Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Program vag w telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy u mechanika wpinal laptopa i sprawdzal komputer auta pozniej telefonem prze z blutu sprawdzal dpf. Moje pytanie brzmi co on mial za program w telefonie? 

Opublikowano

Pewny jesteś że używał tylko telefonu z odpowiednim oprogramowaniem, łącząc się z odpowiednim sterownikiem auta przez BT samochodu ? :decayed::P

A może jednak podpinał jakieś urządzenie do złącza diagnostycznego auta , które to dopiero po swoim BT łączyło się z telefonem i na dedykowanej aplikacji uruchomionej na telefonie wyświetlało żądane wyniki ??? :whistling::D

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo podpina małe pudełeczko w samochodzie pod gniazdo nie wiem jak jest w twoim ale w moim Audi A4B5 Avant kombi mam gniazdo między fotelami kierowcy/Pasażera kostkę pod pokrywą tylnej popielniczki i to łączy się z kompem samochodu potem z tel. to te pudełko wraz z programem na tel kosztuje ok 350 zł 

Opublikowano

ELM 327,bardziej zabawka niż funkcjonalny sprzęt. Potrafi odczytywać różne parametry silnika,w tym dane z sond i inne dane dotyczące spalin.

Opublikowano

Posiadam poprzednią wersję tego urządzonka , do podstawowej diagnostyki nadaje się ( bez kodowania i logów ) :D :

https://viaken.pl/pl/interfejs-vscan-md136.html

Można jeździć cały czas z podpiętym i w każdej chwili podglądać bloki pomiarowe, odczytywać błędy , kasować błędy .

Być może ta nowsza wersja ma większą funkcjonalność :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi tylko i wyłącznie na podgląd DPF to wystarczy zwykła kosta OBD2 na bluetooth, smartfon i program ze sklepu google "VAG DPF free"

Sam mam i działa.

Screenshot_20180729-1641551.png

Edytowane przez Pawmichtim

Opublikowano

Ten modul wystarczy do kontroli dpf na tel? Do obsługi mam VCD potrzeba mi tylko mieć kontrolę żeby wiedzieć kiedy będzie wypalanie dpf. 

https://allegro.pl/oferta/elm-327-interfejs-obd-ii-2-obd2-bluetooth-cd-vag-7534283182

Opublikowano

Zainstalowalem i sprawdze jutro.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli chcecie wiedzieć o stopniu zapełnienia filtra to można ściągnąć program vag dpf, ale wersji płatnej (ok. 20zł.). Jest on bardziej rozbudowany od wersji free. Ale działa dobrze. 

Screenshot_20190421-123600.png

Screenshot_20190421-122922.png

Opublikowano

Ja użytkuje OBDEleven w wersji pro i polecam. Jest bardzo zbliżony do vcds i można kodować. Ma też aplikacje w których można jednym przyciskiem zakodować albo np usunąć inspekcję oleju.

Opublikowano

Aby nie spamować nowym tematem tu zapytam, co waszym zdaniem jest przyjemniejsze w użyciu Obd eleven pro czy http://www.e-service.info.pl/VAG012.html

Będzie używane do prostych logów błędów silnika/skrzyni, odczytu zapchania dpf'a czy kodowań typu doświetlanie zakrętów czy liczników, ew coś z navi.  Auta to A4B8 i Tiguan 2016r.

No i fajnie by było aby działało ze starszymi autami, ale wtedy jakieś przejściówki trzeba, tak?

Edytowane przez davis693

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ten ObdEleven Pro pozwoli mi na zakodowanie np grzania lusterek?

Opublikowano

Witam. A co powiecie o interfejsie diagnostycznym DELPHI?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Odswieżę trochę temat. Na naszym forum generalnie mało jest informacji na temat obdeleven. Chciałbym się zapytać, czy ktoś kodował tempomat w a4 b7 za pomocą tego interfejsu ? Nie chce mi przyjąć standardowego kodowania 11463 w engine i dostęp bezpieczeństwa. Wyświetla jakiś błąd 35 na czerwono i komunikat o niepoprawnym loginie. Jest ktoś wstanie mi pomóc ? Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano
W dniu 30.04.2019 o 20:35, Pawmichtim napisał:

Jeżeli chcecie wiedzieć o stopniu zapełnienia filtra to można ściągnąć program vag dpf, ale wersji płatnej (ok. 20zł.). Jest on bardziej rozbudowany od wersji free. Ale działa dobrze. 

Screenshot_20190421-123600.png

Screenshot_20190421-122922.png

Gdzie i jaki kupiłeś do tego programu interfejs?

Opublikowano

Kupiłem na allegro

Interfejs iCar2 Vgate Bluetooth

8fab4c2c48bfb6add5f35428b28a.jpg