keczu Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Pytanie na szybko - sory, nie przeglądnąłem całego zbioru o hamulcach: zmieniłem tacze na OZ, klocki Ferodo [1,8t bfb b7, 312]. Klocki nie pamiętam jaki symbol, ale oba mają blaszki/sprężynki. Czy zewnętrzny powinien być przyklejany ? Hamulce się grzeją, popiskują przy jeździe bez hamowania, a przy skręcaniu piszczenie czasami znika na chwilę. Blaszki na zewnętrznych porozginałem ale dalej jest nie tak. Wydaje mi się, że zaciski nie trzymają, bo auto bez problemu się daje przetaczać. Tarcze są po przetoczeniu na samochodzie. Czy grzanie może wynikać ze starego płynu - jak się trochę zagrzeje, to wytwarza ciśnienie w tłoczku.
Wandej Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 W dniu 13.04.2018 o 17:11, keczu napisał: Pytanie na szybko - sory, nie przeglądnąłem całego zbioru o hamulcach: zmieniłem tacze na OZ, klocki Ferodo [1,8t bfb b7, 312]. Klocki nie pamiętam jaki symbol, ale oba mają blaszki/sprężynki. Czy zewnętrzny powinien być przyklejany ? Hamulce się grzeją, popiskują przy jeździe bez hamowania, a przy skręcaniu piszczenie czasami znika na chwilę. Blaszki na zewnętrznych porozginałem ale dalej jest nie tak. Wydaje mi się, że zaciski nie trzymają, bo auto bez problemu się daje przetaczać. Tarcze są po przetoczeniu na samochodzie. Czy grzanie może wynikać ze starego płynu - jak się trochę zagrzeje, to wytwarza ciśnienie w tłoczku. Jedź do mechanika ogarnie Ci temat.
keczu Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 12 godzin temu, Wandej napisał: Jedź do mechanika ogarnie Ci temat. A według Ciebie co jest przyczyną ?
Wandej Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 13 godzin temu, keczu napisał: A według Ciebie co jest przyczyną ? Na podnośnik i trzeba to zbadać. Tak to wróżenie z fusów.
keczu Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Na pewno mam złe klocki - FDB1827. Niby pasują ale dziś wymienię na właściwe. To powinno być przyczyną.
keczu Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Klocki wymienione - problemy zniknęły. Przy okazji dzięki za pomoc dla DEV i za klocki dla TOM77. Szukając przyczyny dlaczego sprzedający dał mi klocki FDB 1827 zauważyłem, że w necie zdarza się zapis o ich przeznaczeniu także do tarcz 312 [ tzn do moich].
Rekomendowane odpowiedzi