krzysiekwawa Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam. Poproszę o kilka podpowiedzi jak zdemontować kolektor dolotowy w Audi a4 b6 1.9 tdi kod silnika BKE, moc 116 km. Czy muszę zdemontować chłodnice spalin ? Poproszę o wskazówki krok po kroku.
Greg82 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Ja odkręciłem EGR oraz chłodniczke i był łatwy dostęp do kolektora silnik BRB
kamil-vag Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Masz tu serwisówki, oczywiście da radę to rozebrać bez spuszczania płynu, masz narysowane gdzie są śruby itd... Wymontowanie i zamontowanie chłodnicy układu recyrkulacji spalin.pdf Wymontowanie i zamontowanie kolektora ssącego z chłodnicą recyrkulacji spalin - kod literowy silnika BKE, BPW, BRB, BRC.pdf
moscic Opublikowano 2 Czerwca 2019 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Witam Czy jest problem z odkręceniem kolektora ssącego? W sensie czy śruby się nie urywają itp. Bo muszę zdemontować chłodnicę spalin w b7 silnik BKE. A może ktoś ma sposób na demontaż chodnicy bez demontażu kolektora ssącego.
moscic Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób odkręcić śrube widoczną na zdjęciu? Została mi tylko ta jedna śruba od chłodnicy spalin i niestety nie wykręci sie do końca bo przeszkadza gruszka turbiny. Odkręcenie samej gruszki tez nie jest takie proste. Niestety nie mogę znaleźc w internecie żadnych wskazówek.
michalsr60 Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) mam ten sam problem JAK ZDEMONTOWAC GRUSZKE ? Edytowane 21 Lutego 2020 przez michalsr60
Pav92 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 On 6/6/2019 at 8:29 PM, moscic said: Czy ktoś wie w jaki sposób odkręcić śrube widoczną na zdjęciu? Została mi tylko ta jedna śruba od chłodnicy spalin i niestety nie wykręci sie do końca bo przeszkadza gruszka turbiny. Odkręcenie samej gruszki tez nie jest takie proste. Niestety nie mogę znaleźc w internecie żadnych wskazówek. Nie mogę wykręcić tej samej śruby
Rekomendowane odpowiedzi