Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Straż miejska - jakie ma uprawnienia w stosunku do kierujących pojazdami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Miał ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie? Generalnie próbuje ustalić co może pan ze straży gdybym, hipotetycznie, przejechał za zakaz wjazdu z listą wyjątków (wszyscy święci mogą jeździć po Nowym Świecie a ja już nie:) )

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

nie wszyscy swieci tylko autobusy i taksowki. i straz miejska moze Ci za to wlepic mandat

Opublikowano

Na "normalnej" drodze straż nie może Cię zatrzymać, ale jak wjedziesz pod zakaz, to już mogą zatrzymać i nawet mandacik wlepić :tongue4:

Opublikowano

z tego co wiem to na obszarze miasta Straż Miejska ma takie same prawa jak Policja. Mam w pewnym mieście takiego jednego znajomego pana straznika który jak mnie tylko widzi to już książeczke wyciąga :kox:

Opublikowano

Do Edmondo:

Są tez patrole mieszane tj.strażnik i policjant i wtedy napewno Cie zatrzymają nawet jak nie wjedziesz pod zakaz:) A za wjazd na Nowy Świat można dostać do 500zł i 5 punkcików karnych.

Pozdrawiam :rolleyes:

Opublikowano

Nie będę tu pisał elaboratów nt. potrzeby istnienia straży miejskiej, bo ta instytucja potrafi tylko zakładać blokady i wlepiać mandaty studentom zarabiajacym na życie, rozwieszając plakaty. Co do Policji, to też tylko na premię polują...Dostałem niedawno mandat za pasy (które odpiąłem jakieś 100m przed nimi - właśnie dojeżdżałem na uczelnię), oczywiście ustawili się tak, ze ich widać nie było, dodatkowo byłem w czarnej kurtce, więc dosłownie doleciał mi do auta i łeb do szyby, żeby sprawdzić, czy mam pasy...100/2 pkt) No paranoja!! Najlepsze zdanie na koniec - "Niech mi pan powie, jak to możliwe, ze auto jest z 97', a Pan ma przód, który wychodził od 2004?" To jest Polska, Panie władzo. Żegnam.