Salas_ Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam. Podczas jazdy zapala mi się czasami (teraz częściej) kontrolka ESP i nie mogę jej wyłączyć - pomaga tylko ponowne zgaszenie samochodu i odpalenie. Błąd załączam w zdjęciu. Skrobnięte z Szajsunga S7
moniuh Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czujnik pod pedałem hamulca do wymiany, ewentualnie możesz zobaczyć jak wygląda i przeczyscićWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1
Salas_ Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czujnik pod pedałem hamulca do wymiany, ewentualnie możesz zobaczyć jak wygląda i przeczyscićWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaW którym dokładnie miejscu on jest? Skrobnięte z Szajsunga S7
moniuh Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 jest nad pedałem hamulca, z tego co pamiętam to przekręca się w lewo o 90 stopni i wyjmuje. kod tego ustrojstwa to 1K2945511 ale później wycofali i nowy numer części to 1K2945511RDW 1
Damjan Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja w tamtym roku też wymieniałem ten czujnik. Aby się do niego dostać musisz ściągnąć osłonę która jest nad nogami kierowcy. Jak ją zdejmiesz to wtedy ukaże Ci się owy czujnik. Przed wymianą odepnij wtyczkę od czujnika hamulca, przekręć czujnik w lewo (przeciwnie do wskazówek zegara) o 45 st., następne wyjmij czujnik, przekręć w prawo o 45 st. Powinieneś poczuć takie 2 przejścia i po tym drugim przejściu czujnik będzie prawidłowo osadzony. Moje rady: zanim będziesz montował nowy czujnik poćwicz montaż i demontaż na starym czujniku, podczas wymiany nie dotykaj pedału hamulca, nie ruszaj tego trzpienia w czujniku, ja dla łatwiejszego dostępu odpiąłem też wtyczkę od czujnika sprzęgła. Powodzenia Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Damjan
Salas_ Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Dzięki Panowie. Właśnie jak napisałem posta to na YouTube oglądałem poniższy filmik. Co do czyszczenia, to co miałeś na myśli - czym i jak go potraktować? Bo pierw spróbuję go wyczyścić - jeśli nie pomoże to wtedy go wymienię. Jaki koszt jest jego? Skrobnięte z Szajsunga S7
Brzozek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Dzięki Panowie. Właśnie jak napisałem posta to na YouTube oglądałem poniższy filmik. Co do czyszczenia, to co miałeś na myśli - czym i jak go potraktować? Bo pierw spróbuję go wyczyścić - jeśli nie pomoże to wtedy go wymienię. Jaki koszt jest jego? Skrobnięte z Szajsunga S7 Kup nowy ale w ASO a nie baw się w czyszczenie. Cena ok 60złEwentualnie zapytaj w Skodzie, będzie taniej. Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Salas_ Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Na początku wyjąłem nie ten co trzeba... [emoji16] (dwie pierwsze fotki) Następnego przedstawiają już owy czujnik.
Salas_ Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Panowie!Wyjąłem wtedy te czujniki żeby zobaczyć jak to wygląda, włożyłem z powrotem i nie wyświetlał się już omawiany wyżej błąd... Dzisiaj jadąc w trasę za to zobaczyłem, że nie działa mi tempomat...Co robić?! Skrobnięte z Szajsunga S7
Salas_ Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 VCDS tak pokazuje. Jak wciskam pedał sprzęgła to wartości się nie zmieniają. Rozwiązane. Czujnik sprzęgła mam do wymiany... Przez pomyłkę go wyjąłem i od razu padł, masakra [emoji90]
scania1213 Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 W dniu 13.04.2018 o 14:05, Salas_ napisał: VCDS tak pokazuje. Jak wciskam pedał sprzęgła to wartości się nie zmieniają. Rozwiązane. Czujnik sprzęgła mam do wymiany... Przez pomyłkę go wyjąłem i od razu padł, masakra [emoji90] W czujniu od sprzęgła, wystarczy przylutowac blaszke, która pewnie się wyrwala.
Rekomendowane odpowiedzi