Gustawek Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Witam. Ostatnio zainteresowała mnie kwestia wymiany zaworu upustowego z ori na blow off. Znajomy ma w 1.8t 4x4 i póki co chwali. Mógłby ktoś się podzielić informacją? Jak turbina i silnik na taką wymianę? Zaznaczę że myślę o dwutłoczkowym. Post dodany z braku fachowców w mojej okolicy od takich wymian. Piąteczka
przem8 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zostań przy standardowej DV lub zawór forge (tylko nie chiński ) się sprawdza w tych silnikach.
DivaynEays Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Seryjny, oryginalny DV zostaw i tyle. BOVy do 1.8T sie nie nadaja, szczegolnie bez odpowiedniego wystrojenia (pomijajac spadki mocy itp)
HOLMATRO Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Bardzo chrzanią parametry, sypią się ciśnienia, w serii nonsens, przy stage 1,2 bezcelowe utrudnianie strojenia, takie rzeczy mają ręce i nogi powyżej stage 3, po który niewielu sięga. Ja mam stage 3 u siebie i nie myslę o BOV, bo szkoda mi silnika, turbo i kultury pracy.
przem8 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Ale niektórzy pragną tego psssssst, jak w subarynach, skoro jest turbo pod maską i myślą, że jeszcze im to mocy doda ?
Kris38 Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 witam , przepraszam ze wtracam sie , orientujecie sie jesli wyjme zawor dv i zasse ustami powietrze przez maly krociec powinnien bolec w srodku dv uniesc sie do góry?
dawid221 Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 3 godziny temu, Kris38 napisał: witam , przepraszam ze wtracam sie , orientujecie sie jesli wyjme zawor dv i zasse ustami powietrze przez maly krociec powinnien bolec w srodku dv uniesc sie do góry? tak powinien unieść się do góry ale nie wiem czy ustami będziesz miał tyle siły żeby się podniósł
daglas Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 9 godzin temu, dawid221 napisał: tak powinien unieść się do góry ale nie wiem czy ustami będziesz miał tyle siły żeby się podniósł Zalezy jakie usta
Rekomendowane odpowiedzi