bruski16 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam czy jest możliwość wsadzenia innego jakiegoś lepszego głośnika woofera do oryginalnego Subwoofera Nokia? Czy będzie jakaś różnica w basie po wsadzeniu mocniejszego głośnika? Czy ktoś z was wsadzał do tego subwoofera lepszy głośnik? Mam wrażenie że ta tuba wydaje słaby bas prawie go nie słychać mało niskich tonów.
longer_xd Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Podpinam się pod temat, bo chcę wiedzieć jakiej średnicy jest ori głośnik basowy w Nokia / Bose dla A4 B5. Ktoś kojarzy ile mierzy oryginalny głośnik?
bruski16 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Opublikowano 11 Lipca 2018 Sam jestem ciekawy jaki byłby efekt po wsadzeniu lepszego głośnika
Langista Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Czytałem w necie że tam jest śmieszne 2x3 Ohm, więc ciężko coś dobrać p&p. Najlepiej rozebrać boczek i samemu sprawdzić, ja się za to wezmę w przyszły weekend bo też mi Ori sub pierdzi i chętnie go wymienię na coś p&p ale nowego.
bruski16 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Opublikowano 15 Lipca 2018 Okej jakby co daj znać co z tym zrobileś
Langista Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Znalazłem w necie zdjęcie tego głośnika, na Olx ktoś napisał, że ma 110W, ale skąd wziął te informacje to nie mam pojęcia, wyszukaj cię w google zdjęcie przez grafikę a znajdziecie jego aukcje.
bruski16 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 13 godzin temu, Langista napisał: Znalazłem w necie zdjęcie tego głośnika, na Olx ktoś napisał, że ma 110W, ale skąd wziął te informacje to nie mam pojęcia, wyszukaj cię w google zdjęcie przez grafikę a znajdziecie jego aukcje. Z tego co wiem to ma 80 watt ale nie 110
Langista Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Tylko przytoczyłem to co ktoś inny napisał, ja sam nie wiem jak ktoś określa moc tych głośników skoro nigdzie nie ma jej napisanej, tak samo na radiu, też nigdzie nie ma napisanej mocy.. Mnie tylko zastanawia te 2*3Ohm, skoro na rynku są 2 i 4 ohm (generalnie) a innych ze świeczką szukać, to jakby chcieć go zamienić to na jaki? Jak dasz 2Ohm to wzmacniacz z radiem go spali, jak dasz 4Ohm to może grać za cicho..
Rekomendowane odpowiedzi