patryk.92 Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić adaptację skrzyni biegów tiptronic. A4 B6 ASN. Regenerowane było sprzęgło, wymieniany olej i ogólnie oczyszczona. Mechanik, który to robił rozwalił swojego laptopa przy mnie przez przypadek. Mam vcds 1.2 lite, vag com 311. Na 3 4 5 biegu przy dodaniu gazu tak na 20-30% między 1500 a 2000 rpm obroty skaczą, a później jest spokój. Zmienia przełożenia normalnie. Proszę jedynie o poradę jak zrobić adaptację z racji nowego oleju i zregenerowanego sprzęgła. Pozdrawiam
Banan Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Z tego co wiem nie ma procedury adaptacji w 5hp19
patryk.92 Opublikowano 6 Października 2018 Autor Opublikowano 6 Października 2018 Więc co może być? Falują tylko w tym zakresie.
patryk.92 Opublikowano 7 Października 2018 Autor Opublikowano 7 Października 2018 Nie wiem, czy mam zakładać nowy temat więc napiszę tutaj. Wszedłem w bloki mierzone w kanał 7. W 3 polu widać, że sprzęgło na 3 4 5 biegu jest w pozycji req do tych 2200 obrotów a potem tc close i problem ustaje. Jadąc na niskich obrotach cały czas jest w stanie pośrednim. Ma ktoś pomysł od czego tak się dzieje? A jeśli to normalne, to od czego to falowanie jeśli sprzęgło jest ledwo po regeneracji.
Rekomendowane odpowiedzi