slimaczek89rz Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Witam Panowie, od tygodnia mam problem z centralnym zamkiem u siebie: -raz auto da się otworzyć/zamknąć z pilota a raz nie - wymieniałem baterie, nic to nie dało -gdy chce zamknąć auto za pomocą kluczyka to raz zamyka mi cały samochód a raz tylko drzwi kierowcy -gdy chce otworzyć auto z kluczyka to raz otwiera tylko moje drzwi a raz całość -gdy uda mi się już dostać do środa, to w czasie jazdy nagle zaczyna mrugać dioda przy szybie Gdzie szukać przyczyny? MK czy zamek w drzwiach? Dodam że raz na jakiś czas, MK lubi mi zapomnieć kluczyk, pomagało wsadzenie kluczyka w stacyjkę i przekręcenie zapłonu.
Lukasz_mk2 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Co pokazuje vag?? I zasadnicza sprawa to sprawdź kable między drzwiami a budą ( gumowa harmonijka), bo pewnie kable się tam połamały i robią takie cyrki.Pozdrawiam, Łukasz
afroo. Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 2 godziny temu, slimaczek89rz napisał: -gdy chce zamknąć auto za pomocą kluczyka to raz zamyka mi cały samochód a raz tylko drzwi kierowcy -gdy chce otworzyć auto z kluczyka to raz otwiera tylko moje drzwi a raz całość To można było zakodować z tego co pamiętam. Pierwsze kliknięcie na pilocie otwiera drzwi kierowcy, drugie kliknięcie otwiera resztę.
GreGoriO Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Błędy, plus podłoga czy nie ma wody. Od tego zacznij. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
slimaczek89rz Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 4.02.2018 o 11:38, Fido napisał: Podłącz VAGa i zobacz błędy. 01331 - door control module driver side (j386) no communications Dodam że elektryka w drzwiach działa(szyba/głośnik) ale sprawdzę jutro harmonijkę Edytowane 6 Lutego 2018 przez slimaczek89rz
slimaczek89rz Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 Ok, miałem przerwany jeden kabel a drugi trzymał się na włosku, ale problem nie minął: raz otwiera wszystkie drzwi a raz tylko kierowcy. Dodatkowo, zaraz po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki, działa zamykanie/otwieranie auta z pilota ale po chwili zanika.
MaTeo85 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Tak jak kolega afroo. pisał to że otwiera osobno drzwi kierowcy, a później resztę wynika z kodowania. Zmień kodowanie, a bedzie otwierał wszystkie drzwi za jednym razem.
slimaczek89rz Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 Ok ale mi chodzi o otwieranie z kluczyka a nie z pilota. Co do samego pilota, spróbuję jeszcze podmienić baterię chociaż zakładałem nową ostatnio.
GreGoriO Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Kodowanie selektywne działa też na kluczyk. Za pierwszym razem zawsze otwiera drzwi kierowcy. Sprawdź kodowanie MK +00004 = Selective Central Locking (SCL) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi