Sebson12 Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Witam możecie mi powiedzieć od czego jest ten wężyk od podciśnienia ?? Ostatnio właśnie jadąc słyszę dzięki przy zmianie biegu jak by blow off ,gaszę auto i jeszcze 3 sek syczy No i mnie to zirytowało wiec zacząłem szukać i znalazłem ten wężyk nie mam pojęcia gdzie on dalej idzie nic nie widzę ktoś może mi powiedzieć ? superb 2002 r 1.8T awt ps znajduje się między 4 a 3 cylindrem jeszcze załączę filmik : Edytowane 9 Lipca 2018 przez Sebson12
sitar Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Pewnie od zaworków które się znajdują pod kolektorem ssącym. Masz tu ładnie zdjęcia jak to jest w A4
Sebson12 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki za odpowiedz wiem ze idą od tych zaworków właśnie jeden idzie ten wężyk od zaworka i wisi on normalnie nie podłączony jak jest załączony na filmiku lub zdjęciu i czy nie wie ktoś gdzie on powinien być łączony bo on zasysa powietrze czy tak ma być ? Może ktoś ma 1.8T AWT i mógłby zobaczyć . zobaczcie jeszcze filmik gdzie się znajduje on i od jakiego zaworu wychodzi : Edytowane 9 Lipca 2018 przez Sebson12
sitar Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Na schematach masz miejsca do których dochodzą wężyki-weź lusterko i sprawdź z którego zaworka wychodzi i patrząc na schemat będziesz wiedział gdzie powinien dojść
Sebson12 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Opublikowano 11 Lipca 2018 No ciężko tam dojrzeć coś właśnie ,zeby ktoś mógł sprawdzić u siebie w 1.8T AWT. Nie wiem czy to nie czasami czujnik 13 i idzie do 6. no ale to 6 mam do czegoś podłączone :/
cysiek18 Opublikowano 11 Lipca 2018 Opublikowano 11 Lipca 2018 6 to zawór kombinowany od układu SAI zobacz czy masz ten zawór z tyłu głowicy i gdzie idzie ten cienki wężyk
Sebson12 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Opublikowano 11 Lipca 2018 Będę przy samochodzie to Ci napisze, a słuchaj od tego wezyka może być mniejsza moc auta?
Rekomendowane odpowiedzi