Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana termostatu w Audi A4 B8 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pilKOZAK napisał:

Czytać ze zrozumieniem. Uwielbiam te rejestracje cebewidły

a co to za znaczenie czy przedlift czy polift? konstrukcja ta sama nawet te same termostaty sa

Edytowane przez wyzyk83
Opublikowano
23 godziny temu, wyzyk83 napisał:

konstrukcja ta sama nawet te same termostaty sa

Czy to według Ciebie są te same termostaty? :wtf:

b3d389es-960.jpg

Opublikowano

Plątanina przewodów układu chłodzenia mnie powala, w żadnych innych autach które miałem do tej pory czegoś takiego nie widziałem 

Opublikowano
18 godzin temu, pilKOZAK napisał:

Czy to według Ciebie są te same termostaty? :wtf:

b3d389es-960.jpg

w 2.0 CR są tylko 2 rodzaje termostatów nie zależnie od kodu silnika z obudową i bez

same wkłady termostatów były stosowane do 17.08.2009 03L 121 113 A

od 18.09.2009 montowane były tylko z obudową 03L 121 111 AD

Opublikowano
W dniu 30.12.2018 o 15:51, Mateuszh napisał:

znajdziesz go pod wężami z prawej strony - stojąc w kierunku komory silnika

Wczoraj przewertowany cały układ w moim CJCA skrzynia manualna i nie ma żadnego drugiego termostatu, jesli ktoś w CJCA lub CJCB go wymieniał to proszę o jakieś jego zdjęcie, fotografię itp... tam niby gdzie ma być jest zwykły krócieć, może w CAGA i podobnych jest ale w CJCA/CJCB nie ma

Opublikowano
11 minut temu, Mateuszh napisał:

Po prawej stronie na wężach.. ja mam CAGC..

przecież napisałem że w CAGA i pochodnych czyli między innymi i twoim CAGC może i jest, ale w poliftach w CJCA i CJCB nie ma

Opublikowano (edytowane)
W dniu 17.11.2018 o 16:49, s27 napisał:

ale pewnie około 5- 7 km uzyskałem na wskaźniku 90C i tak pozostało, na zewnątrz około 1C.

nie ma takiej możliwości aby TDI w tych autach przy takiej temp. tak szybko się nagrzały, na co dzień oprócz A4 CJCA jeżdżę A6 CAHA i 10 km to mało a przy - 20 to i 20 km nie wystarcza 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Godzinę temu, Charls napisał:

Wczoraj przewertowany cały układ w moim CJCA skrzynia manualna i nie ma żadnego drugiego termostatu, jesli ktoś w CJCA lub CJCB go wymieniał to proszę o jakieś jego zdjęcie, fotografię itp... tam niby gdzie ma być jest zwykły krócieć, może w CAGA i podobnych jest ale w CJCA/CJCB nie ma

też mam cjca i mam drugi termostat już nawet kupiłem wymiana w następnym tygodniu bo narazie grypa męczy

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jony 2 napisał:

też mam cjca i mam drugi termostat już nawet kupiłem wymiana w następnym tygodniu

zrób zdjęcie jak możesz i pokaż mi go proszę bo w moim CJCA żadnego drugiego nie ma

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Według Schematu z Elsy jest drugi termostat

nr 13 na schemacie

image.png

Opublikowano
26 minut temu, Charls napisał:

zrób zdjęcie jak możesz i pokaż mi go proszę bo w moim CJCA żadnego drugiego nie ma

wyżej     na filmie tak +- od 2 min go pokazuje,ja też podchodziłem 3 razy do samochodu zanim znalazłem

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bin85 napisał:

nr 13 na schemacie

Jaki OEM tego dziadostwa? Bo ni chuchu nic nie widzę 

Sorry ale pisze z telefonu i nie operuje tak biegle wszystkimi materiałami zawartymi w postach 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mateuszh napisał:

Przestań powielać głupoty.

Po wymianie głównego termostatu , tego małego plus zaworu zwrotnego samochód grzeję się do 90 po jakiś 7 km. W zakresie temperatur -3 do plus 1.

nie powielam żadnych głupot przyjacielu, w A6 CAHA nie ma szans aby po 7 km złapał 90 st w temeperaturach w okolicy 0 stopni, jak złapie 90 to już  trzyma cały czas, 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
51 minut temu, Mateuszh napisał:

Tak w po liftach na pewno zmienili układ chłodzenia aha

oczywiście że tak 

Opublikowano
Teraz, Mateuszh napisał:

Powielasz. A wzorowanie się na jakiejś ruskiej etce i uznawanie tych schematów za wyrocznie to już szczyt:)

nie chcesz, to nie odpisuj na moje posty, nie mam ochoty drapać się z tobą

nie opieram się na żadnej ETCE tylko po tym, że cm po cm sprawdzaliśmy cały układ, i poza głównym termostatem, zaworem zwrotnym nic innego nie znaleźliśmy

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Mateuszh napisał:

Nawet dostępu do schematu nie masz;) a wiesz, że zmienili?:)

oj Mateuszku Mateuszku, nerwy ci puszczają, mam CAHA i CJCA więc widzę różnicę, może ty nie widzisz bo wszystko za ciebie robi mechanik 

1K0121113A to przecież termostat automatycznej skrzyni, u mnie go nie ma

1J0122351  zawó zwrotny nie puszcza

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

napiszę jeszcze raz 2012r ,cjca-MAM DRUGI TERMOSTAT ,Widziałem go osobiście ,dotykałem go osobiście moimi rękami-chyba że mi się śniło

Edytowane przez jony 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jony 2 napisał:

napiszę jeszcze raz 2012r ,cjca-MAM DRUGI TERMOSTAT

OK, więc albo ja jestem ślepy albo on jest   jakiś cwaniak, jutro zrobię drugie podejście a w zasadzie trzecie, zakładając że w końcu się ujawni wymienię go i zawór zwrotny, jak nie będzie poprawy ty wszyscy macie kopa w doopę ? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
37 minut temu, Charls napisał:

OK, więc albo ja jestem ślepy albo on jest   jakiś cwaniak, jutro zrobię drugie podejście a w zasadzie trzecie, zakładając że w końcu się ujawni wymienię go i zawór zwrotny, jak nie będzie poprawy ty wszyscy macie kopa w doopę ? 

Kto tym cwaniakiem niby jest?