qlimazz Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Przedstawiam swój daily car który miał być tymczasowy a służy mi już ponad rok. Silnik 1.9 tdi z serią 105km idealny na regularne dłuższe przebiegi, w moim przypadku dojazdy do pracy. Jest dosyć dynamiczne nawet na kapciu 225 40 18 a średnie spalanie waha się w przedziale 5-6l/100km. Autem zrobiłem ok 30tyś km i nigdy mnie nie zawiodło. Jak na auto 13 letnie przystało ma już swoją historię i spory udokumentowany przebieg 308tyś km który ciągle rośnie Jednak wizualnie i technicznie pozostaje bez zarzutu. Wyposażenie Ambition: - servotronic - światła przeciwmgielne - komputer pokładowy z czerwonym wyświetlaczem - kierownica trójramienna - dekory w boczkach - relingi - podłokietnik - fotele z grzaniem - klima dwustrefowa - roleta przeciwsłoneczna na tylnej pólce - zawieszenie sportowe, obniżone o 15mm - OEM 16" 6.5j et 50 z oponami zimowymi 205 55 - nagłośnienie + subwoofer Doposażenie: - oświetlenie wnętrza, schowka, bagażnika tablicy LED 5500k - testowane żarówki H7 Bosch Xenon Silver i Ostram Cool Blue Intense - wycieraczka tylna Q5 - 18" 8j et 45 z oponami letnimi 225 40 - zmieniarka yatour z usb, aux, mp3 - sprężyny obniżające eibach pro-kit -30mm W planach: - podniesienie mocy - rozrząd - nowe amory i tuleje - nowe opony letnie Goodyear F1 Asymetric 2 - tylne lampy LED - obszycie kierownicy - malowanie zacisków - zmiana felunku na coś świeższego - opcjonalnie, malowanie grilla i znaczków w czerń/plasti dip Auto dostałem z nowym dwumasem i sprzęgłem w międzyczasie ogarnięte jedynie drobne remonty eksploatacyjne: świece klocki, osłony tarcz, osłony przegubów łączniki stabilizatorów termostat, wymiana ramion przenich wycieraczek, silnik tylnej wycieraczki, Edytowane 3 Maja 2021 przez qlimazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Wymiana sprężyn dosyć symboliczna bo siadło tylko 15mm i pozostał niedostyt na więcej ale jest to sprężyna optymalna "wysokość krawężnika" zarówno pod względem komfortu jak i właściwości jezdnych, dobrze się prowadzi i dobrze wygląda, jest komfort psychiczny, wszędzie wjedziesz i wyjedziesz... Edytowane 11 Września 2018 przez qlimazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Chromy ładnie grają z kolorem Delphin Gray jednak myślę o pomalowaniu grilla i znaczków w czerń. Poglądowo gumą w sprayu. Jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach. Edytowane 9 Lipca 2018 przez qlimazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Nowe kapcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seikokilla Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 dobrze się prezenci i nie powiem ciekawa ta rolka. pokaz jeszcze jak tam w środku wygląda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mukade93 Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 felga robi robote, lekko mi przypomina te co jest w slr mclarenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Oryginalne wychodziły w s5 w 19" wzór nieoklepany więc zdecydowałem się na repliki w 18 calach w parametrach optymalnych dla a3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seikokilla Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Kurde nigdy na szare auta uwagi nie zwracałem ale twój przykuwa uwagę? . W kwestii środka polecam poliftowe zegary i kierę z multi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki28.08 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Dobrze prezentuje się na tym kole,aż musiałem któregoś razu zatrzymać się jak zobaczyłem koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMelonik Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Moje poprzednie auto - bardzo miło wspominam ten czas - niech ci długo służy kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Dzięki Malowanie zacisków, opcja dla nieczasowych albo leniwych. Smar miedziowy w sprayu. Psiknąłem z ciekawości 5 minut roboty efekt jak po malowaniu i zdziwko, utrzymał się po myciu ciśnieniówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 W tą zimę przetestuję sobie rolki z A6C7 16x7,5 et 37. Micheliny 205/55 bez rantu trochę mi się naciągnęły, ale spasik fajny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granatowy Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 W dniu 7.07.2018 o 00:48, qlimazz napisał: Chromy ładnie grają z kolorem Delphin Gray jednak myślę o pomalowaniu grilla i znaczków w czerń. Dobry pomysł ? W dniu 23.07.2018 o 18:04, Seikokilla napisał: Kurde nigdy na szare auta uwagi nie zwracałem ale twój przykuwa uwagę Szary to najlepszy kolor do Audi ? W dniu 15.09.2018 o 23:10, qlimazz napisał: W tą zimę przetestuję sobie rolki z A6C7 16x7,5 et 37. Micheliny 205/55 bez rantu trochę mi się naciągnęły, ale spasik fajny ? A6 C7 komicznie wygląda na 16" felgach, ale w A3 mogą wyglądać dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audifan123 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 piekne auto widać że bardzo doinwestowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harbonnet Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Tak jak ktoś wcześniej pisał. Na szare zazwyczaj się nie zwraca uwagi to taki pospolity kolor. Twój samochód naprawdę ma w sobie to coś i tą uwagę przykuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 14.11.2018 o 13:10, audifan123 napisał: piekne auto widać że bardzo doinwestowane Pewnie chodziło Ci, że zadbane bo do dofinansowania mu jeszcze daleko ? realnie rzecz biorąc drobne mody plus eksploatacja. Z ostatnich.. wnęka tunelu zamiast zapalniczki, postojówki LED, mocowanie tablicy Simple Fix, zimówki 16" z A6C7 Ostatnie foty w sezonie letnim Ostatnio załadowałem bagażnik wódką weselną, doopka siadła konkretnie ?? Chyba będę myślał na wiosnę nad obniżeniem w zależnosci jak pro kit sprawdzi się w zimie. Opcjonalnie sportowe amory i Sportline -1,5 przód -1 tył względem tego co jest byłoby wystarczające. Lub możliwość regulacji i owiany złą sławą MTS Black Gold, sprężyny podobno te same co eibach kwestia jakości amortyzatorów do przemyślenia... Edytowane 5 Stycznia 2019 przez qlimazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Bardzo fajny kolor i dość ciekawa felga dobrze wiedzieć ze et45 z szerokością 8j wchodzi bez problemu ? powodzenia w dalszych planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Auto bezproblemowo nabiło kolejne 15kkm w tym roku, 320 na blacie. W nagrodę dostało serwis i wymianę przegubu wewnętrznego. W temacie kolegi @Norbas podpatrzone kodowanie tylnych przeciwmgielnych jako pozycyjne. Zdecydowanie tak powinna wyjeżdżać z fabryki, może kiedyś wpadnie LED. Obczajałem też przednie przeciwmgielne jako dzienne mijania ale że w odpowiadajacym mi trybie skandynawskim świeciły razem z pozycjami przód zostało jak jest, w północnoamerykańskim było dobrze ale bez tylnych pozycji. Poza tym ryzyko mandatu i zabrania dowodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekPL Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Noo teraz ten tył dużo lepiej wygląda. Fajny efekt, muszę do swojej to ogarnąć też heh. Fajna a3ka, mam taki sam kolor, plus eibach sportline.. Baba cały czas ryje gdzieś ?♂️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimazz Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 25 minut temu, MaciekPL napisał: Fajna a3ka, mam taki sam kolor, plus eibach sportline.. Baba cały czas ryje gdzieś ?♂️ Moja też lubi na wysokość tyłek wsadzać, ale póki co jest co jest, auto wspólne, bez nerwów z "ryciem". ? Pro kit optymalny, wizualnie troche niedosyt, prawdopodobnie z czasem wpadnie pełny kit b12 sportline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi