kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Podpowiedzcie mi proszę. Ogólnie w audi komunikacja jest po K-line. Jestem w trakcie rezania RNS-D i parktronika. I tam jest komunikacja po L-line. Można to zwierać z linią K ? Czy ciągnąć do gniazda OBD do L-Line.
kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Michał i nie robi to potem problemów z komunikacją ?
Banan Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 nie powinno , jakby będzie to podepniesz po linię L ta linia L to tak naprawdę druga linia K - rozdzielili ją własnie w a4 b6 i a6 c5 po lifcie bo za dużo sterowników by wisiało na jednej linii ( ale ty raczej nie masz pamięci foteli , modułów sterowania głoseowego itd. ) tu masz troszkę : http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/audiB6.html
kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Pamiętam, że jak podłączyłem Bluetooth do linii L z Concerta to właśnie nie mogłem się połączyć z nim przez KKL, a jedynie HEX-em przez CAN I zastanawiam się właśnie czy to nie przez wpięcie się do linii L zamiast K.
Banan Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) ogólnie bluetooth jest na tyle specyficzny że vag com czy vcds lite z KKL się nie połączysz w 99,99999% przypadków a hex i tak nie poszedł po can tylko K/L bo nie masz typowego gatewaya i diagnozy po can ( to dopiero od a3 8p czy a6 c6 była diagnoza po CAN ) Edytowane 11 Marca 2018 przez Banan
kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 No nie, jedynie na L wisi radio i czujniki parkowania. W sumie to zrobię trochę dłuższą wiązkę i zaczepię się do K-Line bluetooth-em i będzie jak w schematach Pytałem w sumie z ciekawości.
Rekomendowane odpowiedzi