Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, MarcinL napisał:

Właśnie nie i mam krzywo i mi między 5-10km/h przekłamuje, a vfizem :D

No to ja mam na odpalonym aucie 200 obrotów i temperaturę dużo poniżej minimalnej na tarczy... ? więc jadąc ze 150 będę miał może z 2 tys. obrotów ?

Opublikowano

Podjedź do mnie ewentualnie jak nie dacie rady z Adamem, tego się nie kalibruje Vagiem, tylko ręcznie według testu wskazówek. Robisz test, wskazówki zazwyczaj mają ustawić się na środku i wtedy kręcisz w przeciwną stronę do zegara i ustawiasz na środku... Potem ponownie robisz sekwencje testu i sprawdzasz czy zatrzymuje się na pożądanym środku. Temp i stan paliwa zatrzymuje się zawsze na środku, prędkość i obroty w zależności od wyskalowania obrotomierza...

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, kamil-vag napisał:

Podjedź do mnie ewentualnie jak nie dacie rady z Adamem, tego się nie kalibruje Vagiem, tylko ręcznie według testu wskazówek. Robisz test, wskazówki zazwyczaj mają ustawić się na środku i wtedy kręcisz w przeciwną stronę do zegara i ustawiasz na środku... Potem ponownie robisz sekwencje testu i sprawdzasz czy zatrzymuje się na pożądanym środku. Temp i stan paliwa zatrzymuje się zawsze na środku, prędkość i obroty w zależności od wyskalowania obrotomierza...

Chyba, że może jak bym ustawił ręcznie np. na około 1000 obrtów to może wyrówna się na 0 ? bo teraz ustawiałem na 0 i spadała to kto wie... Warto raz spróbować może.

Stan paliwa i prędkościomierz jest dobrze ?

Opublikowano

Łukasz będzie ciężko to w ciemno ustawić, żeby była fabryka ? vcds, test sekwencji i dopiero kalibracja ręczna ?

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor

Nic nie daje jednak ręczne ustawienie... Pozostaje tylko vcds ? i czekanie ? 

Jak tylko będzie ustawione jak należy to zrobię fote na aucie ☺

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano
18 godzin temu, Gremlin0209 napisał:

Mała zmiana, ale oko cieszy ☺ muszę jeszcze kogoś z VAgiem poprosić o ustawienie wskazówek licznika ? Może @Adam87 ?

20200530_161442.jpg

20200530_175642.jpg

No bajerka zegary:oklasky:

Pewnie, że pomogę. Ugadamy się jakoś na tyg czy weekend. Da się rade. Bedziemy ew dzwonić do Kamila:whistling:

Opublikowano

Jest sztosik, czekam na więcej ;))

Opublikowano

Tarcze skąd brałeś? 

I tak mnie czeka wymiana buzera więc może dwa w jednym zrobię :lol1:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, lewiatan1989 napisał:

Tarcze skąd brałeś? 

I tak mnie czeka wymiana buzera więc może dwa w jednym zrobię :lol1:

MoMan ?

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj udało się ustawić wskazówki licznika, tak jak powinny być ? dzięki wielkie @Adam87 za pomoc i kawkę

20200608_152404.jpg

Z kolei dzisiaj przyszła pora na wymianę obu filtrów gazu przy ~229 tys. km. Tak, jak serwis przewiduje: mniejszy co 15 tys.,  większy co 30 tys. km. Na szczęście oba nawet w miarę czyste, jak po takim przebiegu... ?

20200608_150934_HDR.jpg

Opublikowano

Cieszę się, że mogłem pomóc:hi:

20200607_144439_copy_1152x648.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam :hi:

Ostatnio za dużo w temacie się u mnie nie dzieje... Skarbonka opustoszała ze względu na 3 wesela w ciągu miesiąca ? 

Jedynie co to 1,5 tygodnia temu została wymieniona lewa osłona przegubu wewnętrznego, stara się rozdarła na pól, na szczęście w porę zauważyłem i przegub zbytnio nie ucierpiał... ?

A tak póki co lać i jeździć. Za tydzień wyjazd w góry, a zaraz po powrocie szykuje się na wymianę rozrządu i oleju ?

Pozdrówki !

Opublikowano

Jak cisza w temacie, to z jednej strony dobrze, bo to znaczy, że autko śmiga jak należy:thumbup:

Za 3 tygodnie jestem to się zgadamy może na jakiś spocik? :cool1:

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Adam87 napisał:

Za 3 tygodnie jestem to się zgadamy może na jakiś spocik? :cool1:

Ja zawsze chętny ? potrzebuję jedynie daty, czasu i miejsca ?

Opublikowano
2 godziny temu, Gremlin0209 napisał:

Witam :hi:

Ostatnio za dużo w temacie się u mnie nie dzieje... Skarbonka opustoszała ze względu na 3 wesela w ciągu miesiąca ? 

Jedynie co to 1,5 tygodnia temu została wymieniona lewa osłona przegubu wewnętrznego, stara się rozdarła na pól, na szczęście w porę zauważyłem i przegub zbytnio nie ucierpiał... ?

A tak póki co lać i jeździć. Za tydzień wyjazd w góry, a zaraz po powrocie szykuje się na wymianę rozrządu i oleju ?

Pozdrówki !

Wyjazd w góry , czyżby Zakopane ? :eusathink::naughty:

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Michu1996 napisał:

Wyjazd w góry , czyżby Zakopane ? :eusathink::naughty:

Szklarska Poręba ?

Dla ciekawskich w przyszłym tygodniu wrzucę pewną fotkę. Pewne gadżety DLA, a nie DO auta ? Myślę, że jak zobaczycie to zrozumiecie ?

Opublikowano
1 minutę temu, Gremlin0209 napisał:

Szklarska Poręba ?

Dla ciekawskich w przyszłym tygodniu wrzucę pewną fotkę. Pewne gadżety DLA, a nie DO auta ? Myślę, że jak zobaczycie to zrozumiecie ?

A już miałem proponować jakiś mały spot w Zakopcu :grin:

To czekam na fotkę :naughty:

Opublikowano
49 minut temu, Gremlin0209 napisał:

Ciekawe co tam wymyślił :eusathink:

Opublikowano

Od kiedy będziesz w Szklarskiej? Może bym podjechał mają tam dobra golonke?

Opublikowano
  • Autor

Trzeba cierpliwie poczekać do wtorku/środy ? aż paczuszka przyjdzie ?