Opublikowano 5 Kwietnia 20206 l Też rozważam to wyjście i efekt pewnie lepszy ale korci mnie sprawdzenie się w kolejnej sprawności manualnej. Na marginesie anegdota (właściciela wątku przepraszam za OT). Podjechałem do łódzkiego TAPCAR-u (tego samego, który robi tapicerkę dla Mikiciuka do jego Ferrari). Jedyną osobą na jaką trafiłem w srodku, stała przy warsztacie i na moje pytanie czy przyjmą do obszycie kierownice uslyszem "pięćset złotych". Człowieczek nie zapytał nawet co to za kiera, do jakiego auta i jak bym chciał ją obszyć. Jak zrobiłem zwrot na pięcie i ogłosiłem wymarsz to usłyszałem za plecami "Drogo?". Nie siliłem się na odpowiedź bo pytanie nie trzymało poziomu. Żeby nie było to nie podważam profesjonalizmu i jakości TAPCAR-u. Na moje laickie oko robią dobra robotę.
Opublikowano 5 Kwietnia 20206 l 17 minut temu, maciej_m napisał: Też rozważam to wyjście i efekt pewnie lepszy ale korci mnie sprawdzenie się w kolejnej sprawności manualnej. Na marginesie anegdota (właściciela wątku przepraszam za OT). Podjechałem do łódzkiego TAPCAR-u (tego samego, który robi tapicerkę dla Mikiciuka do jego Ferrari). Jedyną osobą na jaką trafiłem w srodku, stała przy warsztacie i na moje pytanie czy przyjmą do obszycie kierownice uslyszem "pięćset złotych". Człowieczek nie zapytał nawet co to za kiera, do jakiego auta i jak bym chciał ją obszyć. Jak zrobiłem zwrot na pięcie i ogłosiłem wymarsz to usłyszałem za plecami "Drogo?". Nie siliłem się na odpowiedź bo pytanie nie trzymało poziomu. Żeby nie było to nie podważam profesjonalizmu i jakości TAPCAR-u. Na moje laickie oko robią dobra robotę. i bardzo dobrze, nie chodzi o kase tylko o podejscie na Twoim miejscu opisałbym całą historię na ich fejsbukowym profilu za taka "reklamę" zrobią Ci ja za darmo
Opublikowano 6 Kwietnia 20206 l Autor 12 godzin temu, maciej_m napisał: Ale już stwierdziłem że do tego potrzeba jeszcze benzynę do skóry dla jej odtłuszczenia i pad szlifierski żeby przygotować skórę. A tu widzę że jeszcze by się przydał bezbarwny. Tak jak już napisał tu kolega wykończ to bezbarwnym i będziesz Pan zadowolony. Temat prosty ale do ładnego pokrycia kiery Top Coatem to demontaz kiery konieczny. Jak masz B5 i kiere czarną to nie słuchaj podpowiedzi z CL i bierz czarny, a nie Soul.
Opublikowano 23 Maja 20206 l Autor Mały up w temacie. Lakier przeszedł mały detaling - glinkowanie i wosk. Uaktywnił się wyciek płynu z tylnego zacisku. Sprawcą był oring ośki ręcznego. Zestawy Frankita maja jakieś cienkie te oringi i potem wychodzą takie kwiatki. W drugim kole już wymieniałem podczas zakładania hamulców. Przy okazji założyłem na tył dystanse i odświeżyłem trochę zwrotnice. Edytowane 23 Maja 20206 l przez tasior87
Opublikowano 23 Maja 20206 l Autor 1 godzinę temu, Dev napisał: Bieda na tych zaciskach Trochę tak. Póki co to pojeździ na tych.
Opublikowano 24 Maja 20206 l Świetna jest ta eska. Chętnie bym śmigał taką serią A jeszcze bardziej mi się podoba że sam sobie przy niej dłubiesz. Ja dopiero zaczynam Edytowane 24 Maja 20206 l przez MiniolEE8
Opublikowano 26 Maja 20206 l Autor W dniu 24.05.2020 o 09:41, MiniolEE8 napisał: Świetna jest ta eska. Chętnie bym śmigał taką serią Dzięki. Źle się nie jeździ ale podejrzewam, że u Ciebie jest duuużooo ciekawiej. Staram się robić jak najwięcej samemu - taka pasja.
Opublikowano 28 Maja 20206 l Dużo osób wycina na wodzie tylne klocki by brały całą powieszchnie tarczy ? Ale najlepiej 326 dać
Opublikowano 29 Maja 20206 l 8 godzin temu, Muskel1 napisał: @Dev Pytanie z innej beczki. Masz dostęp do bazy danych TPI? do czego ?
Opublikowano 29 Maja 20206 l Godzinę temu, Dev napisał: do czego ? Do bazy danych VAG w których opisane i katalogowane są tzw. TPI (technische Produktinformationen) Jeżeli dana ilość klientów dla danego modelu lub silnika skarży się na ten sam występujący problem zostaje wtedy to opisane w bazie danych i przydzielony temu problemowi numer oraz informacje jak należy dany problem rozwiązać. Np: TPI 2012786/8 Każde ASO ma dostęp.
Opublikowano 29 Maja 20206 l Autor W dniu 29.05.2020 o 00:49, przemolll napisał: Dużo osób wycina na wodzie tylne klocki by brały całą powieszchnie tarczy ? Ale najlepiej 326 dać Jak w wodzie ? Jakie 326?
Opublikowano 30 Maja 20206 l Godzinę temu, Dev napisał: Zadzwoń do mnie to Ci powiem co i jak Kto ma zadzwonić?
Opublikowano 30 Maja 20206 l Autor 5 godzin temu, Muskel1 napisał: Kto ma zadzwonić? Ja nie mam nr to pewnie o tobie mowa.
Opublikowano 30 Maja 20206 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Ja też nie mam No to mamy zagadkę.