Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podnoszenie mocy 1.8t.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Sam mogę wyjąć, praktycznie to wszystkie naprawy wykonuje sam. Jak dobrze pamiętam to sprzęgło Luk. Jak bym wyją to nie miał bym czym zawieźć do kogoś kto obija i nie wiem czy w okolicy kogoś takiego znajdę.

Jak bym zostawił sprzęgło takie jakie jest to co mogło by być?

Opublikowano
40 minut temu, Vexart napisał:

Jak bym zostawił sprzęgło takie jakie jest to co mogło by być?

Przy tej mocy co celujesz będzie się ślizgać na 100%. Jak masz ori sprzęgło i pewnie nalot grubo ponad 200 tys to sprzęgło nadaje się na śmietnik. Na serii pojeździ ale powyżej 220-230koni już wyjdzie szydło z worka.

Opublikowano
  • Autor

No ok więc widzę nie obejdzie się bez zdjęcia skrzyni. ? Ale zanim to zrobię i wezmę się za podnoszenie mocy trzeba sprawdzić czy silnik się nadaje bo jak nie to chyba podaruję sobie jak na razie.

Więc sprawdzić kompresję. W zależności od kompresji będzie można coś powiedzieć czy zdrowy silnik?

kompresję na ciepłym tak?

Opublikowano
  • Autor

Interesuje mnie bardzo kila rzeczy pierwsze: intercooler

Czy takie coś by się nadało: https://allegro.pl/oferta/zestaw-montazowy-intercooler-audi-a4-1-8t-b6-7631956745

Drugie to turbina.

Znalazłem coś takiego https://www.olx.pl/oferta/turbosprezarka-hybryda-k03-k04-064-audi-vw1-8-t-280km-CID5-IDlnnZG.html#357b3cd288

Jak pytałem to prawie cała firmy melett oprócz żeliwa. Jakoś niezbyt mnie przekonuje.

Myślałem o tym by samemu złożyć kupić rdzeń itp ale sam rdzeń borgwarner 1700zł ?https://www.turbosprezarki-nowe.pl/audi/nowy_rdzen_chra_borgwarner_kkk_53047100518_5304_710_0518_53047100518.html

do tego ze 350zł lub więcej za żeliwo a zimną stronę raczej gdzieś dało by się dorwać za śmieszne pieniążki chyba :P

Jeżeli nie to skąd turbinę?

Opublikowano
4 minuty temu, Vexart napisał:

Drugie to turbina.

Jeśli chodzi o hybrydy to słyszałem o dwóch polecanych firmach - perun turbo i turbospec. Taka przyjemność to raczej koszt znacząco powyżej 2 tysi.

Opublikowano

Jak chcesz dobra hybryde to pisz do Geremiego. Poszukaj na fb geremi vag garage. Robi najlepsze hybrydy i znacznie ponizej 2tys. Do tego na takiej p&p od niego spokojnie zrobisz ponad 260 km.

Opublikowano
  • Autor

A co do Intercooler? 

Napisałem do geremiego. 

W piątek jadę do Lublina po downpipe. Będę wymieniał teraz olej i filtry razem z dp no i osłona przegubu się rozleciała z tyłu. 

Pojadę zmierzyć kompresję. I tu mam jedno pytanie czy pomiar kompresji na ciepłym silniku wystarczy czy na zimnym też może mieć znaczenie? 

Edytowane przez Vexart

Opublikowano

Jak jestes z Lbn to napisz to krzysiekvtec on ogarnie Ci logi przed robieniem czego kolwiek, jak bedzie ok to zrobi: turbo, dp, tip, fmic, a program soft mod niech robi. 

Edytowane przez Patryk94

Opublikowano
  • Autor

Jestem z Włodawy nie z Lublina z założeniem turbo fmic itp to ja sobie bez problemu poradzę. Jedynie logów Jeszce nie robiłem ale jakoś je ogarnę. 

Opublikowano
  • Autor

Tak wogule to jakie logi zrobić na jakich blokach? Statyczne czy dynamiczne? 

Opublikowano

Opublikowano

Nie rozpędzajcie się z tym sprzęgłem, sprzęgło AWX nie pasuje do seryjnej dwumasy bez "modyfikacji" plug and play jest tylko cały zestaw AWX , sprzęgło razem z dwumasą... 

Opublikowano
  • Autor

To ja dwumase nowa kupowac dziękuję. Da się kupić już obitą tarcze kevlarem? 

Opublikowano

Moc podnieść się chce ale za darmo widze...

Seryjna dwumasa będzie miala problem z takim momentem i mocą . 

Opublikowano

Niestety ale tuning kosztuje i do takich mocy trzeba nową dwumasę i nowe sprzęgło awx. 1,5k trzeba wydać nie ma rady. Do tego ogarnięcie hamulców na 320/288, bo seryjne do takich mocy to śmiech na sali.

Robienie tuningu po kosztach to gównotuning

Opublikowano
  • Autor

A zamienić na sztywne koło? Zamiast dwumasy 

Opublikowano
  • Autor

Co do hamulców to mam 312 i zrobiłem je jak należy zaciski malowałem proszkowo wymiana wszystkich gumek tłoczków nowe klocki ferodo i tarcze otto. Hamują bardzo dobrze chociaż 320 lub większe na pewno lepiej. Opony mam też nowe continental 235. Ale jak dla mnie większe hamulce nie są najważniejsze tylko wyobraźnia i trochę oleju w głowie. Jestem tego w pełni świadomy ze 270km to nie przelewki. Taką moc będę wykorzystywał tylko wtedy gdy droga i sytuacja na drodze na to będą pozwalały i będzie bezpiecznie.

Opublikowano
6 godzin temu, soul87 napisał:

Moc podnieść się chce ale za darmo widze...

Seryjna dwumasa będzie miala problem z takim momentem i mocą . 

Dziwne...

Mam u siebie ponad 260 koni i 350 momentu. Jakos dwumasa od nowosci tego auta zyje i nic jej nie jest.

Tak samo sprzeglo AWX od 2 lat na aucie i wciaz ma sie bardzo dobrze oraz zadnej dwumasy nie musialem zmieniac w tym celu.

Edytowane przez Bartoszzz

Opublikowano

Zależy jesczce jak masz moment poprowadzony.  Znanym faktem jest że seryjna dwumasa zaczyna mieć problemy przy 1 barze boosta powyżej 2600 rpm do okolic 3000. Na wyższych biegach . Przenosi wibracje poza tym nie wiadomo jak mocna jest dwumasa w awt b5. Tutaj mowa o b6 A numery kat dwumasy dla awt i bfb są inne 

Opublikowano
  • Autor

Bartoszzz jaki koszt całkowity tej modyfikacji?