gj85 Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Mam pytanko odnośnie wymontowania turbinki w 2.5 TDI 150ps odkręcilem wszystko prucz jednej śruby niemozna doniej niczym dojsc, jest przykręcona w kolektoze pozostale 3 odkręcilem, podobno zeby sie doniej dostac trzeba rozmontowac (rozdzielic) turbinke.. ale czy to prawda bo niechce czegos sknocic.... Została mi jedna skubana.... prosze o pomoc..... Dziękuje
taktuś Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Turbinę rozdzielisz na stole..., dobre klucze kolego i ogień
Sztomel Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 coś mi się zdaje, że jest to śruba mocująca przewód olejowy do turbiny, trzeba uważać bo łatwo ukręcić ten przewód, dwie siedemnastki tam chyba przychodzą i trzeba skontrować dolną nakrętkę ale po wcześniejszym dorobieniu specjalnego klucza bo normalny nie wejdzie pomiędzy gorącą i zimną część turbiny, jest fotoporada demontażu z Audi A3 kolegi o nicku "stopi" i ostatni post jest ważny, o ten : http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1091794&start=60&sid=
Grzegorz76 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Musisz się napocić kolego niestety, ale wszystko się da. Ja to robiłem w garażu.Chodzi Ci o śrubę mocującą turbinę do kolektora zasilającego? Jak stoisz przed maskę pierwsza od lewej? Mała 10tka albo 13stka chyba i siła w łapach + WD i walka [br]Dopisany: 04 Marzec 2009, 05:09_________________________________________________ coś mi się zdaje, że jest to śruba mocująca przewód olejowy do turbiny, trzeba uważać bo łatwo ukręcić ten przewód, dwie siedemnastki tam chyba przychodzą i trzeba skontrować dolną nakrętkę ale po wcześniejszym dorobieniu specjalnego klucza bo normalny nie wejdzie pomiędzy gorącą i zimną część turbiny, jest fotoporada demontażu z Audi A3 kolegi o nicku "stopi" i ostatni post jest ważny, o ten : http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1091794&start=60&sid= On ma V6 kolego a nie 1.9. Inna bajka
?awa Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 ja dospawywałem klucz żeby był pod odpowiednim kątem... i idzie bez problemu... :> Ps. Ogólnie wyciągnąć turbo w V6 to pryszcz...
Rekomendowane odpowiedzi