oovazaj Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Witam, czy wie ktoś, albo dysponuje instrukcją jak zaadaptować immo po SWAP'ie? Ogólnie sytuacja wygląda tak: w B5 99r. (modelowo 2000), gdzie był silnik ARG, teraz jest AEB z B5 96r. (modelowo 97r.). Było trochę zabawy z podłączeniem do kabiny - w AEB 4 wtyczki o innym kształcie, w ARG 5, ale ma to już ręce i nogi, połączenie z kompem od AEB poprzez OBD prawidłowe Z tego co widziałem na obu autach / wiem, w AEB jest Immo I i był też osobny moduł (w tunelu od strony kierowcy), a w ARG jest Immo II i siedzi w liczniku. Licznik i stacyjka zostały z ARG. Silnik, komp, wiązka jest z AEB. I teraz jak zaadaptować / zgrać Immo, żeby auto odpaliło? Aktualnie mruga kontrolka na liczniku i tylko kręci rozrusznikiem. ?
Fazii Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Może emulator immo kupić i dać sygnał na pin 19 ecu Można też kupić moduł immo (na schematach oznaczony jako J362), pętle immo, transponder do kluczyka i zgrać to
oovazaj Opublikowano 12 Października 2018 Autor Opublikowano 12 Października 2018 moduł immo, stacyjke itp z AEB mam, nawet PIN. W sumie to prawie całe auto. Próbowałem tego co jest na Ross-Tech, żeby zaadaptować ECU w liczniku, ale to chyba tylko dla całkiem nowych ECU. Dlatego pytam czy ktoś wie jak to może inaczej zrobić a tak na marginesie - posiadasz jakieś konkret schematy pod te silniki?
Fazii Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Co do schematów to ogarnij sobie Elsawin Adaptacje musisz robić jak w przypadku immo I przez to nie robisz tego w liczniku tylko module immo
oovazaj Opublikowano 12 Października 2018 Autor Opublikowano 12 Października 2018 Mam elsawin z 2011 roku i tolerancedata. Tu i tu brak schematów (ogólnie dane auta i różne ciekawostki są), chyba, że będą w jakiś bardzo starych wersjach.
oovazaj Opublikowano 12 Października 2018 Autor Opublikowano 12 Października 2018 ktoś, coś jeszcze a propo immo? Wszystkie informacje na wagę złota
Fazii Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 A co tu więcej. Masz przedliftowe ecu więc musisz zrobić przedliftowy układ immo. Jak chcesz dodatkowo żeby kontrolka immo z tym układem grała to trzeba zrobić małą modyfikacje licznika poliftowego
Rekomendowane odpowiedzi