marekgolczynski Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) witam mam 24 lata moim pierwszym samochodem był fiat marea bardzo fajne autko po tym miałem megane 1 classic które użytkowałem około 2 lat. bezawaryjne autko ale nudne po tym kupiłem megane 2 które mam do teraz używałem je 6 miesięcy włożyłem 7 tysięcy i miałem już dość. od tygodnia mam audi a4 b6 1.8t 150 km, kupiłem je ze względu że mi się podoba jest to 2002 rok. silnik 1.8t 150 koni skrzynia 5 biegów napęd na przednią oś. co zrobiłem uszczelka pokrywy rurka odmy zaślepka bloku silnika olej filtr motul 5w 40 jutro stawiam na pasek i napinacz i osłone pod silnik bo nie było co do zrobienia : jak megane się sprzeda to zrobie rozrząd świece i coś może wpadnie chciałbym tyż skoczyć na hamownie zobaczyć ile wypluję koni dać dystanse obniżyć przelot ale najpierw ma być mechanicznie sprawna Edytowane 6 Grudnia 2019 przez marekgolczynski
dekiel 13 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Panie daj więcej fot tego .....szweda.
marekgolczynski Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2018 jakąś sesje muszę zrobić bo mam tylko jedno dziś w warsztacie wymienili mi pasek pk skf, napinacz ina, i sprzęgłko altka też ina. sprzedałem też megane kilka minut temu to jutro umówię sie na rozrząd i mam pytanie jeśli nie słychać łańcucha wymianiać ? czy sam napinacz? czy wgl nie ruszać??
marekgolczynski Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Aktualizacja 07.04.2018 Wielkie sprzątanie. Dziś mam wolne od pracy z racji tego że mam darmową myjnie więc wpadło 30 minut kąpieli po przyjeździe do domu odkurzanie plus "pranie" tapicerki trochę jest odór od poprzedniego właściciela Później postanowiłem przyciemnić kierunki, u kogoś widziałem i się spodobało to sru po folie 10 minut i ''baarrdzo dobra robota panie majster'' A na dobitkę polerowanie wydechu całkiem nieźle poszło mimo że był to pierwszy raz foto relacja zgodnie z opisem Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez marekgolczynski
marekgolczynski Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 aktualizacja 08.04.2018 dziś pomalowałem zaciski na czerwono.
Przemo c Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 jak na szweda to całkiem nieźle, blacha cała? bo na fotach nie widać nigdzie rudej u mnie to błotniki masakra, ale już się maluje
marekgolczynski Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Błotniki malowane były ktoś już zrobił na szczęście:D
marekgolczynski Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 aktualizacja 09.04.2018r. droga do pracy jazda 150 km/h wyprzedziłem skodę okazało się że to policja 200zł 5 pk Postawiłem na wymianę rozrządu po ściągnięciu przewodów intercoolera okazało się że turbo rzyga olejem :/ trudno zamółwiłem turbawke z inter carsu firmy 3k reman . 1400 zł ale będę już spał spokojnie mam nadzieje że na razie koniec niespodzianek
marekgolczynski Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 aktualizacja 10.04.2018 turbo zamontowane, brak jakichkolwiek odczuć w przyśpieszaniu jak było tak jest, tyle że jej nie słychać Muszę sie odkuć finansowo do dalszej pracy co zostało ? kpl zawieszenie sprężyny obniżające skóra do środka dystanse już zamówione hamownia dokładka z cupry szukanie jakiś okazji (kierownica, gril inny, dokładki na drzwi sline) jak ktoś ma coś na sprzedaż piszcie
marekgolczynski Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Pytałem się na grupie fb ale nikt mi nic nie doradzil. A niestety jestem zielony A musiałem w ten sam dzień zamówić gdyż jest mi samochód potrzebny Mam nadzieję że ta będzie mi służyć
marekgolczynski Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Aktualizacja 15.04.2018r. Założyłem dystanse 15 mm przód 20 mm tył jakoś to zaczęło wyglądać. Mam do was pytanie odnośnie wkładki k&n ktoś ma ? Miał ktoś problem z przepływomierzem?
marcintp Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Siemka, ja miałem problem z przepływomierzem Niestety musiałem kupić nowy bosch'a coś ok 400zł. Po wymianie skasowałem błąd "check engine" i od tamtej pory spokój
marekgolczynski Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 A jeździłes dalej na filarze czy już zwykły?
marcintp Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 na filarze?? możesz jaśniej bo nie bardzo rozumiem
marekgolczynski Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Czy po wymianie przeplywki dalej miałeś k&n czy na papierowym
marcintp Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 jeśli chodzi na jakim filtrze jeździłem/jeżdżę to na papierowym, bo z 2 miesiące wcześniej był wymieniany przy rozrządzie itd k&n to jakiś sportowy tak? 1
marekgolczynski Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Aktualizacja 18.04.2018 Wymieniłem sobie filtr na Pipercross niech sobie oddycha
Rekomendowane odpowiedzi