Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze polecacie do Audi A4 B9?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wielkie. A co sądzicie o tarczach Bosch. Zawsze wydawała się dobra firma. A są w dość dobrej cenie. Czy może lepiej dopłacić do Zimmerman albo Ferodo? 

Opublikowano
6 minut temu, Deamian napisał:

Dzięki wielkie. A co sądzicie o tarczach Bosch. Zawsze wydawała się dobra firma. A są w dość dobrej cenie. Czy może lepiej dopłacić do Zimmerman albo Ferodo? 

Tarcze Brembo, klocki Ferodo. Tak będzie najlepiej:thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich ostatnio byłem w serwisie i stwierdzono że tarcze klocki przód tył do wymiany.W serwisie Audi w Niemczech zaproponowali wymianę komplet koszt 2tys€ zgroza..

Jestem 2tyg w pl miał bym czas wymienić gdzieś indziej moja prośba czy może ktoś mi doradzić i podać konkretne które moglbym założyć, w poprzedniej audi b8 miałem Brembo były ok.Ale zdaje się na was moje audi to A4 b9 Allroad 2017r 252km nr Vin

WAUZZZF46JA072275 

Jak by ktoś jeszcze znał i polecił dobrego mechanika Gliwice okolice 

Dzięki 

Opublikowano
W dniu 14.08.2022 o 13:22, pajaku83 napisał:

Witam wszystkich ostatnio byłem w serwisie i stwierdzono że tarcze klocki przód tył do wymiany.W serwisie Audi w Niemczech zaproponowali wymianę komplet koszt 2tys€ zgroza..

Jestem 2tyg w pl miał bym czas wymienić gdzieś indziej moja prośba czy może ktoś mi doradzić i podać konkretne które moglbym założyć, w poprzedniej audi b8 miałem Brembo były ok.Ale zdaje się na was moje audi to A4 b9 Allroad 2017r 252km nr Vin

WAUZZZF46JA072275 

Jak by ktoś jeszcze znał i polecił dobrego mechanika Gliwice okolice 

Dzięki 

Jeśli nie kupiłeś jeszcze to pisz pw coś dobierzemy. Nie wyjdzie nawet 2tyś zł:wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie. Sytuacja podobna z tarczami i klockami. Można sprawdzić po Vin co siedzi u mnie.

WAUZZZF4XGA015795

Opublikowano
16 godzin temu, alpacino5248 napisał:

Witam serdecznie. Sytuacja podobna z tarczami i klockami. Można sprawdzić po Vin co siedzi u mnie.

WAUZZZF4XGA015795

318/300

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jakie tarcze oraz klocki na przód polecacie do 3.0TDI CRTC ?

WAUZZZF41HA133994

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Was serdecznie.

Przymierzam się do zmiany klocków i tarcz przedniej osi w A4 2.0 252 S-tronic Quattro. Tarcze przednie to 338 z tego co się orientuję. Mam na oku klocki Ferodo, co do tarcz nie mam pojęcia. Czy tarcze ferodo będą ok, tzn zestaw od jednego producenta powinien współgrać mam rację??

Proszę o pomoc i weryfikację rozmiaru tarczy: VIN WAYZZZF47HN051521

dzięki

Opublikowano
2 godziny temu, Orion napisał(a):

Witam Was serdecznie.

Przymierzam się do zmiany klocków i tarcz przedniej osi w A4 2.0 252 S-tronic Quattro. Tarcze przednie to 338 z tego co się orientuję. Mam na oku klocki Ferodo, co do tarcz nie mam pojęcia. Czy tarcze ferodo będą ok, tzn zestaw od jednego producenta powinien współgrać mam rację??

Proszę o pomoc i weryfikację rozmiaru tarczy: VIN WAYZZZF47HN051521

dzięki

tarcze tez kup Ferodo: DDF2597C-1

Opublikowano
18 godzin temu, Dev napisał(a):

tarcze tez kup Ferodo: DDF2597C-1

Dziekuję! Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podpowie ktoś czy warto dopłacać?

zestaw tarcze+ klocki (przód i tył)

Ferodo 1080zł

ATE 1480zł

Nie rozbierałem swoich hamulców ale z tego co widać na klockach wydaje się że ATE (mam aktualnie) - w sumie planowałem zmieniać (przynajmniej tył) 30tys km temu jak kupiłem auto i dalej w sumie zużycie podobne - jednak ranty już dość głębokie i żeby sie nie zdziwić gdzieś na trasie to planuje już wymienić całość. Wymieniam już bardziej profilaktycznie choć wciąż hamują bez zarzutu. 

Opublikowano

Ferodo

Opublikowano
W dniu 28.12.2022 o 17:28, pz87 napisał(a):

podpowie ktoś czy warto dopłacać?

zestaw tarcze+ klocki (przód i tył)

Ferodo 1080zł

ATE 1480zł

Nie rozbierałem swoich hamulców ale z tego co widać na klockach wydaje się że ATE (mam aktualnie) - w sumie planowałem zmieniać (przynajmniej tył) 30tys km temu jak kupiłem auto i dalej w sumie zużycie podobne - jednak ranty już dość głębokie i żeby sie nie zdziwić gdzieś na trasie to planuje już wymienić całość. Wymieniam już bardziej profilaktycznie choć wciąż hamują bez zarzutu. 

Warto dołożyć do większego przodu chociażby. Załóż 4-tłoki ATE na tarcze 338mm. Co do pytania jakie zadałeś nigdy nie warto dopłacać za ATE?

Opublikowano

dzięki, kupione ferodo - ale bez modyfikacji

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do klocków Ferrodo FDB4616 tarcze również Ferodo DDF2597C-1, czy lepiej Zimmermann 100. 3378. 20 (gładkie)?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć to i ja pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Proszę o wypowiedź doświadczonych Forumowiczów. Co byście polecili do Audi A4 Avant 2.0 TDI 2016rok? Z tego co wyczytałem z różnych źródeł z Internetu, klocki hamulcowe ceramiczne są trwalsze i żyją dłużej od tych nie ceramicznych. Oczywiście wszystko zależy od stylu jazdy jednak przyjmujemy że każdy jeździ normalnie to znaczy, nie jak po torze wyścigowym, czasem jazda w korkach po mieście, czasem dłuższa trasa na autostradzie, czasem raptownie zahamuje etc... 

Myślę że na pewno taniej zamówić coś samemu i potem z częściami pojechać do ASO żeby im tylko zapłacić za montaż. Czy ceramiczne klocki również polecacie na tył? 

Opublikowano
3 godziny temu, protoss napisał(a):

Cześć to i ja pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Proszę o wypowiedź doświadczonych Forumowiczów. Co byście polecili do Audi A4 Avant 2.0 TDI 2016rok? Z tego co wyczytałem z różnych źródeł z Internetu, klocki hamulcowe ceramiczne są trwalsze i żyją dłużej od tych nie ceramicznych. Oczywiście wszystko zależy od stylu jazdy jednak przyjmujemy że każdy jeździ normalnie to znaczy, nie jak po torze wyścigowym, czasem jazda w korkach po mieście, czasem dłuższa trasa na autostradzie, czasem raptownie zahamuje etc... 

Myślę że na pewno taniej zamówić coś samemu i potem z częściami pojechać do ASO żeby im tylko zapłacić za montaż. Czy ceramiczne klocki również polecacie na tył? 

nie ma co cudowac z ceramiką, kup jakies TRW Ferodo czy innego Boscha i bedzie ok

Opublikowano
10 godzin temu, Dev napisał(a):

nie ma co cudowac z ceramiką, kup jakies TRW Ferodo czy innego Boscha i bedzie ok

A czemu twierdzisz że z ceramiką nie ma co cudować, bardzo drogie są takie klocki? Nie ma według Ciebie większego znaczenia? Rozwiń proszę swoją wypowiedź.

Opublikowano

Klocki nie są drogie, może 20% droższych od zwykłych. Różnica jest w tym że pylą na jasny kolor, zużywają się w tym samym tempie