pawelosinski83 Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 Hejka. Mam pytanko odnośnie działania tylnej wycieraczki w avancie B6. Jako, że moja seryjna dokonała żywota kupiłem nowy zamiennik, który (chyba) działa inaczej... Po włączeniu macha 3 razy i ogólnie macha chyba częściej niż oryginał... to możliwe? Czasem machnie raz - i tak chyba miałem w oryginalnej, ale juz nie pamiętam :-D Czy ktoś mógłby mi zreferować jak powinien działać oryginał w sytuacji, kiedy włączymy i zostawimy włączony oraz jesli tylko "pykniemy" - czyli włączymy i wyłączymy od razu jak wycieraczka ruszy.
pawelosinski83 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Opublikowano 16 Marca 2018 No kierwa nikt nie wie jak działa oryginalna tylna wycieraczka w avancie?? :-P
Grzyb01 Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Macha 1 przerwa znów 1 machnięcie przerwa i tak w kółko. Edytowane 16 Marca 2018 przez Grzyb01
pawelosinski83 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Opublikowano 16 Marca 2018 Macha 1 przerwa znów 1 machnięcie przerwa i tak w kółko. Dzięki I nigdy przenigdy nie machnie 3 razy? Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Grzyb01 Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Nie pamiętam jak jest ze spryskiwaczem. Nie chce wprowadzać w błąd.
KarolH Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Nie używałem wycieraczki nigdy z tyłu (chociaż silniczek wymieniłem jak auto kupiłem bo się spalił) Wydaje mi się, że po spryskaniu macha 3x a przy automacie bez pryskania 1x. To było by logiczne, tak jak z przodu.
pawelosinski83 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Opublikowano 16 Marca 2018 Dzięki za odpU mnie jest tak, że jak włączam po prostu to macha najpierw 3 razy i potem co jakiś czas 1 raz.A czasem normalnie raz i potem co jakiś czas...Chyba coś nie halo z tym silniczkiem... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Fido Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Ewentualnie przy uruchamianiu jej styki w manetce podają sygnał do spryskiwacza dlatego macha 3 razy. Może wina leży po stronie manetki.
pawelosinski83 Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Opublikowano 16 Marca 2018 Ewentualnie przy uruchamianiu jej styki w manetce podają sygnał do spryskiwacza dlatego macha 3 razy. Może wina leży po stronie manetki. Dzięki za cynk, obczaję Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Lukasz_N Opublikowano 17 Marca 2018 Opublikowano 17 Marca 2018 Tez kupowałem zamiennik silnika i działa u mnie dokładnie w ten sam sposób. Tzn gdy popchnę manetkę i ja wrócę to zamiast jednego machniecia wycieraczka robi 3, chociaż czasem zdarzy się tak, że zrobi jedno. Oryginał robił zawsze jedno machniecie, a przy dłuższym przytrzymaniu włączał się spryskiwacz i machała 3 razy.
pawelosinski83 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Opublikowano 19 Marca 2018 W dniu 3/17/2018 o 08:54, Lukasz_N napisał: Tez kupowałem zamiennik silnika i działa u mnie dokładnie w ten sam sposób. Tzn gdy popchnę manetkę i ja wrócę to zamiast jednego machniecia wycieraczka robi 3, chociaż czasem zdarzy się tak, że zrobi jedno. Oryginał robił zawsze jedno machniecie, a przy dłuższym przytrzymaniu włączał się spryskiwacz i machała 3 razy. Mam identycznie... no to sprawa wyjaśniona. Dzięki :-)
pawelosinski83 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Kończąc temat: zakupiłem używany silnik w bdb stanie z B7 i po zamontowaniu w miejsce zamiennika wszystko działa jak należy, dodatkowo wyraźnie widać i słychać, że ma on "więcej siły" - ładnie bzyczy przez cały zakres ruchu, ramię jest szybsze, zamiennik działał jakby był jakiś opór na piórze. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez pawelosinski83
Rekomendowane odpowiedzi