytrzyma ze 3 miesiace i sie spala. Slyszalem ze te zarowki nie sa na polskie drogi nie wiem co ma to do rzeczy ale tak slyszalem ale mi sie 3 komplety osramow palily co 3 miesiace a philipsy smigaja juz 4 i jest git

Posted

Panowie co może grozić za wymianę żarówek 55W na 100W. Chodzi mi tu o żarówki H7

Możesz oślepiać jadących z przeciwka, możesz mieć problemy na przeglądzie, większa temperatura w lampach a co za tym idzie może się zacząć coś topić, większy pobór prądu. Osobiście nie polecam zmieniać na mocniejsze żarówki, jak zmieniać to na lepsze jakościowo. Pozdrawiam.

Posted

w moich starych lampach valeo na h4 wymieniałem żarówki na philipsy night guide lampy lepiej świeciły, obecnie wymieniłem lampy na soczewkowe h7 i i różnica jest o wiele większa, z mojej strony rada jeśli masz coś odłożone to warto wymienić całe lampy,pozdrawiam