Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Listwa ozdobna, chrom (z ilu części się składa - wariant AVANT)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prośbę - przymierzam się do chromów wokół szybek... Chciałem się zorientować z ilu elementów składa się taki chrom. Sprawdzałem wg ETKI i wychodzi na to że na jedną stronę przypadają 4 elementy.

Jeśli nic nie pomyliłem to wygląda to tak:

8E9 853 704D 2ZZ - listwa dachowa ozdobna (chrom, wariant AVANT, strona prawa); CENA ASO: 393zł

8E9 853 703D 2ZZ - listwa dachowa ozdobna (chrom, wariant AVANT, strona lewa); CENA ASO: 393zł

8E9 853 345 2ZZ - listwa ozdobna szyby bocznej (chrom, wariant ABANT, strona lewa); CENA ASO: 161zł

8E9 853 346 2ZZ - listwa ozdobna szyby bocznej (chrom, wariant AVANT, strona prawa); CENA ASO: 161zł

8E0 853 767A - listwa ozdobna prowadnicy szyby, drzwi tył (chrom, strona lewa): CENA ASO: 86zł

8E0 853 768A - listwa ozdobna prowadnicy szyby, drzwi tył (chrom, strona prawa): CENA ASO: 86zł

8E0 853 765A - listwa ozdobna prowadnicy szyby, drzwi przód (chrom, strona lewa): CENA ASO: 94zł

8E0 853 766A - listwa ozdobna prowadnicy szyby, drzwi przód (chrom, strona prawa): CENA ASO: 94zł

RAZEM: 1468zł

Na allegro znalazłem dwie oferty ale... Na jednej są listwy dachowe, natomiast na drugiej są dachowe razem z bocznymi. Wygląda to na jeden element. Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Mamy dwa rodzaje tych listw czy to jakiś fake? Wygląda to tak...

dachowe.jpg

dachowe_boczne.jpg

Opublikowano

Mi to wyglada ze jedna sa od avanta, a drugie od sedana :decayed:

Opublikowano

Pierwsze o czym pomyślałem :) Ale wolałem spytać... Dzwoniłem do kolesia który oferuje listwy ze zdj. nr 1 i zarzekał się (zresztą tak jak w opisie aukcji) że to jest część do kombi A4 B6.

Generalnie chciałbym potwierdzenia czy ori listwa dla avanta wygląda właśnie tak jak na zdjęciu nr 2 czy też jest tam jakaś dokładka (na co wskazuje ETKA)? Może ktoś sprawdzić u siebie czy listwy dachowa i bocznego okna to całość?

Opublikowano

Gdzieś na forum ostatnio o tym pisaliśmy (tylko chyba o B7)

wszystko wskazuje na to że :

8E9 853 345 2ZZ - listwa ozdobna szyby bocznej (chrom, wariant AVANT, strona lewa); CENA ASO: 161zł

8E9 853 346 2ZZ - listwa ozdobna szyby bocznej (chrom, wariant AVANT, strona prawa); CENA ASO: 161zł

to są boczne tylne szyby w których jest wbudowana na stałe listwa chrom

(tylko na dolnej krawędzi) reszta jest uzupełniona:

8E9 853 704D 2ZZ - listwa dachowa ozdobna (chrom, wariant AVANT, strona prawa); CENA ASO: 393zł

8E9 853 703D 2ZZ - listwa dachowa ozdobna (chrom, wariant AVANT, strona lewa); CENA ASO: 393zł

Czyli ten koleś może mówić prawdę

pozdrawiam

ps. Nie mam 100 % pewności ale doszedłem do takich wniosków zgłębiając temat w czasach jak jeszcze chciałem wymieniać u siebie te listwy

Opublikowano

Hmm... u mnie żadnego chromu na stałe nie ma w bocznych tylnych. BTW - w takim razie skąd wariant na zdj. nr 2? Wydaje mi się że jednak kolega letallec ma rację i na 1 są zdjęcia listw do sedana. Czekam jeszcze na potwierdzenie od kogoś kto ma chrom w Avancie że wygląda to tak jak na zdj. nr 2.

A jak wygląda sprawa z montażem? Ciężko się to zakłada? Coś trzeba dodatkowo dokupić/demontować czy po prostu kupuję listwę i zakładam?

Opublikowano

I pierwsze i drugie są od Avanta.

Specjalnie wyszedłem do garażu, żeby sprawdzic.

Na zdjęciu nr 2 to nie jest jedna listwa, tylko dwie złączone. Tak ma by.

Opublikowano

truckmaniac - ja nie widzę tam łączenia ale skoro sprawdziłeś to widocznie tak jest :decayed:

Czytam właśnie inny wątek (http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_chromowane_listwy_boczne-t66242.15.html) i tam chłopaki piszą że chrom który powinien być pod tylną boczną szybą jest z nią na stałe czyli - tutaj w grę wchodzi wymiana tej szyby :confused4: Do tego dochodzą jakieś spinki/nity - sam tego w życiu nie poskładam! Trzeba będzie udać się do ASO ale te koszty... Teraz to już jestem totalnie załamany ;(

Opublikowano

Bart-S użyj szukajki czasem :gwizdanie: temat wałkowany na forum kilka krtonie :evil:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...