nicramk Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam Prosiłbym o pomoc. Autko prezentuje sie tak http://img504.imageshack.us/my.php?image=dsc02548xe9.jpg i chciałbym je obniżyć, czy te spręzyny bedą pasowały (żeby nie było zadnych problemów) i czy musze kupować amory nowe czy na standardowe założyłbym te spręzyny http://allegro.pl/item529894189_sprezyny_obnizajace_audi_a4_8e_h_r_35_35.html
skovroon Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam Prosiłbym o pomoc. Autko prezentuje sie tak http://img504.imageshack.us/my.php?image=dsc02548xe9.jpg i chciałbym je obniżyć, czy te spręzyny bedą pasowały (żeby nie było zadnych problemów) i czy musze kupować amory nowe czy na standardowe założyłbym te spręzyny http://allegro.pl/item529894189_sprezyny_obnizajace_audi_a4_8e_h_r_35_35.html Jesli chcesz obnizyc o 35mm to same amorki spokojnie stykną... wszystko powinno smigac jak talala
Yaqb Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 Potwierdzam aczkolwiek to tez zalezy w jakim stanie masz obecne amorki, obnizajac autko zaczna one pracowac w innym zakresie i jezeli juz sa w kiepskim stanie to po paru tysiach bedzie je musial wymienic:( Ja wlasnie oczekuje przesylki z niemiec ze sprezynkami weitec'a 30/30
nicramk Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 Potwierdzam aczkolwiek to tez zalezy w jakim stanie masz obecne amorki, obnizajac autko zaczna one pracowac w innym zakresie i jezeli juz sa w kiepskim stanie to po paru tysiach bedzie je musial wymienic:( Ja wlasnie oczekuje przesylki z niemiec ze sprezynkami weitec'a 30/30 Myśle że są w dobrym stanie bo super mi sie jeździ, a jak juz coś to jakiej firmy amorki polecić możesz, i czy jest jakas róznica w jeździe jak założe te fabryczne amory czy innej firmy?
Yaqb Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 Ja w drugim autku(yaris) zalozylem sprezyny weitec'a na stare amorki i po dwoch miechach musialem wymieniac amorki. kupilem amorki KYB (gazowe). Yarisek jezdzi jak maly gokart . z tego zestawu jestem zadowolony tzn weitec + KYB. co do audi to z wymiana amorkow sie wstrzymam bo niedawno mialem przeglad i wyszlo ze sa prawie w 100% sprawne.
boberek Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja w drugim autku(yaris) zalozylem sprezyny weitec'a na stare amorki i po dwoch miechach musialem wymieniac amorki. kupilem amorki KYB (gazowe). Yarisek jezdzi jak maly gokart . z tego zestawu jestem zadowolony tzn weitec + KYB. co do audi to z wymiana amorkow sie wstrzymam bo niedawno mialem przeglad i wyszlo ze sa prawie w 100% sprawne. nawet nowy amor nie ma 100% sprawnoci a KYB to jest jakosciowo słaby amorek a ty chyba nigdy gokartem nie jezdziłes
Yaqb Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgadzam sie boberek ze nawet nowy amorek nie jest w 100% sprawny dlatego napisalem '"prawie"(pewnie wlascicel przedemna je wymienil???) czemu twierdzisz ze KYB jest slaby, ja jak narazie mam dobre doswiadczenie z tymi amorkami w poprzednim autku jak i w yarisku(jezeli w audi bede musial wymienic to tez raczej KYB) co do gokarta jezdzilem i to calkiem niedawno , no dobra ale jezdzi sie PRAWIE jak gokartem( generalnie 100 razy lepiej niz seria)
scrat Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja tak jeszcze dla uściślenia chciałem zapytać czy dobrze rozumuję. Dla B7 2.0 TDI "Weight range" to 8-12? Czyli jesli chodzi o amortyzatory 1BE to przód: 8E0 413 031 DG i tył: 8E0 513 036 T ? Kupiłem sprężynki s-line i coraz bardziej zastanawiam się nad dokupieniem amorów. Jedni piszą, że można śmiało wymienić same sprężyny (amortyzatory zostają 1BA), drudzy że tylko i wyłącznie trzeba cały komplet. Już się sam w tym pogubiłem... Wymieniał ktoś same springi? Są jakieś efekty uboczne, jak np. bardzo szybkie zużywanie się amortyzatorów, czy złe prowadzenie?
Yaqb Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja wymienilem same sprezynki w drugim aucie (yaris) i pare mcy pozniej musialem wymieniac amorki, ale najprawdopodobnie te byly od nowosci. na dniach bede wymienial sprezynki w audi i zakladam je na amorki 1BA. jak padna to wymienie. no pewnie i lepiej wymienic caly komplet bo zawsze to sztywniejsze i nowe amorki, ale czy jest sens wywalac kase jezeli te co masz sa jeszcze dobre???
boberek Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 kurde jak wy sie sracie z tą wymiana amorków zmienin sprezyny i będzie dobrze jak ci sie rozwalą to wymieniasz nie jestes wstanie okraslic czy ci padna szybciej czy nie nie wiesz jaki jest icgh stan teraz nie dojezdizłes kompletu amorków do konca wiec nie wiesz czy padają szybciej ktor puscił kiedys jakis steroeotyp i kazdy gada te bzdury jak obnizysz - 30 mm to nic sie nie stanie praca amora będzi eprawie identyczna a jak zalzysz s-line - 20 to juz na bank sie niec nie stanie amorek seryjny jest odentyczny na długośc jak s-line tylko nie jest taki twardy wiec przestancie sie sr** i gadać głupoty zakładaj sprezynyi po poroblemie :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry:
scrat Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 kurde jak wy sie sracie z tą wymiana amorków zmienin sprezyny i będzie dobrze jak ci sie rozwalą to wymieniasz nie jestes wstanie okraslic czy ci padna szybciej czy nie nie wiesz jaki jest icgh stan teraz nie dojezdizłes kompletu amorków do konca wiec nie wiesz czy padają szybciej ktor puscił kiedys jakis steroeotyp i kazdy gada te bzdury jak obnizysz - 30 mm to nic sie nie stanie praca amora będzi eprawie identyczna a jak zalzysz s-line - 20 to juz na bank sie niec nie stanie amorek seryjny jest odentyczny na długośc jak s-line tylko nie jest taki twardy wiec przestancie sie sr** i gadać głupoty zakładaj sprezynyi po poroblemie :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: :chytry: Namówiłeś mnie, przestaje się sr** i zakładam sprężyny. Jak padną seryjne amorki to wtedy będę myślał nad zmianą.
miro_x Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 niebieska zielona zielona ma 5 niebieska zielona zielona zielona ma 6 i takie ma łukasz u siebie w TDI 1.9 AVF i leży fajnie A w tabelce jest inaczej. To jakie ma w końcu Łukasz. niebieska zielona zielona zielona ma 7 w tabeli i takie znalazłem w dobrej cenie. a na tył niebieska pomarańczowa pomarańczowa (ale chyba sprzedawcy chodziło o różowe) I to wtedy by było 7 na przód 9 na tył czyli jak do mojego rozumiem ??
wojtas-audi Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Tez szukam samych sprezyn, niestety na jebaju troche ciezko, kilka aukcji jest ale z ori, moze 2 znalazlem z s-linowymi sprezynami ...
miro_x Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Jak się nie zdecyduje na zakup dam Ci namiar
wojtas-audi Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Jak się nie zdecyduje na zakup dam Ci namiar Ok czekam
fantastic Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Pozwolicie że odgrzeję starego kotleta :gwizdanie: mam tą tabelkę od Łukasza (której nie można drukować ) i mam małe pytanko jak wy odczytujecie jakie amory czy springi są do konkretnego modelu bo nie mogę zjarzyć za bardzo
Hołk Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Pozwolicie że odgrzeję starego kotleta :gwizdanie: mam tą tabelkę od Łukasza (której nie można drukować ) i mam małe pytanko jak wy odczytujecie jakie amory czy springi są do konkretnego modelu bo nie mogę zjarzyć za bardzo Z samego katalogu nie dojdziesz jakie są konkretnie sprężyny i amory do Twojego auta. Musisz znać WR osi swojego auta. Podaj vin to Ci podam.
wladca_pierscieni Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 pany czy to to na pewno s-line i czy podejda do mojego avanta http://www.allegro.pl/item1037897089_sprezyny_audi_a4_04_07_s_line_oryginalne.html#gallery
miro_x Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Tylne czyli biały różowy różowy to na pewno 1BA czyli nie s-line WR9 a przód nie wiem nie moge znaleźć oznaczeń ale jak z jednego samochodu to raczej nie. S-line to pewnie był ale nie w zawieszeniu. Po co pytasz o to samo w dwóch tematach jeden pod drugim.
wladca_pierscieni Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 a te tu http://www.allegro.pl/item1017590603_zawieszenie_audi_a4_s_line_1be.html
Rekomendowane odpowiedzi