Miki95 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Cześć, mam taki temat. Podczas przyśpieszenia jak wcisne pedał gazu to turbo jakos nie chce współpracować. Czuć że załącza się gwaltownie ok 2300/2400rmp. Od ok 1700 do tych 2300 dziwnie tak potelepuje aż w końcu czuć jak zalaczy się płynny ciąg turbawki. Kolega ma passata 2.0 tdi 140km i turbo ciągnie jakby od dołu plynnie bez gwałtownego włączania. A u mnie najpierw potelepuje az w koncu zaskoczy i wtedy ciagnie. Po odpuszczaniu nogi z gazu przy zmianie biegów słychać dźwiek szurania powietrza/opadajacy gwizd. Logi zrobie jutro. Moglibyscie mi coś doradzic w tym temacie?
Miki95 Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Nie mialem nikogo pod ręka żeby zasiadł ze mną i pomogl mi zrobić logi, a samemu to malo co w sarne nie zaladowalem więc pdpuściłem. Będę w tym tygodniu na ekspresowce więc zrobie logi. Rozebralem wczoraj troche gratow i nagralem filmik z turbo. Lekki slad oleum. Na wirniku delikatny luz poprzeczny, osiowego brak. Podpiąłem strzykawke do gruszki i sztanga wykonuje dość duży ruch płynnie, kilkakrotnie bez beknięcia z rzędu. Słychać szuranie przy zmianie biegów poniżej 2000 obr., powyzej mniej albo wcale. Jeszcze wykonam te logi, tylko proszę powiedzcie konkretnie które grupy, bo jest ich duzo z dynamicznych. Ręce opadają. A może to moje fanaberie. Dwumasa nowa, egr czyszczony na jesień. A może coś próbować przy EGRze kombinować z kryzą. Auto nie dymi na żadne kolory tęczy. Edytowane 16 Października 2020 przez Miki95
piotrsob1 Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Jak masz BPW to praktycznie w ciemno możesz kryzę zakładać, po jej założeniu napisz czy pomogło na to poszarpywanie . Więcej szczegółów masz tutaj : https://a4-klub.pl/topic/242914-szarpie-podczas-przyśpieszania/ Luz na wirniku turbawki dość spory , może być przyczyną późniejszego wstawania turbiny i jej szurania , ale to wymaga dokładnego sprawdzenia. Daleki jestem od wysyłania jej do regeneracji , bo to w dzisiejszych czasach jedna wielka loteria i po powrocie może być gorzej niż przed regeneracją ? Lepiej zacząć szukać dobrej używki albo szarpnąć się na ori nówencję ? Edytowane 14 Maja 2018 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi