Mati12-25 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Witam, Mam pytanie czy odbłyśniki bixenon powinny wyglądać tak jak moje z zdjęć? Czy już są wypalone? Górna część w nich jest brązowa gdzieś przeczytałem że tak ma być i chce się upewnić czy oddawać do regeneracji czy włożyć tylko nowe żarniki. Pozdrawiam.
szpakuziom Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Nie, tak nie ma być. Masz odbłyśniki do regeneracji,, ponieważ tak jak byś nie wykorzystywał xenona plus pozdrawiam.
Mati12-25 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Dzięki kolego. Może ktoś jeszcze polecić gdzie najlepiej oddać je do regeneracji? Najlepiej okolice Częstochowy ?
staniek Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Według mnie zdecydowanie lepiej zrobisz zakładając projektory/soczewki z a4 b8 polift. Będzie Cię to kosztowało niewiele ponad 200 zł, i będziesz miał naprawdę fajne światła.
Mati12-25 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) A mógłby kolega dać jakiś link jakie podejdą do tych lamp? Tylko w B8 są żarniki d3s a u mnie d1s. Są jakieś adaptery gdzieś czytałem. Bo rozumiem że do mojej przetwornicy nie można bezpośrednio podpiąć żarnika d3s zamiast d1s? https://allegro.pl/soczewki-a4-b8-i7716037216.html Takie będą okej? Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Mati12-25
pawelosinski83 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 19 godzin temu, Mati12-25 napisał: A mógłby kolega dać jakiś link jakie podejdą do tych lamp? Tylko w B8 są żarniki d3s a u mnie d1s. Są jakieś adaptery gdzieś czytałem. Bo rozumiem że do mojej przetwornicy nie można bezpośrednio podpiąć żarnika d3s zamiast d1s? https://allegro.pl/soczewki-a4-b8-i7716037216.html Takie będą okej? Będa ok, potrzebujesz jeszcze adaptery bo mocowania są inne, ale na prawdę warto. Inna klasa światła. Popatrz na ogłoszenia na forum, często są w podobnej kasie projektory już z adapterami. Palniki wsadzasz swoje D1S
Mati12-25 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2018 Na razie jednak zdecydowałem się na regenerację odbłyśników i dziś je oddałem. Kupiłem do tego żarniki Osram Cool Blue Intense 6000k i myślę że różnica będzie dość odczuwalna bo obecnie na światłach mijania w nocy i deszczu nie było widać praktycznie nic. Dzięki wszystkim za pomoc
pila24 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Mati12-25 napisał: Na razie jednak zdecydowałem się na regenerację odbłyśników i dziś je oddałem. Po regeneracji raczej i tak się nie będzie to miało do światła emitowanego przez projektor z b8 albo podobnej klasy. Ten bix z b6 to jeden z najgorszych projektorów jakie powstały. Porobiłem testy w zeszłym tygodniu,oto ile luxów dają lampy z odległości 5 metrów: Zwykły projektor halogenowy H7 - 80 luxów Bixenon B6 palnik d1s osram xenarc - 180 luxów Xenon zwykły B6 palnik d1s osram xenarc - 220 luxów Lampy i soczewki lekko zakurzone bez wypalonych odblysników,czyli warunki takie jak w codziennym użyciu, palnik już ma swoje najlepsze czasy za sobą ale światło nadal w barwie 4300k. A teraz sam projektor Hella 3 bez wkładania do lampy,palnik nowy bosma d4s 4300k,przetwornica d4s koito - 1400 luxów. Wnioski nasuwają się same co lepiej świeci Edytowane 17 Grudnia 2018 przez pila24
Gwerty Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 8 godzin temu, Mati12-25 napisał: Na razie jednak zdecydowałem się na regenerację odbłyśników i dziś je oddałem. Kupiłem do tego żarniki Osram Cool Blue Intense 6000k i myślę że różnica będzie dość odczuwalna bo obecnie na światłach mijania w nocy i deszczu nie było widać praktycznie nic. Dzięki wszystkim za pomoc Przepraszam ale musze wrzuciłes pieniądze w błoto. Projektor valeo bix z b6 nie świeci regeneracja niewiele da. Temat powróci. Bez dodatkowych przeróbek lamp projektor al b8 z adapterem i pierścieniem centrujacym i będzie to świecić znacznie lepiej niż ori bix b6
Lukasz_N Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Też jestem zdania, że to bez sensu wydane pieniądze. W tej samej cenie można dostać komplet AL B8 i samemu wrzucić do ORI bixa bez żadnych kombinacji z rozklejaniem lampy, ale każdy robi jak uważa.
lasic89 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Ja swoje również oddałem do regeneracji i po montażu zregenerowanych od razu kupiłem projektory z B8 . Światło na tamtych, z b6 nie dość że słabe to jeszcze plamy na drodze...
pawelosinski83 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 13 godzin temu, lasic89 napisał: Ja swoje również oddałem do regeneracji i po montażu zregenerowanych od razu kupiłem projektory z B8 . Światło na tamtych, z b6 nie dość że słabe to jeszcze plamy na drodze... niemo kur.a żliwe ?
SzczypekRacek Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 W dniu 17.12.2018 o 23:26, Gwerty napisał: Przepraszam ale musze wrzuciłes pieniądze w błoto. Projektor valeo bix z b6 nie świeci regeneracja niewiele da. Temat powróci. Bez dodatkowych przeróbek lamp projektor al b8 z adapterem i pierścieniem centrujacym i będzie to świecić znacznie lepiej niż ori bix b6 Gwerty mam bixenon. Ile taka przeróbka na soczewki z b8?
malukry122 Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 Ja kupiłem zregenerowane soczewki od tej firmy (wizytówka w załącznikach). Doliczyli mi 100zl kaucji a po zmianie odeslalem stare i mi zwrócili kase.
detowizer Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 z regeneracja jest różnie są firmy które na prawdę dobrze to robią i warto się do nich zwrócić a są i takie na które nie warto marnować swojego czasu i pieniędzy
malukry122 Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 1 minutę temu, detowizer napisał: z regeneracja jest różnie są firmy które na prawdę dobrze to robią i warto się do nich zwrócić a są i takie na które nie warto marnować swojego czasu i pieniędzy Masz rację. Po regeneracji jak na razie 2 miesiące i świecą jak na początku zaraz po regeneracji. Zobaczymy co czas pokaże i jak się będą sprawowały.
detowizer Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 6 minut temu, malukry122 napisał: Masz rację. Po regeneracji jak na razie 2 miesiące i świecą jak na początku zaraz po regeneracji. Zobaczymy co czas pokaże i jak się będą sprawowały. a z ciekawości ile trzeba czekać na taka regenerację w tej firmie ?
malukry122 Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 2 minuty temu, detowizer napisał: a z ciekawości ile trzeba czekać na taka regenerację w tej firmie ? Na ich stronie sa 2 opcje: - przesyłają ci oryginały zregenerowane doliczajac 100 zł kaucji (czas przesyłki 2 dni) - wysyłasz swoje odbłyśniki oni ci je regeneruja i odsylaja Ja wybrałem opcje 1 bo samochód jest mi codziennie potrzebny i chcialem je szybko wymienić.
szpakuziom Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Ja regenerowałem odbłyśniki wraz z szwagrem do naszych bixów we Wrocławiu i było okey, swoje sprzedałem, bo dałem namówić się na soczwki z b8, różnica była niewielka, ale za to soczewki z b8 świecą szerzej i nie ma plam na drodze. Jeżeli chodzi o żywotność, to szwagier wyciągał odbłyśnik ze swojej po 3 latach i nadal była jak nowa... Ja czekałem na regeneracje akurat w tej firmie około tygodnia i zapłaciłem 140zł
Rekomendowane odpowiedzi