kred Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 gdzie i jak sprawdzic czy wersja a4 ma termometr pokazujacy temperature otoczenia???? zauwazylem ze niektore wersje maja go pomiedzy zegarami u mnie nic sie nie wyswietla. gdzie i jak go znalesc????
Wihajster Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 poprostu nie masz nie kazda A4 miala ten gadzet
mrog Opublikowano 10 Marca 2007 Opublikowano 10 Marca 2007 Jeżeli dobrze pamiętam to na klimatroniku poz. 55 to temperatura zewnętrzna.
Gość Iceman Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 poprostu nie masz nie kazda A4 miala ten gadzet dokładnie nie kazdy model posiada :biggrin:
kred Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Opublikowano 15 Marca 2007 przesortowalem forum i ???? znalazlem czujke temp otoczenia (to chyba jest ona ????) chce znalesc przyczyne braku wyswietlania wartosci na zegarach i jesli to mozliwe naprawe bez potrzeby wizyty u elektryka. podejrzewam pare opcji -bezpiecznik - przepalona zarowka zegarow jak sprawdzic czujke ???? czy jest sprawna i czy wogole dziala ???? czy dochodzi sygnal do zegarow ???? itp podejrzewam ze nie tylko ja mam taki problem wiec szukam pomocy u znawcow tematu
dark79 Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 a masz klimatyzacje, ja tez mam ten czujnik ale z tego co wiem to chyba jest on od klimy, trzebaby bylo postudiowac schematy elektryczne
kred Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Opublikowano 16 Marca 2007 czujka od klimy?? bez schematu sie nie obejdzie albo kogos kto przerabial temat. z tego co wybadalem jest to napewno czujka temp - przewod wchodzi do kostki kolo zbiornika od wspomagania i dalej w strone przedniej szyby (moze nawet do zegarow) czyli jest szansa na to ze to jest term. otoczenia i problem jest z zasilaniem lub wyswietlaczem miedzy zegarami ale tego nie wiem
martin a4 Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 sprawdz czy nie masz urwany ten przewod co idzie do licznika
pet3r Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 czy czujnik temperatury wystepowal zawsze z klima? kolega ma klime w A4 1.6 ale wyswietlacz nic nie pokazuje, jakis mechanik wg kodow wyposazenia powiedzial mu, ze nie bylo fabrycznie czujnika. gdzie dokladnie szukac tego czujnika?
Gość Iceman Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 czy czujnik temperatury wystepowal zawsze z klima? kolega ma klime w A4 1.6 ale wyswietlacz nic nie pokazuje, jakis mechanik wg kodow wyposazenia powiedzial mu, ze nie bylo fabrycznie czujnika. gdzie dokladnie szukac tego czujnika? z tego co ja wiem to zawsze , ale nie zawsze widoczna była temperatura na zegarach ,czujnik temperatury zewnętrznej jest jedynym zabezpieczeniem klimatyzacji przed załączeniem poniżej 5 stopni Celsjusza . :biggrin: [ Dodano: 16-03-2007, 17:13 ] gdzie dokladnie szukac tego czujnika? popatrz u góry w tym temacie masz fotke tego czujnika :biggrin:
Rekomendowane odpowiedzi