bezna Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam wszystkich. To mój pierwszy post i z góry dzięki za podpowiedzi. Audi a4 b8 2010 143km 2.0 tdi (chyba CAGA nie wiem jak to sprawdzić) 155k km Rozrząd oryginalny. Mam problem przy ruszaniu lub w czasie jazdy w przedziale do 1.800 obr/min dochodzi taki dziwny dźwięk metaliczny jakby traktor ruszał na jedynce. Nie jest głośny jedynie denerwuje strasznie. patrz youtube. Samochód miał lewy przedni błotnik wymieniany bo auto miało delikatna parkingową ale nic się nie pogięło w konstrukcji. Będę wdzięczny za wszelką pomoc;)
jedenastka Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 rozrząd z racji lat jak nic trzeba już wymienić;
bezna Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Mechanik przyglądał się rozrządowi i wygląda zdrowo. Zreszta wymienia się go przy 210k. a planuje wymianę przy 190k. Jest możliwe że ten dźwięk to pompa wspomagania kierownicy? jak mocno skręcone koła to tak klekocze. Dzięki za odpowiedz Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez bezna
RALF76 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 jeśli na mocno skręconych kołach na postoju masz ten sam dźwięk to odpowiedź jest jasna
adrianPILAS Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 W dniu 8.04.2018 o 02:44, bezna napisał: Mechanik przyglądał się rozrządowi i wygląda zdrowo. Zreszta wymienia się go przy 210k. a planuje wymianę przy 190k. Jest możliwe że ten dźwięk to pompa wspomagania kierownicy? jak mocno skręcone koła to tak klekocze. Dzięki za odpowiedz Pierwsza wymiana rozrzadu przy 210K lub 5 lat gdzie 5 lat w tym przypadku to slowo klucz
Rekomendowane odpowiedzi