Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Parująca tylna lampa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, po ostatnich deszczach praktycznie morze sie w niej zrobiło. Wyjąlem ja do osuszenia, pekniec brak, poskładałem do kupy, mineły 2 dni i problem powrócił. Ktoś sie juz spotkał z czyms podobnym ? Na co jeszcze zwrócić uwage ?

Opublikowano

Na co jeszcze zwrócić uwage ?

Na jej zamocowanie. Od góry powinna być rynna wyprofilowana, zeby woda uciekala, a nie wpadala za lampe. Sprawdz jeszcze to.

Opublikowano
  • Autor

Na jej zamocowanie. Od góry powinna być rynna wyprofilowana, zeby woda uciekala, a nie wpadala za lampe. Sprawdz jeszcze to.

Jesli chodzi o ten kawałek plastiku-gumy, który jest zakrywany przez klape to rzeczywiscie jest on delikatnie odgiety ale nie udalo mi sie zamocowac tak lampy aby ta oslona przylegała :(

• 2 lata później...
Opublikowano

Hej,

ja mam zaparowaną lampe właśnie ta w ktorej jest uszczelka, natomiast druga, ta w ktorej nie ma tej uszczelki jest zupełnie sucha. Trochę to nielogiczne ale tak się dzieje.

Pozdro.

Opublikowano

Mi paruje raz lewa raz prawa lampa :) kolega ma to samo :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze można pod te gumowe uszczelki od klapki z żarówkami podłożyć jakieś np. sznurowadło żeby było grubiej i uszczelka będzie lepiej przylegała :hi:

Opublikowano

U mnie było podobnie , wyjmij lampę , w rynienkę gumową od góry wciśnij trochę silikonu bezbarwnego , dociśnie on trochę uszczelkę do nadwozia. Po założeniu lampy nadmiar silikonu na świeżo usuń . U mnie to pomogło do tej pory mam spokój . Wcześniej musisz bardzo dobrze wysuszyć lampę-moja się suszyła całą noc na grzejniku.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Gdy kupiłem moja A4 to już miała zaparowaną tylną lewą lampę ale po ostatnich wyjątkowo ciepłych dniach i staniu na słońcu para ulotniła się:D. I tak będę musiał to sprawdzić czy uszczelka dobrze przylega bo prawa lampa nie paruje wogólę;)

Opublikowano

U mnie tez parowalo po myciu i okazalo sie ze lampa ma malutkie szczelinki w miejscu klejenia - wysuszylem, skleilem (uzupelnilem szczeliny) klejem 2-skladnikowym i po klopocie :good:

Opublikowano

Wychodzi na to że co druga nasza niunia ma tą dolegliwość. U mnie też pojawiło się ostatnio przez chwilę, choć wszystkie uszczelki mam piko belo :decayed:

Opublikowano

Niestety nasze niunie tak mają. :wink4:

Opublikowano

u mnie również paruje i nie ma na to reguły,na szczęście szybko wysycha :decayed:

Opublikowano

Słyszałem opinie że to przypadłość tego modelu, u mnie również lubią zaparować po myciu.

Opublikowano

A próbowaliście silikonu bezbarwnego?

Opublikowano

zależy jak często wymienia sie żarówki i czy za każdym razem będzie się chciało silkonować :wink4:

Opublikowano

mój sąsiad ma a6 c6 i też ma problem z parowaniem lamp widać że to nie tylko w a4 tak się dzieje

Opublikowano

U mnie też parowała prawa strona. Po zdemontowaniu lampy zauważyłem, że woda przedostaje się do jej wnętrza w górnej części połączenia korpusu lampy z płytką z żarówkami (świeże zacieki). Po wysuszeniu klosza, w górnej części obudowy lampy podkleiłem miejscowo odchodzącą gumową uszczelkę, a następnie przed złożeniem korpusu lampy z płytką z żarówkami, krawędź styku (uszczelkę) potraktowałem silikonem w sprayu. Zatrzaskując płytkę z żarówkami w korpus lampy starałem się to tak złożyć aby woda nie mogła przeciekać w górnej części przylegania /na zatrzaskach wyczuwalny luz wzdłużny góra-dół/. Jak na razie - miesiąc czasu - myjka ciśnieniowa i deszcz nie mają szans :tongue4:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

odgrzeje kotleta, moze mi ktos na zdjeciu zaznaczyc gdzie sprawdzic uszczelnienie tej lampy ? Co ciekawe ostatnio wysuszylem cholere, zamontowalem rano wstaje i znowu zaparowana. Najepsze jest to , ze nie padal deszcz :(

frntu.jpg

backwy.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam.

Również mam problem z parująca lewą lampą. Czy ktoś może napisać jak ją zdemontować?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy da sie w jakiś sposób rozkleić tylną lampe żeby ją wyczyścić w środku ?

Edytowane przez pyskaty92