Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Silnik 1.8 T i gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nosb - aż tak sie nieznam:), miałem na mysli to że poprostu trzeba uważać bo wiesz jak jest kolega kolegi wgrywa programy no to może za 200-300 wgra i nic niesprawdzi albo jakis nierzetelny warsztat. Dlatego ja bym tu niewysuwał takich opini że mam 180-190km i wszystko na gazie jest ok, najperw trzeba poczytać poznać niebezpieczeństwa i jak cos uczulić kolegów na forum. A już jak ktos założy gaz zrobi program i nawet niezerknie w ustawienia LPG to sam niewiem jak to nazwać... Pozatym gaz do takiej mocy też musi być już troszeczke przemyślany żeby od 4tyś niejeździć na benzynie i ja bym tu żadnego BRC niestosował :naughty:

Przepraszam chyba zabardzo sie uniosłem ale denerwują mne takie lakoniczne i nierzetelne opinie.

Opublikowano

Dlatego caly czas mowie : trzeba wiedziec co sie robi :) Gaz moze ktos zalozyc i zalozyc. Sory ale jak sie widzi instalacje gdzie w 1,8T jest alaska np to nie mam slow ;) I potem sie slyszy ze gaz beee bo auto slabe i nie jedzie , ze bledy chu%^ muje :confused4:

Dobrze zalozona sekwencja to nieodczuwalny praktycznie pod noga minimalny spadek mocy (jesli wogole spadek) ...

A jak ktos tu wczesniej pisal ze zalozyl i czuje pod noga ze na gazie jest slabiej no to sory ale masz minimum 15-20 koni mniej...

Opublikowano

alaska to 90KM niedaje rady, zawolaki tez nie do tego silnika silverów i goldów też bym nie ryzykował oczywiście juz od 150KM

Opublikowano

Gold od biedy moglby byc :) A przeciez ma 400 KM wydajnosci jak sie czyta allegro :D Silver realnie 140 ...

A jak gadalem z gazownikiem to mi powiedzial ze 1,8T zrobi na alasce i powiedzial ze bedzie jezdzic ... na moje pytanie jak juz nie byl taki zdecydowany :)

Temat rzeka ALE : wszystko zalezy od tego co wlozy gaziarz i jak wyreguluje i czy wogole wyregluje :)

Opublikowano

Ja miałem golda przy 193km troche kulał najwiekszy problem był w zime ma strasznie mala wydajność temperaturową. To jest ewidentny minus ponieważ gaz powinien byc dobrze ogrzany i odparowany żeby wszystkie syfy zniego filtr skutecznie usunoł. na goldzie miałem temperatury gazu w lato 10-35 w zime 0-30 cos takiego teraz mam EG200 temperatura wacha sie w zależnosci od buta 28-55 a ciśnienie jest za***iście sztywne i auto generalnie chodzi dużo dużo lepiej więc niemozna bagatelizowac doboru reduktora;)

Opublikowano

EG200 dobry sukinsynek ;) Wdg mnie najlepszy z najtanszych na rynku.

Opublikowano

kepasa nie wspomniał nawet na jakiej instalacji jeździ, a tu proszę:

kolega to nawet niewie jaki ma program i ile można zrobić programem w tym silniku i czym to grozi w przypadku instalcji LPG i ciekawe na czym jexdzi na BRC????

Pozatym gaz do takiej mocy też musi być już troszeczke przemyślany żeby od 4tyś niejeździć na benzynie i ja bym tu żadnego BRC niestosował :naughty:

Myślę, że wskazane jest liznąć nieco wiedzy, zanim palnie się taką bzdurę :doh1:

A na koniec górnolotny tekst:

denerwują mne takie lakoniczne i nierzetelne opinie.

I kto tu jest mało rzetelny? :mysli:

Jak już koniecznie musisz pluć na BRC i nie możesz uwierzyć że taka instalacja działa i to bez komplikacji to załóż nowy wątek, np: "BRC jest be, a STAG jest najlepszy" :polew:

Opublikowano

Fakt zalecialo troche postawa antyBRC... Wiec uznajmy : BRC oczywiscie poradzi sobie z taka moca z palcem w nosie. Na odpowiednim reduktorze i wtryskach... Lata w klubie jedno ponad dwustukonne 1,8T na BRC... Jednak ludzie wiedzacy co i jak wiedza ze stag jest lepszy niz BRC ( wiadomo ze chodzi o sequent 24 i np staga 300 a nie staga4 i sequent 56 ;) ) I nic nie uratuje dobrej ELEKTRONIKI jesli reszta bedzie do kitu i zadna ELEKTRONIKA nie uratuje kiepskiej reszty :)

Wyluzujcie ;)

Opublikowano

Myślę, że wskazane jest liznąć nieco wiedzy, zanim palnie się taką bzdurę :doh1:

chyba na temat instalacji ktora nie informuje ze auto jedzie na benzynie i zamarzajacych reduktorach :)

a rozbierałeś kiedyś zawór BRC super na fi 8mm że sie tak pukasz w czoło?

Opublikowano

Ja mam taki zaworek , dodatkowo rozwiercony i sobie chwale :)

Opublikowano

no dobra znawcy, strzelacie tu tekstami a nikt jeszcze nie napisał wzorowej instalacji do 1.8T 150 i 180 km

proszę wypisać podzespoły dla obu mocy w dwóch wariantach : NAJTAŃSZA i POLECANA

ps. na najtańszej autko ma tak samo fruwać jak i na polecanej żeby nie było

jak ktoś zna ceny to też niech dopisze

to będzie dość pożyteczna rzecz dla forumowiczów a nie słowne przepychanki kto tam jaki zawór rozbierał

Opublikowano

Wdg mnie najlepsza cena/jakosc jest : stag 300 plus , Wtryskiwacze magicjet ( z tym ze czysci sie je co powiedzmy 20 tys km) 220 zl , lub matrix HD544 - 500 zl, Reduktor scorpion ST lub lepiej GT (240-320zl) , nie popelnione gafy montazowe i ma latac jak powinno .

Opublikowano

Ja mam taki zaworek , dodatkowo rozwiercony i sobie chwale :)

ale seryjnie starczał ci na 150km?

Co do komponetów popieram kolege Nosb.

Ale w przypadku MagicJet, zamontował bym filtr fazy lotnej Matrixa i oże dodatkowo odolejacz, zalecił bym też zastosowanie pojedynczych wtrysków żeby zminimalizować długość wężyków miedzy wtryskami a kolektorem. Czy 150 czy 180 KM bez różnicy obu mocom da rade.

Wersja droższa to Landi Renzo.

Opublikowano
zawolaki tez nie do tego silnika silverów i goldów też bym nie ryzykował oczywiście juz od 150KM

a gold 2,7 biT 290 KM to już chyba nie porozumienie?

Opublikowano

nie mialem do czynienia z goldem ale sliver ledwo seryjne 1,8T obrabia... Ale jesli ktos ma go w takim silniku to nie wydaje mi sie ze autko na gazie mu dobrze smiga :wink4:

Opublikowano
zawolaki tez nie do tego silnika silverów i goldów też bym nie ryzykował oczywiście juz od 150KM

a gold 2,7 biT 290 KM to już chyba nie porozumienie?

dokładnie koledze w jakims amerykańcu 3,5L v6 coś około 240km zamarzał i cisnienie strasznie klekało.

kiedys bym polecił tylko i wyłacznie 2 sztuki EG200 ale chyba już nie produkują więc odpowiednik w skorpionie trzeba znaleść i koniecznie dwie sztuki oczywiscie do tego matrixy HD najlepiej a jak chcesz na LPG wydać wiecęj kasy to Landi Renzo ale radził bym równiez dwa reduktory.

Opublikowano

Czemu dwa ? Jak ktos chce wiedziec : cisnieniowo jeen EG200KW da rade ale przy ostrzejszym bucie bedzie bardzo spadala temperatura gazu... Dwa maja dwa razy wieksza powierzchnie dogrzewania (logiczne) a i cisnienie byloby praktycznie bez spadkow :)

Jeszcze raz powtorze : gaz nie jest zly tylko kwestia jak to ktos zalozy i co wlozy ;)

Opublikowano

stabilne ciśnienie (spadki rzędu 0,1-0,15 :))i do tego temperatura to podstawa;)

Opublikowano

zapomniał

stabine ciśnienie (spadki rzędu 0,1-0,15 :))i do tego temperatura to podstawa;)

zapomniałeś dodać że to sie tyczy tylko silników z dużą mocą, takie 125km to wykarmi prawie byle co

Opublikowano

zapomniałeś dodać że to sie tyczy tylko silników z dużą mocą, takie 125km to wykarmi prawie byle co

nie kolego to sie tyczy wszystkich silników tylko do tych słabszych montuje sie słabsze reduktory albo i nie :) bo różnica w cenie niejest porażajaca.

jeżeli chodzi o wykarmienie 125km to z tego co sie opatrzyłem: częstym precederem jest montowanie tomasseto alaska która nieradzi sobie z 90km więc niebagatelisował bym :wink4: