Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więcej jak 13mm nie bierz bo przy tej oponie może być problem z tyłu. 

Opublikowano

Też zastanawiam się jakie dystanse dobrać do siebie na tył, tylko że ja mam 18" 8j et45 i oponę 235/40. 

Myślałem o 12mm lub 13mm. 

Opublikowano
11 minut temu, Rob@k napisał:

Więcej jak 13mm nie bierz bo przy tej oponie może być problem z tyłu. 

No 20mm kilka razy przytarło w ekstremalnych sytuacjach. Także, lepiej troszke mniej i będzie baja.

Tu widać jak wygląda 20mm na podobnych parametrach..

20200322_200553.jpg

Opublikowano

Czemu Wy sobie tego zwyczajnie na własnych furach nie pomierzycie zamiast gdybać i opierać się na czyichś sugestiach. Na każdym jednym zawieszeniu będzie to inaczej wyglądać i tam, gdzie u jednego 20mm jest ok to u drugiego może być za dużo. Tym bardziej kiedy koła macie pod ręką. Felunek na furę, kawałek deseczki czy czegoś prostego plus miara i wymiar gotowy. :ph34r:

BTW. Dokładka z przodu trzyma i nie odpada? :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, afroo. napisał:

Czemu Wy sobie tego zwyczajnie na własnych furach nie pomierzycie zamiast gdybać i opierać się na czyichś sugestiach. Na każdym jednym zawieszeniu będzie to inaczej wyglądać i tam, gdzie u jednego 20mm jest ok to u drugiego może być za dużo. Tym bardziej kiedy koła macie pod ręką. Felunek na furę, kawałek deseczki czy czegoś prostego plus miara i wymiar gotowy. :ph34r:

BTW. Dokładka z przodu trzyma i nie odpada? :eusathink:

Może i tak zrobię ? W weekend planuję założyć lato, więc będzie okazja ?

A z tą dokładką to pytanie do mnie? ?

Opublikowano
  • Autor

U mnie lato też już na aucie ?

20200327_154630_HDR.jpg

20200327_153939_HDR.jpg

20200327_154736_HDR.jpg

Opublikowano
W dniu 22.03.2020 o 23:01, Gremlin0209 napisał:

A z tą dokładką to pytanie do mnie? ?

Tak, do Ciebie. ;) Leży mi identyczna w garażu obok cupry i dalej nie wiem, którą zakładać. :ph34r:

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, afroo. napisał:

Tak, do Ciebie. ;) Leży mi identyczna w garażu obok cupry i dalej nie wiem, którą zakładać. :ph34r:

Zamocowana jest na wkręty, a nie taśmę dwustronną, więc musi się trzymać heh ?

Opublikowano

Aa chyba, że tak. Ten pasek taśmy tam taki nie za duży właśnie... A między innymi ze względu na konieczność dziurawienia zderzaka jeszcze nie zamontowałem żadnej z nich.

Edytowane przez afroo.

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze, że ona była już zamontowana, gdy kupiłem auto. Fakt mocowania dokładki mnie ominął ?

Opublikowano

@Gremlin0209 ładniutka czarnulka ☺️ jednak czarny kolor ma to coś, nie tak jak mój ly7w ??

Będziesz coś modzil jeszcze z mocą? 

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, krystianeos napisał:

@Gremlin0209 ładniutka czarnulka ☺️ jednak czarny kolor ma to coś, nie tak jak mój ly7w ??

Będziesz coś modzil jeszcze z mocą? 

Dzięki ?

Z mocą chciał bym coś zrobić, ale odstrasza mnie gaz, który mam i, który już i tak jest na limicie... A niestety to holenderska firma Prins, gdzie w PL fachowców do niego mało, a i wymiana samych wtrysków na większe generuje bardzo duże koszta ? biorąc pod uwagę, że z resztą wszystko ok...

Opublikowano
4 godziny temu, Gremlin0209 napisał:

Dzięki ?

Z mocą chciał bym coś zrobić, ale odstrasza mnie gaz, który mam i, który już i tak jest na limicie... A niestety to holenderska firma Prins, gdzie w PL fachowców do niego mało, a i wymiana samych wtrysków na większe generuje bardzo duże koszta ? biorąc pod uwagę, że z resztą wszystko ok...

Mam na to rozwiązanie, zrezygnować z gazu ?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, krystianeos napisał:

Mam na to rozwiązanie, zrezygnować z gazu ?

Nie z tym wynagrodzeniem i nie z tym przebiegiem rocznym (około 30 tys.) ?

Opublikowano
Godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Nie z tym wynagrodzeniem i nie z tym przebiegiem rocznym (około 30 tys.) ?

Nie ma tragedii, u mnie przy niecałych 3pakach km i przebiegu 30-40 rocznie tragedii strasznej nie ma

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, krystianeos napisał:

Nie ma tragedii, u mnie przy niecałych 3pakach km i przebiegu 30-40 rocznie tragedii strasznej nie ma

Jednak oszczędność ogromna i tego się trzymam ?

Co innego gdybym robił max 5 tys. km rocznie, to bym się nie zastanawiał ?

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj przy dokładnie 223 tys. km został wymieniony olej wraz ze wszystkimi możliwymi filtrami, wybór padł na Ravenol VST Turbo 5W40 ? Thx @dzik za szybkie zakupy ?

Jakiś czas temu zakupiłem kamerkę samochodową 70mai Smart Dash Cam Pro i kartę 64GB, na którą się czaiłem już długi czas ? kamerka świetnie przylega do szyby, jest mało zauważalna i najważniejsze posiada tryb parkingowy z własnym akumulatorem ?

Jeszcze muszę się pozbyć kabla od ładowania, ale to już przy następnym modzie, który planuję, jak się ten wirus uspokoi ? bo graty leżą i się kurzą...

Poniżej dwie małe focisze ?

Pozdro!

20200405_120811_HDR.jpg

20200405_120843_HDR.jpg

Opublikowano

Łaaaa jaki błysk :git:

Z ciekawości... Pokaż tą kamerkę jak wygląda z bliska :)

Moje buty letnie 200 km ode mnie a póki sytuacja się nie unormuje muszę latać na zimie... 

Opublikowano

Podłączyłeś tak jak Ci pisałem?

A i ten znaczek w grillu to malowałeś czy kupiony? Bo mam cały czarny przód, a ten znaczek srebrny :D